وی افزود: در زمان تبلیغات انتخابات با وجود اینکه تعداد زیادی از استانها را نتوانستم بروم اما افتخار سه سفر به خراسانرضوی را داشتم و هر بار که میآمدم انگیزه مضاعف در من حاصل میشد.
عارف با بیان اینکه در دولت اخیر بهویژه اواخر سال 91 فضای ناامیدی بر اصلاحطلبان حاکم بود، خاطرنشان کرد: باید گفت فضای حاکم بر اصلاحطلبان در این مدت هیچ ارتباطی با انقلاب و آرمانها و همچنین جهتگیریهای اصلی نظام نداشته و بیشتر ناشی از یک نوع تنگ نظری بود.
به گفته وی ایجاد فضای این چنینی سبب توهم شکست بر جریان اصلاحطلبی را وارد کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، تفکر اصلاح طلبی را تفکر انقلاب اسلامی دانست و افزود: من تفکر اصلاحطلبی را همان تفکری میدانم که در بهمن سال 57 سبب پیروزی انقلاب اسلامی شد.
عارف یادآور شد: بارها اعلام کردهام که در فضایی که توهم شکست بر جریان اصلاحطلب وارد بود تنها راه برون رفت از این شرایط حضور است.
معاون اول دولت اصلاحات تصریح کرد: در زمینه حوادث سال 88 بارها با دوستان اصولگرا صحبت داشتهایم که باید یک درصد خطای خود را بپذیرند و همچنین به جریان اصلاحات نیز یک درصد حق دهند، اما آنان قبول نکردند.
عارف با اذعان به اینکه جان بی ارزش و یک شخصیت ناقابل خود را در خدمت انقلاب گذاشتهام، تصریح کرد: با وجود مشکلات فراوان تاکید بر این داشتم که باید حضور داشت تا گفتمان اصلاح طلبی با عنوان گفتمان انقلاب معرفی شود.
وی ادامه داد: اصلاحطلبان در استانهای کشور از حیث حاکمیت توهم شکست و یا هزینههایی که بابت این هواداری داده بودند، نسبت به برپایی ستادهای انتخاباتی در ابتدا بیرغبت عمل میکردند که در مدت زمان کوتاهی مرتفع شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: خدا را شکر حماسه سیاسی در انتخابات 92 خلق شد و حضور بیش از 70 درصدی مردم پای صندوقهای رای استنادی بر ادعای خلق حماسه سیاسی است.
عارف با اذعان اینکه سد ناامیدی اصلاحطلبان در انتخابات 92 شکست، خاطرنشان کرد: ایجاد امید دوباره به منزله سرمایه اجتماعی بوده و اکنون که در خدمت ماست به طور صحیح مدیریت شود.