به گزارش مشرق به نقل از فارس، مصطفی فاطمی اظهارداشت: اگر چه هیچ روشی مانند مسواک و نخ دندان، شیوه موثری برای تمیز شدن بافتهای دهان و دندان و حفظ بهداشت نیست اما استفاده از روشهای کمکی از جمله مصرف آدامسهای بدون قند نیز کمک کننده است.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: مصرف آدامس میتواند افزایش ترشح بزاق و خنثی کردن فعالیت باکتریها را به دنبال داشته باشد البته خود این آدامسها نباید حامل مواد قندی قابل تخمیر توسط باکتریها باشند.
فاطمی ادامه داد: آدامسهای جدیدی که در بازار به عنوان آدامسهای بدون قند مشهورند، حاوی قندهایی به نام زایریتول هستند که باکتریها نمیتوانند آنها را تخمیر کنند اما مصرف افراطی آنها میتواند عوارض گوارشی به جا بگذارد.
این دندانپزشک در ادامه به هدف دیگری که افراد از مصرف آدامس دنبال میکنند پرداخت و افزود: خوشبو کردن دهان، هدف بعدی است که در این مورد هم جویدن آدامس نسبت به استفاده مناسب از مسواک و نخ دندان و تمیز کردن محیط دندان میتواند به عنوان یک روش فرعی محسوب شود.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: هیچکدام از روشهای فردی نمیتواند جایگزین روشهای صحیح حفظ بهداشت دهان و دندان باشد اما آدامس جویدن در افرادی که به هر دلیل دچار خشکی دهان میشوند میتوانند به افزایش ترشح بزاق بینجامد و در این زمینه کمک کننده باشد.
فاطمی ادامه داد: البته در این مورد، آدامسهای بدون قند تجویز میشوند.
یک دندانپزشک گفت: مصرف آدامس میتواند افزایش ترشح بزاق و خنثی کردن فعالیت باکتریها را به دنبال داشته باشد البته میتواند به عنوان یک روش کمکی برای تمیز شدن بافتهای دهان و دندان و حفظ بهداشت این ناحیه کاربرد داشته باشد.