گروه سیاسی مشرق - روزنامههای
کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی
اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک
رسانه باشد. آنچه که در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز
روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
***
روحانی غرب را تشنه از لب چشمه باز میگرداند
روزنامه شرق نوشت: مقامات غربی تلاش میکنند بفهمند بعد از روی کارآمدن «حسن روحانی» با چه نوع سیاستهایی در ایران روبهرو خواهند بود. کتاب خاطرات روحانی که در ایران چاپ شده است و فعلا فقط نسخه فارسی آن موجود است، بازخوانی اتفاقها و خاطرات دو سالی است که روحانی در راس هیات مذاکرهکننده، هدایت پرونده هستهای را برعهده داشته است.
این روزنامه اطلاح طلب در ادامه مطلب خود اینگونه می نویسد: سیاستمداری که او را میتوان از میان این یادداشتها شناخت، یکی از چهرههایی است که از درون ساختار جمهوری اسلامی بیرون آمده است و تعهد جدی به برنامههای هستهای کشور دارد. او میتواند غرب را به لب چشمه ببرد تا بتواند حداکثر امتیاز ممکن را برای ایران به دست بیاورد. مورخان به ما گوشزد میکنند که جمهوری اسلامی بعد از حمله ویرانگر عراق توانست زیرساختهای هستهای کشور را احیا کند. در قلب محاسبات اتمی جمهوری اسلامی دو عنصر «بازدارندگی» و «دفاع مشروع» قرار دارد.
مرسي چوب دوستي با آمريکا قطر و سلفيها را خورد
«دنبالهروي از کشوري ذرهبيني مثل قطر، چاپلوسي سلفيهاي نزديک به سعودي، و خودباختگي و نرمش در برابر آمريکا از علل عمده سقوط مرسي و کابينه اخواني وي بود.»
پايگاه خبري ميدل ايست آنلاين در بسط اين تحليل خود نوشت: رهبري اخوانالمسلمين اشتباهات بزرگي داشت از جمله اينکه نتوانست بفهمد کسي که حاکم کشوري به گستردگي و جايگاه مصر است، نبايد دنبالهرو يک کشور کوچک و ذرهبيني مثل قطر باشد. رهبري اخوان در حکم يک وابسته و مجري سياستهاي شبهجزيره قطر و امير بيسواد اين کشور ظاهر شد و با اين شيوهاي که در پيش گرفت، به جايگاه مصر به عنوان بزرگترين کشور منطقه آسيب زد.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، شايد هم قرضاوي به سبب نفوذي که در اخوانالمسلمين داشت، توانست مواضع اخوانالمسلمين را در جهت اجراي طرحهاي قطر در منطقه سوق دهد. به طوري که مواضع مصر، تکراري طوطيوار از مواضع وزارت امور خارجه قطر شده بود و اين مسأله در خصوص همه مسائل منطقه از مسأله فلسطين گرفته تا مسأله سوريه، صدق ميکرد.»
اين تحليل ميافزايد: از آن گذشته، قطر در امور داخلي سياسي و مالي مصر نيز دخالت ميکرد و با اعطاي تسهيلات غيرمعمول به بازارهاي مالي مصر و شرکت در مناقصههاي کانال سوئز و حفاري براي کشف گاز و ديگر سرمايهگذاريها در مسائل حياتي، مخالفت اکثر نويسندگان و فرهنگيان و سياستمداران مصري را برانگيخت و اين در حالي است که شماري از اين معترضان به صورت سنتي وابسته به جريان اسلامگرا شناخته ميشوند. اگر اسناد مالي يافت شده در هنگام حمله تظاهرکنندگان به ساختمان مرکزي اخوانالمسلمين، صحت داشته باشد، ثابت ميشود که رهبران ارشد اخوانالمسلمين، پاداشهاي مالي منظمي از امير قطر دريافت ميکردهاند.
به گزارش العالم، نويسنده ميافزايد: اخوانالمسلمين همچنين متوجه نبودند که چاپلوسي و نزديک شدنشان به سلفيها، به اعتبار آنان ضربه زد و آنها را وابسته به فرهنگي متفاوت نشان داد در حالي که مصر، عربستان نيست. در حالي که رويکرد سلفي به تندروي شهرت دارد، اکثر رهبران صف نخست اخوانالمسلمين دچار وابستگي به اين جريان شدند و جامعه مصري نتوانست اين تندروي ديني و رفتارهاي آنان را به راحتي برتابد. اين جريان همچنين سبب بروز شخصيتهاي تندرويي در ميان اخوانالمسلمين و همپيمانان سلفي آنان شد که بخش مهمي از مردم مصر را تهديد ميکردند و تصوير وحشتناکي از آينده ارائه ميکردند.
تلاش برخی دولتمردان برای بقا در دولت یازدهم
شنیده شد که برخی از دولتمردان حاضر در کابینه احمدینژاد سعی دارند با برگزاری همایش و نشست از سوی وزارتخانهشان و دعوت از روحانی خود را به رئیسجمهور یازدهم نزدیک کند که پیشقدم این امر در ابتدا محمد نجار، وزیر کشور بود که تصدی وزارت دفاع را در کارنامه خود دارد، وزیر کشور با حضور در مراسم علما و روحانیون که در تالار وزارت کشور برگزار شد، گفته میشود به دنبال نشستن بر صندلی سابقش در وزات دفاع است.
آرمان روابط عمومی نوشت؛ وزیر همدانی آموزش و پرورش به دلیل سابقه نمایندگی در مجلس مشغول رایزنیهایی برای ابقا در وزارت آموزش و پرورش است. حاجیبابایی که درابتدا به دنبال نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری بود حال در تلاش است با حضور حسن روحانی در اختتامیه همایش روسای آموزش و پرورش سراسر کشور و اعلام آمار و ارقام صعودی این وزارتخانه میخ خود را بر دیوار ساختمان «علاقهمندان» بکوبد.
پیشنهاد فاطمه هاشمی به دولت روحانی در حوزه زنان
طلاق و دادگاههای خانواده اینروزها ذهن بسیاری از ایرانیان را درگیر کرده و دولت و مجلس میتوانند روی برخی قوانین یکطرفه در این حوزه کار جدی کنند و مصوباتی بهنفع زنان داشته باشند. متاسفانه قوانین ما چندان از زنان آسیبپذیر جامعهمان حمایت نمیکند، برای مثال خانمی که دیالیز میشد، به من گفت چون من دیالیز میشوم شوهرم من را طلاق داده. خب این یک مشکل قانونی است که در کشور وجود دارد. البته از این مسایل آنقدر زیاد است که مرور آن از حوصله مصاحبه ما خارج است اما اینها مسایلی است که دولت آینده باید به آن بپردازد. همیشه شعار میدهیم که بهترین شخص برای تربیت فرزند، مادر است. اما پس از طلاق، مادر این صلاحیت را از دست میدهد. این مادر همان مادر است. قانون باید بر اساس واقعیت باشد و واقعیت این است که مادر بهترین تربیتکننده است. نکته دیگر اینکه چرا زنی که نمیتواند با شوهرش زندگی کند باید تا سالها پشت در دادگاهها باشد. از اینها گذشته دولت آینده باید مساله آموزش و سهمیهبندی دختران ما در دانشگاهها را حلوفصل کند و در بحث اشتغال زنان رویکرد قابلقبولی ارایه دهد. سخنانی را که خواندید بخشی از مصاحبه فاطمه هاشمی با "روزنامه شرق" بود و پیشنهادات او به دولت روحانی در خصوص مطالبات زنان و اقدامات پیشنهادی برای روحانی بود.
عارف: بايد به مطالبات سياسي مردم پاسخ داد
روزنامه اعتماد نوشت: محمدرضا عارف در ديدار با اعضاي «انجمن پرتو زمانه» با اشاره به جايگاه سازمانهاي مردمنهاد در دوران اصلاحات گفت: اگرچه در دوران اصلاحات سازمانهاي مردمنهاد شكل خوبي به خود گرفت، اما تشكيل اين سازمانها به صورت عميق و پايهيي نبود و در نتيجه دچار آسيبهاي جدي شدند كه آسيبشناسي اين سازمانها براي استمرار موثر و حضور جدي آنها ضروري است. اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با بيان اينكه پس از انتخابات رياستجمهوري سرمايه اجتماعي عظيمي خلق شده است، بر ضرورت محافظت از سرمايه اجتماعي تاكيد كرد. عارف با اشاره به اينكه از مدتها قبل مشاركت بالاي 70 درصد را پيشبيني ميكردم، سهم اصلي در خلق سرمايه اجتماعي را متعلق به مردم دانست و گفت: پرداختن به مطالبات سياسي مردم حايز اهميت است و نبايد اين مطالبات رها شود.
امتناع روحاني از ملاقات با حاميان فتنه در قم
حجتالاسلام والمسلمين روحاني در سفر به قم با مراجع عظام ديدار کرد و به دبيرخانه مجلس خبرگان رفت و با بزرگان طيف اصولگرا ملاقات کرد اما به ملاقات با برخي چهرههاي شبه اصلاحطلب و حامي فتنه نرفت.
کیهان نوشت: پايگاه اينترنتي مباحثات که به حوزه علميه قم نزديک است، با ذکر جزئياتي از سفر دکتر روحاني به قم، بيآنکه به نام يوسف صانعي و اسدالله بيات زنجاني اشاره کند، نوشته که وي در اين سفر به ديدار طيف مذکور نرفت. اين دو نفر از حاميان فتنه و آشوب سال 88 بودند.
«مباحثات» در گزارش خود نوشت: حجتالاسلام والمسلمين روحاني در ابتداي ورود به قم به زيارت حرم حضرت معصومه(س) رفت و در نخستين برنامه کاري خود ترجيح داد به دبيرخانه مجلس خبرگان در کوچه آمار خيابان صفائيه برود. اين ساختمان براي او ناآشنا نيست چرا که وي سالهاي متمادي در جلسات مربوط به مجلس خبرگان و در اين ساختمان شرکت کرده است. در اين ديدار که بدون اطلاع خبرنگاران برگزار شد وي با حضرت آيتالله يزدي ديدار و گفتگو کرد؛ ديداري که با حضور آيتالله استادي و حسيني بوشهري نيز همراه بود.
سپس در معيت آيتالله استادي به ديدار آيتاللهالعظمي صافي گلپايگاني رفت. اين اقدام معنادار روحاني از آن جهت قابل توجه است که آيتالله يزدي از بزرگان طيف اصولگرا بوده و رياست جامعه مدرسين را برعهده دارد؛ جامعه مدرسيني که در سالهاي گذشته منتقد جدي اصلاحطلبان بوده و تا مرحله نامشروع خواندن سازمان مجاهدين انقلاب نيز پيش رفت. دکتر روحاني با درک صحيح از مسائل درون حوزوي در نخستين گام ترجيح داد با بزرگان جامعه مدرسين از جمله آيتالله يزدي ديدار داشته باشد.
فاجعه کمبود آب در یکی از روستاهای همدان!
به گزارش جمهوری اسلامی، اهالي روستاي مهدي آباد همدان مجبور شدند به دليل كمبود آب در اين منطقه جسد يكي از اهالي روستا را 3 روز بعد از فوت به روستاي مجاور منتقل نمايند و غسل دهند. به گزارش خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي از همدان، اهالي اين روستا با تجمع در برابر استانداري همدان خواستار حل مشكل قطعي آب روستاي خود شدند. آنها ميگويند اكنون 4 سال است كه با مشكل قطعي آب آشاميدني مواجه هستيم بطوري كه گاهي در مواقع ضروري و نياز مبرم به آب، از اين ماده حياتي محروم ميباشيم و تاكنون مدير آبفا و اعضاء شوراي اسلامي توجهي به مشكل ما نكردهاند.
تعجب مديران مطبوعات از اظهارات اخیر احمدي نژاد درباره یارانه مطبوعات!
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: اظهارات آقاي احمدي نژاد در گفتگوي تلويزيوني هفته گذشته درباره مطبوعات موجب شگفتي بسياري از مديران مطبوعات شده است. رئيسجمهور مدعي شد روزنامههاي منتقد دولت بيش از روزنامههاي موافق، از دولت يارانه دريافت ميكنند. اين ادعاي رئيسجمهور نه تنها صحت ندارد بلكه واقعيت، درست برعكس آنست.
اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي آمار و اطلاعات دقيق توزيع يارانههاي مطبوعات در سالهاي اخير را منتشر كند مشخص خواهد شد كه با روزنامههاي منتقد در اين دولت چگونه رفتار شده است. ضمناً داستان قطع كردن فرمايشي آگهيهاي روزنامههاي منتقد و تحويل يكجاي آنها به روزنامه دولت نيز از اقدامات خلاف عدالت دولت آقاي احمدي نژاد است.
مریم رجوی الهام بخش سرنگونی محمد مرسی!
روزنامه وطن امروز نوشت: فرقه نفاق اصرار دارد از تحولات منطقه به نفع خود استفاده کند. عوامل این فرقه تروریستی در 3-2 سال اخیر تلاش کردهاند در ادعاهایی عجیب و غریب خود را الهامبخش قیامهای مردمی در کشورهای عربی معرفی کنند(!) سایتهای وابسته به این فرقه هر بار با اوج گرفتن تحولات در منطقه بویژه در مصر، مریم رجوی را منبع انقلاب این کشور و این بار سرنگونی محمد مرسی، رئیسجمهوری این کشور عنوان میکنند!
به گزارش انجمن دفاع از قربانیان تروریسم، وقتی فرقه مجاهدین خلق دستاوردی جز خشونت و ترور در پرونده 3دهه خود ندارد، تلاش میکند با موجسواری بر تحولات، دستکم اندکی از وجهه تروریستیاش را بزداید اما به نظر میرسد حداقلهایی نیز برای این موجسواری باید فراهم باشد، چراکه قیام مردم مصر مسالمتآمیز بوده و این در حالی است که مریم رجوی بعد از دههها خشونت و ترور همچنان بر طبل جنگ و ترور و خشونت میکوبد. وی و فرقه مجاهدین خلق جز استراتژی ترور و خشونت چه چیز دیگری برای انتقال به دیگران دارند؟
اقرار عنصر خاکستری اصلاحات به شکست
عنصر خاکستری اصلاحات در تحلیل انتخابات یازدهم گفت: باید شکست را بپذیریم چرا که نماد اصلاحطلبان در انتخابات یازدهم را مجبور به کناره گیری کردیم.
به گزارش روزنامه وطن امروز، محمدرضا خوئینیها در سخنانی در تحلیل انتخابات یازدهم گفته است: «ما با دست خود کمر به قتل اصلاحات بستیم. ما هم مانند اصولگرایان نمیخواهیم شکست را بپذیریم. باید شکست را بپذیریم چراکه محمدرضا عارف را که نماد اصلاحطلبی بود مجبور به کنارهگیری کردیم چون دیدیم 7 درصد بیشتر رای ندارد. پیشبینی من این است که دولت روحانی دولت 4 ساله است. با شکست روحانی، 4 سال دیگر اصولگراها به قدرت بازخواهند گشت».
بازداشت وکیل 10 میلیاردی پرونده اختلاس
آرمان روابط عمومی نوشت: شنیده شد که قاضی ناصر سراج درباره اینکه گفته میشود یکی از وکلا در پرونده فساد 3 هزار میلیارد تومانی حقالوکاله 10 میلیارد تومانی گرفته است، گفت: البته در این پرونده بودند افرادی که از این رقم بیشتر هم گرفته بودند. آفتاب نوشت؛ وی درباره اینکه شنیده شده این وکیل بازداشت شده است آیا به دلیل گرفتن حقالوکاله دستگیر شده است، اظهار کرد: بازداشت این فرد به خاطر حقالوکاله نبوده است و مطالب دیگری در پرونده بوده است. قاضی سراج همچنین درباره اینکه آیا گرفتن حقالوکاله 10 میلیاردی جرم تلقی میشود، بیان کرد: وکلا باید براساس تعرفه موجود اقدام به اخذ حقالوکاله کنند.
روحانی به توسعه برنامه هستهای ادامه میدهد
آرمان روابط عمومی نوشت: شنیده شد که یک وزیر رژیم صهیونیستی با تاکید بر تجربه زیاد حسن روحانی در عرصه دیپلماسی گفت که رئیسجمهور منتخب ایران از توسعه برنامه هستهای این کشور دست برنخواهد داشت. وزیر روابط بینالمللی و امور استراتژیک و سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در گفتوگویی با روزنامه فیگارو گفت: قطعا میتوان گفت که حسن روحانی، رئیسجمهور جدید در علم بیان و دیپلماسی تجربه زیادی دارد. احتمال میرود که وی برای جلوگیری از سختتر شدن تحریمها و مداخله نظامی احتمالی، امتیازات کوچک را به غرب دهد، اما به توسعه برنامه هستهای خود ادامه خواهد داد.
رقابت جالب دستگاه هاي دولتي براي اخذ يک مجوز
خراسان نوشت: در حالي که بر اساس ماده 68 قانون مديريت خدمات کشوري، درصدي از کارمندان دستگاه هاي اجرايي مي توانند با تصويب دولت فوق العاده ويژه را دريافت کنند، بر اساس بررسي هاي يک نهاد نظارتي، تعداد قابل توجهي از وزارتخانه ها و سازمانهاي دولتي طي ماههاي پاياني فعاليت دولت دهم اقدام به ارسال درخواست براي مسئولان ارشد دولتي جهت تصويب اين فوق العاده و پرداخت آن به کارمندان خود کرده اند.
زيبا كلام: حق زيادي گردن روحاني داريم
تهران امروز نوشت: صادق زيباكلام گفت: اصلاحطلبان كوچكترين انتظار و توقعي از رئيسجمهور منتخب براي حضور در كابينه دولت يازدهم ندارند. زيباكلام با بيان اينكه «اصلاحطلبان حق زيادي به گردن روحاني دارند و اگر حمايت خاتمي و انصراف عارف نبود، روحاني نميتوانست حدود 19 ميليون راي بياورد»، به ايسنا گفت: با اين وجود اصلاحطلبان براي حضور در دولت يازدهم هيچگونه توقع و انتظاري از روحاني ندارند. اين سخنان عجيب زيبا كلام در حالي است كه حسن روحاني بعد از انتخابات اعلام كرد خود را وامدار كسي يا گروهي نميداند.
تقدير احمدينژاد از كلاس فلسفه مشايي
روزنامه تهران امروز نوشت: محمود احمدينژاد در همايش تجليل از نخبگان عرصه جهاني شدن، از فعالان و نخبگان اين عرصه با اهداي هدايايي تقدير كرد.به گزارش فارس در اين مراسم رئيسجمهور بعد از سخنان رحيممشايي گفت: برادر عزيزم آقاي مشايي يك دوره فشرده از فلسفه خلق انسان را بيان كردند و من نميخواهم شيريني اين بيان پراهميت ايشان را كه برگرفته از معارف ناب است دستكاري كنم. وي با بيان اينكه تمام علوم در تبع دريافت ما از انسان است، تصريح كرد: اگر تعريف درست و كاملي از انسان ارائه شود اقتصاد، جامعهشناسي، صنعت و رياضيات معنا و مفهوم خود را مييابند.
درخواست يک وزير براي هم ترازي معاونين خود با سفرا
خراسان نوشت: علي رغم آنکه بر اساس ماده 71 قانون مديريت خدمات کشوري، معاونين وزرا با داشتن 14 هزار امتياز شغلي جزو مقامات بند "هـ" سياسي قرار مي گيرند، يکي از وزراي سياسي با ارسال درخواستي به مديران ارشد نهاد رياست جمهوري از آنها خواسته است حقوق و مزاياي معاونين وي در سطح "ج" اين قانون يعني سفراي جمهوري اسلامي ايران در ساير کشورها قرار گيرد.
سردرگمي اسرائيل در برابر روحاني
يووال استينتز وزير امور استراتژيك اسرائيل و فرد نزديك به بنيامين نتانياهو در گفتوگو با روزنامه فرانسوي فيگارو گفت: مسلم است كه حسن روحاني رئيسجمهور جديد ايران استاد لفاظي و ديپلماسي است. وي افزود: او احتمالا با غرب به توافقاتي خواهد رسيد تا همزمان هم برنامه هستهاي را ادامه دهد و هم از عميقتر شدن تحريمها و حمله نظامي جلوگيري كند.
بنا به گزارش تهران امروز ، وزير امور استراتژيك اسرائيل با بيان اينكه مشخص نيست ايران در حال حركت به سمت بهار يا زمستان است گفت: خطر آنجاست كه برخلاف سخنان احمدينژاد كه همگان را ميترساند، روحاني غرب را نميترساند. وي ادامه داد: روحاني با شهرت خود به عنوان يك ميانه رو؛ ابزار ايدهآل ايران براي دستيابي به بمب اتم است.استينتز افزود: هدف ايران هميشه مشخص بوده است: آنها در پي توازن قدرت در جهان اسلام هستند.