کد خبر 233334
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۷

حجت الاسلام رستمی، استاد اخلاق گفت: توبه شش شرط دارد و طبق مستندات در نهج البلاغه دو شرط آن اکمالی و دو شرط دیگر الزامی است. کسی که قصد توبه دارد نباید حق الناس گردنش باشد، زیرا خداوند از حق دیگران که بر گردن بنده اش باشد نمی گذرد.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، نشست تخصصی بخش «قرآن، دانشجو و دانشگاه قرآنی»، شب گذشته 26 تیرماه با موضوع «توبه از منظر قرآن و عترت(ع)» در بیست و یکمین نمایشگاه قرآن برگزار شد. در این نشست حجت الاسلام رستمی، استاد اخلاق به تشریح راه‌ها و تاثیرات توبه و هم‌چنین توبه‌پذیری خداوند سخنانی ارائه کرد.
وی توبه را این گونه تعریف کرد و گفت: توبه یعنی آنچه که در گذشته انجام داده ایم را تکرار نکنیم و تصمیم به کارهای خوب و نیکو بگیریم و از این نکته غافل نشویم که خداوند همیشه در رحمت خود را به روی بندگان گشوده است و هرگز انسان توبه گر را سرزنش نمی کند.
وی با اشاره به شرایط توبه، اذعان داشت: توبه کردن شش شرط دارد و طبق مستندات در نهج البلاغه دو شرط آن اکمالی و دو شرط دیگر الزامی است. کسی که می خواهد توبه کند نباید حق الناس برگردنش باشد، زیرا خداوند از حق دیگران که بر گردن بنده اش باشد نمی گذرد. همچنین حق الناس تنها به پول منتهی نمی شود ترویج افکار انحرافی، کم گذاشتن در تدریس به شاگردان، آویزان شدن میز مدیریت با آنکه انسان می داند پیشرفتی در آن مجموعه حاصل نمی شود، غیبت و تمسخر دیگران حتی در زمان نا بالغ بودن نیز مصادیق حق الناس هستند.
وی صفت توبه‌پذیری خداوند را نیز اینگونه تشریح کرد و افزود: خداوند یک گناه را یک گناه حساب می کند ولی یک حسنه 700 برابر در نظر گرفته می شود تا بندگان در هر حال از بخشش خداوند مأیوس نشوند. خداوند به هر بهانه ای به دنبال بخشش گناهان بندگانش است.
حجت اسلام رستمی در ادامه افزود: زمانی که حضرت موسی(ع) برای عبادت و راز و نیاز به درگاه الهی حاضر می شد خداوند یک بار پاسخش را داد، ایشان علت این موضوع را جویا شد. خداوند در پاسخ گفت: ای موسی این پیام را به بندگانم برسان که من شخص گناهکار را با یکبار دعا کردن سه بار لبیک می گویم.
او با اشاره به فضای روحانی ماه مبارک رمضان و گشایش درهای رحمت خداوند، تصریح کرد: خداوند می‌فرماید من از مادر با شما مهربانتر هستم و بر ماست که در این ماه از اشتباهات خود توبه کنیم.
وی هم‌چنین در پایان نشست با اشاره به انجام واجبات به عنوان ضرورتی برای پذیرش توبه نزد خداوند، اذعان داشت: نماز و روزه مواردی از حق الله هستند که اگر بر گردن کسی باشد توبه آن شخص مورد رضایت خداوند مقبول واقع نمی‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس