انتشار اسامی شماری از نامزدهای تصدی وزارت و معاونت در کابینه یازدهم این تلقی را ایجاد کرده که دو تیم کارگزارانی و مشارکتی درصدد تحمیل شماری از اعضا و نزدیکان خود به روحانی هستند.

به گزارش مشرق، کیهان نوشت: در فهرست‌هایی که توسط نشریات زنجیره‌ای (از جمله روزنامه‌های شرق، اعتماد، آرمان، بهار، آفتاب یزد و...) و وابسته به پدرخوانده‌های کارگزاران و مشارکت منتشر می‌شود از جمله این اسامی غالبا برای تصدی معاونت یا وزارت تکرار می‌شود؛ محمدعلی نجفی، مسعود نیلی، مرتضی بانک، عیسی کلانتری، محمود حجتی، اسحاق جهانگیری، توفیقی، نامدار زنگنه، فرجی دانا، ظریفیان، اطاعت، صفدرحسینی، ظریف، روغنی، سهراب‌پور و... شماری از اعضای دولت اصلاحات و سازندگی.

به نوشته کیهان، برخی اسامی منتشره در فتنه‌های 78 و 88 نقش فعالی ایفا می‌کردند.


نشریات زنجیره‌ای و فعالان سیاسی اصلاح‌طلب اصرار دارند از این طریق چنین القا کنند که رئیس‌جمهور منتخب هیچ استقلالی از خود ندارد!
شاید به همین دلیل هم هست که یک عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مدعی شد: همه باید این را بدانند که گفتمان اعتدال رای نیاورد؛ چرا که اعتدال گفتمان نیست و این گفتمان اصلاح‌طلبی بود که رای آورد.


ژاله فرامرزیان در گفتگو با خبرنگار مهر رای روحانی را منبعث از تائید خاتمی، هاشمی وگفتمان اصلاح‌طلبی دانست و با تاکید بر اینکه شعار اعتدال روحانی یک رویه است نه گفتمان، افزود: شعار اعتدال یک گفتمان و تفکر سیاسی نیست و روحانی باید این اعتدال را تعریف کند.


وی گفت: همه باید این را بدانند که گفتمان اعتدال رای نیاورد؛ چرا که اعتدال گفتمان نیست و این گفتمان اصلاح‌طلبی و مشی سیاسی و تلاش ارزشمند هاشمی و خاتمی بود که موجب توفیق روحانی در انتخابات شد.

کیهان می‌افزاید: این اظهارات و انتشار فهرست‌های القایی و تحمیلی در حالی است که روز گذشته عارف ضمن سخنانی در مشهد هشدار داد: باید دست روحانی در انتخاب کابینه باز باشد زیرا اگر رئیس‌دولت احساس کند نیرویی به او تحمیل می‌شود باعث ایجاد فتنه و دعوا خواهد شد. پیش از این خاتمی مسجد جامعی را به عنوان وزیر ارشاد معرفی کرده بود که در پی ابراز ناخرسندی دکتر روحانی مجبور به پس گرفتن حرف خود شد.


از سوی دیگر نمایندگان مجلس ضمن تأکید بر لزوم شفافیت و مرزبندی نامزدهای عضویت کابینه با فتنه‌گران و جریان‌های معارض نظام، خواستار تعامل بیشتر با مجلس در معرفی وزرا شده‌اند.


مسعود میرکاظمی نماینده مردم تهران دراین‌باره تأکید کرد: مجلس به هیچ‌وجه به افراد تندرو رأی نمی‌دهد. 


وی در مصاحبه با آریا اظهار داشت: رأی اعتماد مجلس بستگی به وزرایی دارد که آقای روحانی معرفی می‌کند. مجلس در تأیید وزرای کابینه چند مساله را ملاک قرار می‌دهد اول بحث اعتدال است. رئیس‌جمهور منتخب افراد تند را معرفی نکند. مردم هم انتظار دارند وزرایی وارد کابینه شوند که جنجالهای سیاسی به راه نیندازند.


وی تصریح کرد: مساله دوم که برای مجلس حائز اهمیت است توانایی، تخصص و تجربه مدیریتی افراد معرفی شده است همچنین سلامت کاری وزراء را نیز مجلس ملاک انتخاب کابینه قرار خواهد داد.


در همین زمینه اسماعیل جلیلی نماینده مردم مسجد سلیمان در مجلس می‌گوید: رویکرد مجلس مخالف حضور افراد تندرو در کابینه است حال این افراد تندرو از هر طیف یا گروهی باشند. عضو هیات رئیسه فراکسیون رهروان ولایت گفت: افراد تندور منافع جناحی و گروهی را به منافع ملی و جایگاهی که می‌خواهند احراز کنند ترجیح می‌دهند و مجلس با چنین افرادی مخالف آنهاست.


نماینده مردم مسجد سلیمان تاکید کرد: پیش‌بینی می‌شود با رویکردی که آقای روحانی انتخاب کرده‌اند چنین افرادی معرفی نخواهند شد. اما اگر معرفی شدند مخالفت مجلس قطعی است.

وی ادامه داد: امکان عدم رای اعتماد مجلس به سه تا چهار وزیر وجود دارد.


جلیلی اظهار داشت: هر دو فراکسیون اصولگرایان و رهروان ولایت در تلاشند تا با برگزاری نشست‌های مشترک درخصوص کابینه با یک هم‌افزایی عمل شود.


همچنین رمضان شجاعی‌کیاسری سخنگوی فراکسیون رهروان ولایت در جمع خبرنگاران گفت: گمانه‌ها بر این است که رئیس در روز مراسم تحلیف می‌خواهد اعضای کابینه را معرفی کند.

وی با انتقاد از غافلگیر کردن مجلس خاطر نشان کرد: قطعا شناخت کافی از وزرای کابینه به دلیل محدودیت زمانی برای نمایندگان حاصل نمی‌شود لذا تقاضا این است که اعضای قطعی و احتمالی کابینه را یک هفته قبل از مراسم تحلیف در معرض داوری قرار دهند.

شجاعی کیاسری ادامه داد: نمایندگان مجلس باید به وزرای پیشنهادی برای مدیریت چهارساله بر وزارت‌خانه‌های تخصصی رای اعتماد دهند اما تاکنون علی‌رغم نزدیک شدن به زمان مراسم تحلیف هیچ یک از کمیسیون‌های تخصصی و فراکسیون‌های مجلس از گزینه‌ها اطلاعی ندارند.

وی تاکید کرد: تاکنون حتی کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های تخصصی به مشاوره هم گرفته نشده‌اند سخنگوی فراکسیون رهروان ولایت تاکید کرد: با توجه به سابقه طولانی و ارزشمند روحانی در مجلس مستحضرند بدنه مجلس و کلیت مجلس باید نسبت به پذیرش و رای اعتماد به اعضای کابینه اقناع گردد تا در شروع کار دولت جدید شاهد تعامل و همکاری خوب بین مجلس و دولت باشیم. خدای ناکرده به دلیل غافلگیر شدن و عدم شناخت کافی نمایندگان ممکن است تعدادی از وزرای پیشنهادی موفق به اخذ رای اعتماد نشوند.

فراکسیون اصولگرایان نیز با صدور بیانیه‌ای شش شرط از جمله «اعتقاد به مبانی انقلاب و التزام به ولایت‌فقیه، عدم فعالیت در فتنه یا جانبداری از آن، سلامت مالی و اخلاقی، تجربه مدیریتی کافی و روحیه تعامل با مجلس را ملاک خود برای دادن رأی اعتماد توصیف کرد.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۱:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    0 0
    خب آخه عزیز من، واقعا توقعی غیراز این داشتی؟
  • سید امیر ۰۱:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    0 0
    درود بر کیهان
  • ۰۲:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    0 0
    این کیهان هم دست بردار نیست، هنوز دولت شروع به کار نکرده، هر روز یک ایرادی می گیرد مگر رهبری توصیه به همدلی و همراهی با رئیس جمهور منتخب نکرده است؟!
  • ۰۲:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    0 0
    ترغیب نمایندگان مجلس به ندادن رای اعتماد به کابینه روحانی!!!
  • محمد ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    0 0
    آقا يا خانم ناشناس! دست از چي برداريم؟؟!! از انتقاد؟؟!مگر تخم دو زرده گذاشته ايد؟! مگه اعوان و انصار اصلاح طلب، خداي ناكرده معصوم هستن كه همه بايد سكوت كنن! دولت شروع به كار نكرده، اما كار رو كي قراره انجام بده؟؟!! غير از كابينه؟! خب كابينه كيست؟! افرادي كه امتحانشان را پس داده اند= مردود. اين كه اولش باشد، آخرش چيست؟! مگر ما ميتوانيم بگوييم وسيله مهم نيست، فقط هدف؟! با فتنه‌گران بي ايماني كه ظلم كردند به نظام و مردم، ميخواهيم پيشرفت كنيم؟؟! اين فتنه گران و افسادطلبان، بي‌آبروي همه تاريخ هستند. نسبتشان با جمهوري اسلامي چيست؟! حرف از رهبري زدن، آسان است، عمل كردن سخت است! شما 100 بار كلمه "رهبري" را بگو، ولي نداي "اين عمار" رهبري را بي جواب بگذاري، اين منش معاويه‌اي است نه مسلماني. رهبري ميگويد، تقوا در حرف، تقوا در عمل، تقوا در گفتن تقوا در نگفتن. انتخاب اصحاب فتنه، تقواست؟! مگر رهبري بعد از انتخابات، مجدداً از ظلم بزرگ 88 نگفتند. مگر در اين سالها، از لزوم مرزبندي اصلاح طلبان با دشمنان نگفتند؟! اون موقع كشور رهبر نداشت؟! كجا بودي شما؟! رهبري كجا فرمودند همكاري با فتنه‌گران و سقوط كردگان جايز است؟! فرمودند به دولت منتخب كمك كنيد. دولت منتخب، دولت روحاني است، نه هاشمي و خاتمي و احزاب مشاركت و مجاهدين و كارگزاران. مگر مردم به اينها رأي دادند؟ رئيس بزرگ اين‌ها رد صلاحيت شد به لطف خداوند متعال. حالا چه مي گويد اين وسط؟! شما نگران حمايت نباش. به وقتش حمايت ميكنيم. به وقتش انتقاد. از شما هم اجازه نميگيريم. از طرفي، مملكت صاحب دارد. صاحبش هم مردم هستند، زير پرچم اسلام و قانون اساسي. كسي راه اسلام را برود، بسم الله. حمايت مي‌كنيم. پا كج بگذارد از مسير اسلام، ارحل مرسي! بگو خب.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس