به گزارش مشرق رضا برجي؛ مستند ساز و عکاس دفاع مقدس در گفتوگو با فارس، درخصوص قيام مردم در 19 دي 1356 اظهار داشت: در اکثر انقلابهاي جهاني، رهبران انقلاب همواره مردم را با بهانههاي مختلف به حضور در صحنه تشويق ميکردند، اما قيام مردم قم در 32 سال قبل، حرکتي خودجوش به خاطر توهين به يک مرجع تقليد بود.
اين فعالي فرهنگي خاطرنشان کرد: اهانت به مقدسات و شعائر قيام 19 دي مردم قم را به دنبال داشت و حماسه 9 دي هم به خاطر توهين به همان شعائر بود و افرادي سعي در حذف مفهوم ولايت در جامعه بودند که با موضعگيري قاطع مردم مواجه شدند.
وي تصريح کرد: درگيري ايران با پديده جنگ، آن هم با فاصله کمي از انقلاب، ما را از پرداخت به مقولههاي هنري انقلاب بازداشت و بنابراين تاکنون رمان مهمي در خصوص انقلاب تأليف نشده است و اين خود نقصي بزرگ است که بايد درصدد جبران آن باشيم.
کارگردان فيلم «اشک و زيتون» خاطرنشان کرد: در جشنواره فيلم عمار که بنده به عنوان داور حضور داشتم شاهد ارائه آثاري شايسته در مورد فتنه بودم و در حقيقت اين جشنواره آغازگر توليد آثار با رويکرد انقلابي است و به شخصه اميدوارم در آينده جشنوارههاي متعددي برگزار شود و چهره نفاق روشنفکري در آنها نمود پيدا کند، چرا افراد فتنهگر و به ظاهر روشنفکر و در باطن به ظلمانيترين فکرهاي تاريخ دچارند!
برجي در ادامه بيان داشت: اگر مرکز گسترش سينماي تجربي، انجمن سينمايي جوان و معاونت سينمايي همت کنند تا فيلمنامههايي با چنين موضوعاتي از اولويت بيشتري برخوردار باشد به يقين ميتوان انعکاس رويکرد انقلابي مردم را در هنر به وضوح بيشتري مشاهده کرد.