کد خبر 231719
تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۸

براساس تازه ترین گزارش مرکز آمار ایران تنها طی زمستان سال 91 قیمت زمین در تهران معادل 43.5 درصد رشد پیدا کرده است.

به گزارش مشرق به نقل از خبرآنلاین، بازار مسکن بی توجه به طرح های ساخت وساز دولتی مانند مسکن مهر همچنان به راه خود می رود. 

براساس تازه ترین گزارش منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران متوسط قیمت هر متر زمین و یا خانه کلنگی در تهران طی زمستان سال 91 به حدود 5.7 میلیون تومان رسیده که در مقایسه با فصل پاییز سال معادل 43.5 درصد رشد پیدا کرده و در مقایسه با اسفندماه سال 90 معادل 157 درصد افزایش پیدا کرده که گویای یک جهش شدید در قیمت ها است.

براساس این گزارش بالاترین قیمت های ثبت شده زمین طی زمستان گذشته در شهر تهران معادل متر مربعی 20 میلیون تومان و کمترین آن یک میلیون تومان بوده است.

در مورد قیمت واحدهای مسکونی در شهر تهران هم متوسط قیمت برای زمستان 91هر متر مربع به 3.9 میلیون تومان ثبت شده است که در مقایسه با فصل پاییز معادل 19 درصد و در مقایسه با زمستان 90 معادل 72 درصد رشد داشته است.

در این وضعیت گرانترین قیمت ثبت شده برای یک متر مربع فضای مسکونی در زمستان گذشته معادل 21 میلیون تومان و حداقل آن معادل 660 هزار تومان (در منطقه 20 تهران) بوده است.

در مورد اجاره واحدهای مسکونی نیز متوسط اجاره بهای ماهانه به اضافه سه درصد ودیعه پرداختی معادل 16.3 هزار تومان ثبت شده که برای یک واحد مسکونی 100 متری معادل 1.6 میلیون تومان در ماه است. به عبارت ساده تر در زمستان 91 متوسط اجاره بهای یک واحد مسکونی 100 متری در شهر تهران از مرز 1.6 میلیون تومان عبور کرده است. این رقم در مقایسه با فصل پاییز معادل 3 درصد  ورد مقایسه با زمستان سال 90 معادل 28.4 درصد رشد را نشان می دهد.

سقف اجاره ثبت شده برای یک متر فضای مسکونی در دوره مورد بررسی معادل 837 هزار تومان بوده است که برای یک واحد مسکونی 100 متری رقمی معادل 8.3 میلیون تومان در ماه خواهد بود و البته ارزان ترین اجاره ماهانه متر مربعی 2000 تومان به ثبت رسیده است.

این افزایش قیمت به توجه به آنکه در بخش زمین بیشترین جهش را نشان می دهد گویای رشد شدید ساخت و ساز است. در سال 91 دو عامل سیاسی زمینه ساز این فضای قیمتی و رشد ساخت وساز در شهر تهران بوده است اول برگزاری انتخابات وهزینه های مترتبط بر آن که همزمان شده است با رشد واگذاری تراکم از سوی شهرداری ها.

دومین عامل بازهم به برگزاری انتخابات باز می گردد و همان تغییر دولت است، صاحبان نقدینگی در شرایطی که نمی دانند تبعات تغییر دولت چه خواهد بود تلاش دارند نقدینگی خود را به فضاهای کم ریسک وارد کنند، ارز،طلا و بورس می تواند در اثر تغییر و تحول دولت نوسانهای شدیدی در پیش رو داشته باشند. بنابراین بهترین فضای کم ریسک مسکن است و در این شرایط  افزایش تقاضای مصنوعی در ماه های پایانی فعالیت دولت دهم امری طبیعی به نظر می رسد.

البته عامل محرک اقتصادی این نوع تصمیم گیری ها که باید سهم اصلی افزایش قیمت را بازهم به آن اختصاص بدهیم بحث به روز رسانی ارزش دارایی ها در مقابل کاهش ارزش پول ملی است. در زمستان سال 91 در مقایسه با زمستان سال 90 قیمت دلار از 1719 تومان (متوسط زمستان 90) به 3524 توممان (متوسط زمستان 91) رسیده است به عبارتی همین کاهش ارزش تومان قیمت دارایی ها را به نصف کاهش داده است. بنابراین مبنا افزایش 100 درصدی قیمت در دارایی های ثابت به منظور مقاومت در مقابل کاهش ارزش پول ملی اتفاق افتاده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس