کد خبر 234053
تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۳

بر اساس حکم دادگاه اروپایی حقوق بشر، ترکیه به دلیل استفاده "غیر قابل توجیه و نادرست" از اسپرس فلفل علیه معترضان باید پیش‌نویس قانون محدودیت استفاده از چنین وسایلی را تدوین کند.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دادگاه عالی اروپا در امور حقوق بشر در استراسبورگ، واقع در شرق فرانسه، از ترکیه خواسته تا استفاده پلیس این کشور از اسپری فلفل را بر مبنای قوانین کنوانسیون اروپا در مورد حقوق بشر مورد بررسی قرار دهد.

این درخواست پس از آن مطرح شد که این دادگاه به دولت آنکارا حکم داد تا مبلغ 15 هزار یورو به عنوان غرامت به عبدالله یاشا که به دلیل پاشیدن اسپرس فلفل به صورتش در تظاهرات سال 2006 استان دیاربکر و در سن 13 سالگی به شدت مصدوم شده بود، بپردازد. علاوه بر این دولت آنکارا باید مبلغ 5000 یورو هم برای هزینه‌های این دادگاه پرداخت کند.

رضا تورمن، معاون حزب مردم جمهوری خواه ترکیه که بین سال‌های 1998 تا 2008 یکی از قضات این دادگاه بود، گفت: حکم‌هایی علیه دولت ترکیه و به دلیل استفاده نابجا از اسپری فلفل از جانب این دادگاه صادر شده است، اما این اولین باری است که دادگاه یک بند خاص را به تصمیمات نهایی خود افزوده است و مشخص کرده که دولت ترکیه چگونه باید به این حکم صادره عمل کند.

وی افزود: دادگاه اروپایی حقوق بشر در حکم خود به مساله این مرد جوان اشاره کرده و اعلام داشته که پلیس ترکیه از اسپری فلفل همچون اسلحه استفاده کرده است که منجر به جراحت یا حتی مرگ می‌شود. علاوه بر این دادگاه حقوق بشر اروپا به این مساله اشاره دارد که دولت آنکارا به اعمال محدودیت در استفاده از اسپری فلفل توسط پلیس نپرداخته است.

معاون حزب مردم جمهوری خواه ترکیه گفت: در مورد پرونده این مرد جوان، دادگاه حقوق بشر اروپا به شدت تاکید دارد که یک اصلاحیه باید در قانون ترکیه به منظور اعمال محدودیت در قدرت پلیس این کشور در نظر گرفته شود چرا که استفاده بیش از حد پلیس از اسپری فلفل به یک نقض گسترده و فراگیر حقوق بشر تبدیل شده است. در حال حاضر هیچ قانونی در مورد استفاده از اسپری فلفل توسط پلیس ترکیه وجود ندارد و این به خود افسران پلیس بستگی دارد.

وی افزود: انجام حکم صادره از سوی دادگاه حقوق بشر اروپایی باید از طریق در نظر گرفتن یک اصلاحیه در قانون ترکیه صورت گیرد. به محض اینکه پارلمان ترکیه در مورد ایجاد این اصلاحیه در قانون تصمیم گرفت و آن را تصویب کرد، باید به سرعت اجرا شود.

این عضو حزب مردم جمهوری‌خواه ترکیه همچنین گفت که استفاده بیش از حد از اسپری فلفل یک نقض آشکار حقوق بشر توسط ترکیه است و اظهارات معاون نخست وزیر این کشور را که گفته بود حکم دادگاه اروپا با انگیزه سیاسی است، محکوم کرد.

در گزارش دادگاه حقوق بشر اروپا آمده که در جریان سرکوب تظاهرات پارک گزی در سال جاری میلادی 11 تن به دلیل اصابت گاز اشک‌آور و اسپری فلفل توسط پلیس ترکیه نابینا شدند. هیچ کشور دیگری وجود ندارد که مردمش به واسطه اصابت کپسول چنین گازهایی دچار شکستگی جمجمه و از دست دادن بینایی شده باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس