یک نشریه آمریکایی در گزارش خود با بررسی و انتقاد از صحبت‌های اخیر نتانیاهو در شبکه تلویزیونی آمریکایی آورده است که تقاضای او برای توقف هر گونه غنی سازی در ایران صرفاً یک مانع تراشی و یک اقدام برای شکست خوردن راه حل دیپلماتیک است.

گروه بین‌الملل مشرق - مجله آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی به قلم «پل پیلار» ضمن بررسی باید و نبایدهایی که کشورهای غربی باید در قبال دولت حسن روحانی به آن‌ها متعهد باشند، به نقد دیدگاه‌های افراطی نخست وزیر اسرائیل می‌پردازد.

«پل آر پیلار» عضو ارشد مرکز مطالعات امنیتی در دانشگاه جورج تاون و عضو ارشد در بخش سیاست خارجی موسسه‌ی بروکینگز می‌باشد. او به مدت 28 سال در آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) خدمت کرده است، و استاد مدعو دانشگاه جورج تاون در مطالعات امنیت و عضو مرکز مطالعات صلح و امنیت بوده است. وی قبل از پیوستن به سیا، جزء فرماندهان ارتش آمریکا در ویتنام بود.

باید به اهداف برنامه‌ی اتمی ایران توجه کرد و نه خطرات آن  

در بحبوحه‌ی یک کارزار طولانی که همگی ما را از نرم شدن ایران در دستیابی به سلاح اتمی نا امید کرده بود، اکنون به راحتی می‌توان ذهنیت دور باطل بودن مذاکرات بر سر برنامه‌ی اتمی ایران را از سر بیرون کرد، برنامه‌ای که در واقع از زمان شاه آغاز شده است و همواره پیش بینی‌های غلطی نیز درباره‌ی آن انجام شده است، پیش بینی‌هایی در مورد این که ایران تا چه اندازه به بمب اتمی نزدیک است. برای فهم بهتر این موضوع بهتر است به جای توجه به خطراتی که از سوی ایران وجود دارند، به اهداف این برنامه توجه کرد، چه اهداف بلند مدت و چه اهداف کوتاه مدت، که در واقع موجب ایجاد چنین خطری شده‌اند.


انتخاب حسن روحانی، اسرائیل را با مشکل مواجه کرده است  

اخیراً برخی رخدادها نیز شتاب این گردونه را بیشتر کرده است. یکی از این اتفاقات انتخاب حسن روحانی به سمت ریاست جمهوری است، که در واقع کار افراد تندرو را برای نشان دادن ایران به عنوان یک خطر بالقوه برای کشورهای منطقه با مشکل مواجه کرده است. دشمن اصلی ایران، یعنی دولت بنیامین نتانیاهو، یکی از بهترین دستاویزهای خود یعنی محمود احمدی نژاد را از دست می‌دهد.


برنامه‌ی اتمی ایران؛ بهانه‌ای برای منحرف کردن توجهات از موضوع فلسطین  

دولت نتانیاهو از جریانات اخیر برای به نتیجه رساندن نزاع بین اسرائیل و فلسطین خشنود نیست. وزیر امور خارجه‌ی آمریکا، جان کری، برای حل این مشکل مصمم به نظر می‌رسد؛ و اخیراً نیز زمزمه‌هایی از داخل اسرائیل شنیده می‌شود، که شامل سر دبیران روزنامه‌های مهم و وزیران با تجربه نیز می‌شود، مانند رییس سابق شاباک، یووال دیسکین، که ادامه روند دولت فعلی را به ضرر آینده‌ی اسرائیل می‌داند و معتقد است که این موضوع می‌تواند موجب انزوای بین‌المللی اسرائیل و از دست رفتن هویتش به عنوان یک دولت یهودی و دمکراتیک شود. یکی از اهداف اصلی دولت نتانیاهو از به صدا در آوردن آژیر خطر در مورد ایران و این که این کشور را مشکل واقعی خاورمیانه نشان دهد، این است که توجه همگان را از این حقایق در مورد نزاع با فلسطینیان منحرف کند و همه‌ی تلاش‌ها برای خارج کردن نیروهای اسرائیلی از قلمرو فلسطین را خنثی کند. هر گونه تلاش برای حل بحران فلسطین، می‌تواند باعث شود تا مقامات اسرائیل هم چنان این زنگ خطر را به صدا در آورند.


اسرائیل سعی دارد تا مذاکرات اتمی را به شکست بکشاند  

بنابراین جای تعجب نداشت که روز یکشنبه و در جریان یک برنامه‌ی تلویزیونی آمریکا، بنیامین نتانیاهو بار دیگر تلاش کرد تا مقامات آمریکایی را از اهداف اتمی ایران بهراساند. درست مانند همیشه او تلاش کرد تا ترس‌های خود را منتقل کند در حالی که از واقعیت‌های اصلی این موضوع غافل بود. او گزارش‌های سرویس‌های اطلاعاتی مهم را مبنی بر این که ایران قصد ساختن سلاح اتمی ندارد و شاید هیچ وقت نیز به این سمت حرکت نکند را همواره نادیده می‌گیرد. تقاضای او برای توقف هر گونه غنی سازی در ایران صرفاً یک مانع تراشی و یک اقدام برای شکست خوردن راه حل دیپلماتیک است.


این سلاح‌های اتمی اسرائیل است که برای ایران خطر محسوب می‌شود  

این گونه قدرت نمایی‌ها و مطالبات او از آمریکا و اسرائیل می‌تواند موجب افزایش میل مقامات ایرانی نسبت به بازدارندگی اتمی شود و آن‌ها را نسبت به نیت‌های آمریکا مشکوک کند، او همواره نسبت به این موضوع غافل است که استفاده از گزینه‌ی نظامی می‌تواند نتیجه‌ی عکس داشته باشد و ایران را به سمت تصمیم ساخت سلاح سوق بدهد، حتی اگر در حال حاضر چنین قصدی نداشته باشند. توصیفات او از حکومت ایران، به عنوان یک حکومت در انتظار موعود و یک رژیم افراطی، یک کلیشه‌ی ناپخته است و در راستای اقدامات کارتون وار قبلی اوست، حتی وقتی که مانند سخنرانی در مجمع جهانی سازمان ملل از تصاویر کارتونی استفاده نمی‌کند. او به این نکته توجه نمی‌کند که تنها خطری که در منطقه از سوی یک کشور اتمی برای یک کشور دیگر وجود دارد، همان خطر اتمی اسرائیل علیه ایران است، و نه برعکس.


نامه‌ی ۲۹ تن از مقامات اسبق آمریکا به باراک اوباما  

صرف‌نظر از سردرگمی که در اثر این زنگ‌های خطر به وجود آمده است، باید کارهای زیادی در مورد ایران صورت بپذیرد، به خصوص با توجه به نتیجه‌ی انتخابات ریاست جمهوری ایران. برخی از نکات مهمی که باید مد نظر داشت، به تازگی توسط ۲۹ تن از متخصصان و مقامات امنیتی سابق آمریکا (شامل من) در یک نامه‌ی سرگشاده به باراک اوباما گنجانده شده است. در این نامه از انتخاب حسن روحانی به عنوان رییس جمهور ایران، تحت عنوان یک فرصت بالقوه برای تقویت تلاش‌های دیپلماتیک برای حل اختلاف بر سر برنامه‌ی اتمی ایران، اشاره شده است. در این نامه از دولت خواسته شده تا تلاش‌های خود را برای مهار کردن ایران بر سر برنامه‌ی اتمی و دیگر موضوعات مورد نگرانی آمریکا دو برابر کند.


باید پیشنهادهای جدیدی را به ایران داد که بتواند منافع هر دو طرف را تأمین کند  

در مورد برنامه‌ی اتمی، آن‌ها بر این باورند که باید یک پیشنهاد جدید تنظیم شود و مطالبات آمریکا و کشورهای غربی اعم از محدود کردن و تایید کردن ماهیت فعالیت‌های اتمی ایران در آن گنجانده شود و از تحریم‌ها به عنوان یک اهرم برای رسیدن به توافق استفاده شود و نه به عنوان مجازات‌های بی پایان و یا بیانیه‌های سیاسی داخلی. عقب نشستن و منتظر حرکت ایران ماندن در واقع تکرار اشتباهات تاریخی و از دست دادن یک فرصت دیگر در تاریخ روابط با این کشور است.


تهدید نظامی نتیجه‌ی عکس در بر دارد

همزمان با اتخاذ این اقدامات، پرهیز از اقدامات غیر ضروری نیز واجب است. همانطور که در این نامه ذکر شده است، در حال حاضر نباید هیچ گونه تحریم دیگری علیه ایران وضع شود، چرا که می‌تواند تندروهای درون حکومت ایران را که مخالف توافق اتمی هستند، بر موافقان راه حل دیپلماتیک و طرفداران اعتدال برتری بدهد؛ و از طرف دیگر تهدیدات نظامی نتانیاهو نیز در این برهه از زمان بی فایده است.


* اشراف

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 38
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • seyed akbar kooler saz ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    0 0
    ما که از این کارهای اطلاعاتی سر در نمی آوریم خدا به خیر کنه ... همین
  • ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    0 0
    خودتونو درست کنید اگر جلیلی کاندید مورد حمایت شما رای می اورد خیال اسرائیل واسه فشار به ایران راحت بود......
  • علید ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    0 0
    فکر نکنم
  • مهدي ۱۷:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    0 0
    جليلي به عنوان دست پرورده و كسي كه احمدي نژاد او را دبير شوراي امنيت كرد و تنها كسي بود كه از وضع موجود انتقاد نكرد بلكه به بقيه گفت وضع موجود مگه چشه؟(مناظره سوم) عين خود احمدي نژاد تندرو است و اين يك پئن مثبت براي اسرائيل تلقي مي شده. واقعا فكر مي كنيد اگه جليلي انتخاب مي شد: جك استراو به ايران مي خواست بيايدۀ. فضا دنيا براي تعامل مثبت مي شد. اسرائيل عصباني مي شد. اولاند مي گفت وجود ايران در ژنو 2 الزامي است. 120 نماينده پارلمان امريكا براي تعامل به ايران به اوباما نامه مي زدند. كنگره امريكا تا مهر ماه جلوي تحريم را ميگرفت. و...... اميدوارم بدون تعصب جواب بدين.
  • ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    0 0
    مهم اینه که روحانی وعده داده ارزش ریال را برگرداند سرجای قبلش. یعنی مشکلات حل میشه و قیمت دلار واحد میشه 1226 تومان. البته اگر دروغ نگفته باشه.
  • محمد ۱۹:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    0 0
    يعني چي؟! يعني هر كي بيشتر بر تقوا و منافع ملي پافشاري كرد، اين بد است. شما خودت رو اصلاح كني بد نيست.
  • محمد ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    0 0
    اگر احمدي نژاد براي صهيونيست‌هاي پليد غاصب، امتياز بود، براي برداشتن او تلاش نميكردند. برعكس، در رسانه هاي جهاني خود كه زير نظر شبكه صهونيستي است، او را عزيز مي‌كردند. همين مسئله در مورد جليلي هم صدق ميكند. اين‌ها از سازش هراس ندارند، از آناني مي‌ترسند كه حرف حق را به هر قيمتي بزنند، ولو به قيمت جانشان. بلاي جان صهيونيست‌ها اين روحيه شهامت است. اينكه صهيونيست‌ها و آمريكاي جنايتكار، از اينها عصباني بودند و در هر فرصتي براي تخريب چهره اين‌ها استفاده مي‌كردند، قاعدتاً بايد انسان‌هاي فهيم را به خباثت اين دشمنان از يك طرف، و راه درست اين دوستان آگاه كند. اما امان از عده‌اي غافل يا خائن كه حرف دشمن را مي‌بينند، اما عملش را نمي‌بينند. يا نميخواهند ببينند. اينها مصداق اين آيه قرآن مجيد هستند كه ميفرمايد: صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لاَ يَرْجِعُونَ کرانند ، لالانند ، کورانند ، و باز نمی گردند كسانيكه فكر ميكنند كنگره آمريكا جلوي تحريم‌ها را گرفت، به خاطر منافع جمهوري اسلامي ايران، اصلاً فكر هم ميكنند؟؟! مقامات آمريكايي منتظر هستند رفتار دولت جديد را ببينند. اگر رفتار دولت جديد، مطابق ميلشان بود، خب يك لبخند تصنعي و كوتاه مدت مي‌زنند. مطابق ميلشان نبود، باز هم فشار مي‌آورند. ما بايد مرعوب شويم؟! فريب بخوريم؟! فضايي كه در كل دنيا براي تعامل با ايران بعد از انتخابات 92 ايجاد شد، به دليل حضور باور نكردني مردم در پاي صندوقهاي رأي بود. 73% حضور بعد از آن همه تحريم و تهديد و فشار؟! اين‌ها شوكه شدند. در مقابل عظمت ملت ايران تعظيم كردند، نه شخص خاصي. همين فضا در انتخابات 88 هم بود. اگر فتنه گران خدا نشناس، آن بازي تقلب را در نمي‌آوردند، چه بسا همان سال غربي‌ها مسيرشان را عوض مي‌كردند و ما ديگر تحريمي نداشتيم. تقوا تقوا تقوا
  • ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    0 0
    بشين تا بشه!
  • میثمئ ۲۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    0 0
    بهع.بابا شما خیلی ....اخه اینکه مثلا یه کشور از ما حمایت کنه خیلی خوبه.این اقای جک استراو که زاییده ی همون روباه پیر.اولاند که از همه درمورد سوریه افراطی تره تا کی میخواید به امید واهی اینکه غرب از پیشرفت ما خوشنود میشه دل ببندید.نمیدونم زمان هی میره جلو ولی عقل شما هی میره عقب
  • ۲۲:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    0 0
    نميدونم چرا فكر ميكنيد اگه دلار ارزون باشه خوبه ؟
  • ارشید ۲۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    0 0
    تو اول برو اسمت را درست کن بعد نظر بده
  • x ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    0 0
    ما بردیم دلار را بالا تا روحانی رای بیاورد.و حالا می اوریم پائین.
  • ۲۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
    0 0
    بگو ایران کار اسرائیل را دشوار می کند.
  • MojICiviL ۰۱:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
    0 0
    خدا شفات بده آقا مهدی یا مناظره سوم ندیدی یا خودتو به خواب زدی ایشون گفت : که انهو وضع موجد خیلی خرابه نه ما پیشرفتهای هم داشتیم احتمال نظر شما به نواقص است ( خطاب به عارف) که اتفاقا این نواقص وقتی به وجود آمد که گفتمان اصول گرایی واصله گرفته شده اتفاقا خود جلیلی در حرفاش به خوبی جراین انحرافی را مسول این نواقص و کاستی ها بود را به خوبی اشاره کرد دروغ گو دشمن خداست
  • انقلابی ۰۲:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
    0 0
    می خواستم معتدلانه بهت جواب بدم نه مثل خودت که دم از اعتدال میزنی ولی اصلا بویی نبردی !!!! دیدم جواب اقا محمد برات بسه لطفا کامل بخون و در اون تفکر کن !لطفا!!!!!!!
  • میم ۰۲:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
    0 0
    ایشالا ! ولی فک کنم باید بیشتر دعا کنیم که قیمت واحد بیشتر نشه!!!!
  • بنده خدا ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
    0 0
    اول سلام وخسته نباشید... دوم اینکه به هرحال یه نفر رئیس جمهور شده چه ما مخالف وچه موافق با انتخاب اون شخص بوده باشیم به هر حال انتخاب اکثریته پس باید به انتخاب مردم وهمچنین شخصی که دیگه رئیس جمهور هست احترام بگذاریم همونطور که اگه آقایxانتخاب میشدند طرفدارانشون انتظار داشتن مردم به مقام ریاست جمهوری احترام بگذارن پس از این طرف هم باید به همین شکل باشه.مهم اینه که وضع مملکت درست بشه،چه بسا بدست کسی درست بشه که عده ای قبولش ندارن.بازم میگم باید به رای مردم احترام گذاشت اونم رای اکثریت...
  • ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
    0 0
    تو هم زیاد تند نرو خیلی هم اینطوری نیست اونام کارشون رو بلدند سیاست چماق و هویج پا بر جاست.. تبلیغات دشمن رو باید شناخت جو سازی میکنه ماهی شو بگیره (سنجش افکار). اگه جلیلی به نظر شما تند رو شد ؛ مطمئنا تعلیق و امتیاز دهی دولت هشتم هم از یاد نرفته .
  • اصولگرا ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
    0 0
    بهتره که براشمابرنامه ضبط شده مناظره هاروچندباربگذاریم.
  • جواد ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
    0 0
    کی گفت وعده داده برگردونه سر جاش؟ من شاید نشنیدم!! دلار بالا باشه از یه طرف به نفع تولید داخلی هست. اگه تولیدی داشته باشیم البته و متکی به مواد اولیه نباشیم.
  • سارا ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
    0 0
    واقعا تاسف اوره که به جک استراو دلخوش کردین !حالا کی راهش داد که بیاد یا نیاد.
  • ندا ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
    0 0
    اتفاقا دشمن با انتخاب جلیلی میفهمید که مردم از تحریمها خسته نشدن یکم بصیرت بد نیس
  • گمشده ۱۶:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
    0 0
    خداکنه روحانی به قولایی که داده عمل کنه دلار که اومده پایین طلا هم که داره سیر نزولی پیدا میکنه تحریمها هم که افزوده نشده روحانی منتظریم که به وعده هات عمل کنی
  • حسن ۱۶:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
    0 0
    کاشکی جلیلی رای می اورد اون منطقی تر و استکبار ستیز تر از بقیه بود من که اصلا از روحانی خوشم نمیاد چون به جز سیاه نمایی و خراب کردن احمدی نژاد تو مذاکرات کاری نکرد مردم از بس شکمشون رو دوس دارن که نکنه یه گوجه از یخچالشون کم بشه دیگه بصیرت رو از دست دادن خدا عاقبت این ملت رو به خیر کنه این قضایا منو یاد وقتی میندازه که مردم به خاطر پول با امام علی بیعت نکردن و طرف معاویه رفتن
  • منتظر ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
    0 0
    اقا این حرفها کشکه شعاره عوام فریبی برو خدا روزیت رو جای دیگه حواله کن برو انتظار 4 سال دیگه بکش
  • همه بنده خداین ۰۱:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
    0 0
    چشم بسته غیب گفتی ها . پنه په
  • ۰۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
    0 0
    کلید گم شده.
  • دانا ۰۱:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
    0 0
    بشین زود قضاوت نکن.
  • ایمان ۰۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
    0 0
    خب چون ایران چوب لای چرخ اسرائیل می کنه باید کارش سختر بشه.
  • پوریا ۰۱:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
    0 0
    انتظاراتتی که مردم از دکتر روحانی دارن بنی اسراییل از حضرت موسی نداشت! بنده خدا چه توقعاتی ازش دارن دیشب یه پیر مرده تو مسجد اینجوری میکنه: بیا اینم رییس جمهور شد هیچ کاری نکرد! میگم هنوز ریس جمهور نشده! تازه بهد که شد کابینه تشکیل بده و اووو ... تازه بیا گندای احمدی نزاد رو جمع کنه. مشرق اگر چاپ نکنی(که معمولا" نمیکنی) رسالت رسانه ای خود رو به جا نیاوردی.
  • نت ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
    0 0
    نه خیر دست پیش گرفتین که پس نیفتین ؟؟؟؟؟؟؟؟ نا کارامدی دولت منتخب رو میخواین پیش پیش گردن احمدی بندازین ؟؟؟؟ از جماعت تفرقه بنداز حکومت کن بیش از این انتظار نیس؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • نت ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
    0 0
    مثل اینکه برعکسه اسرائیل چوب لای چرخ ایران میذاره
  • توانا ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
    0 0
    منم با حسن کاملا موافقم
  • توپ توپ ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
    0 0
    اقا هر کلیدی امتحان میکنیم قفلی وا نمیشه حالا حالا ها با ید صبر کنین تا کلید ساز معتبر پیدا کنیم!!!!!!!!!!!!!!!!
  • نت ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
    0 0
    ما که نخواستیم خلاف ایشون عمل کنیم ما منتظرسیم که ایشون خلاف جریان اراء مردم حرکت نکنن!!!!!!!!!!!
  • محمد ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
    0 0
    چرا دروغ ميگي. درستش اينه كه وعده هايي كه حسن روحاني به مردم داد، حضرت موسي (ع) هم به مردم نمي‌داد. حالا مردم منتظر هستند ببينند آن وعده‌ها راست بود يا دروغ! شما اگر ادعايي داري، بايد قبل از انتخابات به مردم ميگفتي كه بدونن كليد شما قلابي هست. الان دير شده. شرمنده! ضمناً همين كه احمدي نژاد، دولت تنبلي چون دولت خاتمي رو تحويل گرفت، گندكاري هاشو پاك كرد و به نقطه امروز رسوند، بايد براي رئيس جمهور منتخب كافي باشه. زير ساختها در كل كشور آماده است. مسكن مهر هم به راه افتاد. هسته‌اي هم از پلمپ بيرون آمد.شعارهاي انقلاب رو هم در داخل و خارج زنده كرد. طرح تحول اقتصادي رو به مجلس برد و هدفمندي يارانه رو آغاز كرد. حالا فقط مونده اجراي روحاني. ببينم مشكل كار و مسكن و ازدواج من رو چند وقته حل مي‌كنيد!
  • همایون ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
    0 0
    این بصیرت(بینش) رو که ازش حرف میزنی ادمی که با جیب خالی شرمنده خانواده اش میشه رو نمیفهمه اونایی میفههمن که دستشون تو کیسه ی بیت المال هست.راستی چرا این جلیلی رو با امام علی (ع) مقایسه میکنی با سواد !
  • سبحان ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
    0 0
    زیاد مهم نبود کهدکتر جلیلی انتخاب بشود یا دکتر روحانی. مهم این بود که هر کدوم از طرفین می آمد کشور را از وضع موجود نجات بده و کشور را به سمت پیشرفت سوق بدهد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس