گروه سیاسی مشرق - روزنامههای
کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی
اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک
رسانه باشد. آنچه که در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز
روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
***
مخملباف سر از جشنواره فیلم اورشلیم درآورد
وطن امروز نوشت: محسن مخملباف با فیلم مستند تازه خود «باغبان» در جشنواره سینمایی اورشلیم که از روز پنجشنبه در شهر قدس برگزار میشود، شرکت میکند. به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه هاآرتص، فیلم باغبان روایتی مستند از باغهای اطراف آرامگاه بهاءالله رهبر فرقه ضاله بهائیت در منطقه عکا در نزدیکی شهر حیفاست. بنا به نوشته هاآرتص، لحن این فیلم مستند که با همکاری مخملباف و فرزندش «میثم» ساخته شده، میتواند توجه بینندگان اسرائیلی را به خود جلب کند. طبق نوشته هاآرتص، 3 فیلم که در جشنواره فیلم کن موفق به دریافت جایزه شدهاند در فستیوال فیلم اورشلیم شرکت دارند.
شروط مجلس برای وزرای پیشنهادی
به گزارش روزنامه شرق، برخی نمایندگان مجلس دست به کار تغییر در نحوه رای اعتماد به کابینه شدهاند. محور تغییرات، دارابودن دست کم 10 سال سابقه کاری مرتبط با وزارتخانه پیشنهادی است و داشتن حداقل مدرک فوقلیسانس. نایبرییس اول کمیسیون تدوین آییننامه داخلی از تصویب طرح پیشنهادی با اکثریت آرا خبر میدهد. حالا باید امضای 50 نماینده پای طرح بیاید تا دو فوریت آن در صحن علنی مجلس بررسی شود. توجیه کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس برای تدوین روش جدید رای اعتماد بهارستان به کابینه این است که در دوره های پیش، حداقل شاخصها برای تعیین وزرا وجود نداشته. با این حال این طرح هنوز به صحن علنی نیامده، منتقدانی دارد.
مهدی دواتگری، عضو کمیسیون امنیت ملی تاکید دارد که پیشنهاد چنین طرحی در آستانه معرفی کابینه جدید شایبههایی برای مردم و شخص رییس جمهوری منتخب به وجود خواهد آورد و شبهه تلاش برای محدودساختن رییسجمهوری جدید را در پی دارد. او البته از تصویب طرح در کمیسیون بیاطلاع است و آن را در حد پیشنهاد یک نماینده مطرح میکند. در همین حال غلامرضا کاتب، نایبرییس اول کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس از شروط مجلس برای وزرای پیشنهادی و تغییر نحوه رای اعتماد به کابینه خبر میدهد: «بهدنبال آن هستیم بعد از پایان تعطیلات تابستانی و آغاز به کار مجلس تا قبل از 12 مردادماه، این اصلاحیه در صحن علنی مطرح شده و به تصویب برسد و شورای نگهبان آن را تایید کند تا این قانون به معرفی کابینه یازدهم برسد و دولت مکلف به رعایت حداقل شاخصها در معرفی کابینه شود. پیشبینیمان این است که طرح دوفوریتی در مجلس رای بیاورد و سازوکار تازهای برای رای اعتماد به کابینه به وجود آید. در دورههای پیش ما از فقدان وجود برخی شاخصها رنج میبردیم.»
استراو: ایران در پی ساختن بمب اتم نیست
وزیر اسبق خارجه انگلیس که جزو 3 وزیر خارجه اروپایی مذاکرهکننده درباره برنامه هستهای ایران در ۱۰ سال پیش بود، در یک نشست کارشناسی تصریح کرد: ایران در پی ساختن بمب اتم نیست و این دیدگاهی نیست که سادهلوحانه باشد.
به گزارش وطن امروز، جک استراو، وزیر اسبق خارجه انگلیس در یک نشست کارشناسی در رسانه دولتی بیبیسی گفت هیچ شواهدی مبنی بر اینکه ایران در حال ساخت بمب اتمی است، وجود ندارد. جک استراو در این نشست کارشناسی گفت دیدگاههای او درباره ایران «سادهلوحانه» نیست و به نظر میرسد چشمانداز امیدوارانهتری از اوضاع برنامه هستهای ایران با رئیسجمهور جدید این کشور وجود داشته باشد.
جک استراو، در سال ۱۳۸۲ جزو وزرای خارجه 3 کشور اروپایی بود که با حسن روحانی که در آن زمان دبیر شورایعالی امنیت ملی بود دیدار کردند. جک استراو، دومینیک دوویلپن و یوشکا فیشر به ترتیب از بریتانیا، فرانسه و آلمان در ۲۹ مهر سال ۱۳۸۲ با آقای حسن روحانی درباره برنامه هستهای ایران دیدار و گفتوگو کردند.
سختترین تحریمهای طول تاریخ علیه ایران برقرار شد
وزیر خزانهداری آمریکا با اشاره به اینکه گزینههای جایگزین تحریم خطرناک هستند، گفت: سختترین تحریمهای طول تاریخ را علیه ایران اعمال کردهایم که کاملا تاثیرگذار بودهاند.
به گزارش روزنامه وطن امروز، خبرگزاری فرانسه نوشت: جک لو وزیر خزانه داری آمریکا ابراز امیدواری کرد تحریمهای اقتصادی منجر به توقف جنبه نظامی برنامه هستهای ایران شود چرا که گزینههای دیگر مطلوب نیستند و اوضاع را بدتر میکنند.
جک لو که در کنفرانسی در کلرادو سخنرانی میکرد، مدعی شد: بهترین گزینه برای ایران و بهترین گزینه برای جهان این است که تحریمهای اقتصادی موثر واقع شود چرا که جایگزینهای دیگر هم برای جهان خطرناک است هم برای ایران.
وی افزود: من فکر نمیکنم هیچ رئیسجمهوری در آمریکا بدون فرصت دادن به ابزارهای موجود سراغ گزینههای دیگر برود.بر اساس این گزارش، آمریکا و غرب به منظور تحت فشار قرار دادن برنامههای هستهای ایران سالهاست تحریمهای اقتصادی و تجاری سنگینی علیه ایران اعمال کردهاند.
این در حالی است که تهران بارها تاکید کرده همه فعالیتهای هستهای این کشور صلحآمیز و شفاف است و ادعای غربیها را رد میکند.وزیر خزانهداری آمریکا با ارائه تصویری تاریک از اقتصاد ایران مدعی شد تحریمهای اقتصادی موثر واقع شدهاند.
جک لو گفت: ما شاهد کاهش ارزش ریال، تولید ناخالص داخلی، افزایش نرخ بیکاری و نرخ تورم در ایران هستیم. اینها چشمانداز روشنی از آینده اقتصاد ایران نیستند.
وی تحریمهای کنونی علیه اقتصاد ایران را سختترین تحریمها در طول تاریخ خواند و مدعی شد: هدف تحریمها، آسیبزدن به مردم ایران نیست بلکه هدف تغییر مسیر و تصمیم ایران است.
مواضع آقاي روحاني را قبول داريم
روزنامه اعتماد نوشت: سيد محمد خاتمي با بيان اينكه در انتخابات اخير نميتوانيم از رويكردهاي رهبري و مطالبي كه گفتند و نقشي كه داشتند چشم بپوشيم درباره انتخاب حسن روحاني به عنوان فردي فراجناحي گفت: آقاي روحاني كه مواضعشان را قبول داريم ولي اگر يك اصولگراي منطقي اين گفتمان را داشت و حرفهايي كه ايشان زد و آقاي عارف مطرح كردند عنوان ميكرد، ما او را هم تاييد ميكرديم. سيد محمد خاتمي در ديدار با اصلاحطلبان يزدي از جمله اعضاي ستاد انتخاباتي آيتالله هاشميرفسنجاني، محمدرضا عارف و حسن روحاني در بيت شهيد صدوقي با اشاره به پيش شرطهاي مطرح از سوي بخشي از اصلاحطلبان براي شركت درانتخابات گفت: من اگر يادتان باشد در اواسط سال 89 آمدم و طرحي را مطرح كردم و گفتم، البته اثر ريز و بسيار خوبي در جامعه گذاشت ولي نتوانست تغييري در جامعه ايجاد كند يكي اين بود كه آيا هر كس احساس ميكند، به او جفا شده است و بدي شده حاضر است از آن بگذرد؟ و همه با گذشت جلو برويم و رو به آينده كنيم نه اينكه گذشته را فراموش كنيم بلكه در گذشته نمانيم و به سوي آيندهيي برويم كه برد - برد باشد؛ هم نظام برد كند، هم حاكميت برد بكند و هم آنهايي كه ناراحت شدهاند برد كنند، هم كساني كه انتقاد دارند برد بكنند، آن راه هميني بود كه بعد از دو سال پيگيري شد و ما به آن رسيديم.
نتانياهو: منتخب جديد ايرانيها متاسفانه همسو با رهبري است
نخستوزير رژيم صهيونيستي گفت: متاسفانه نتيجه انتخابات ايران، امکان تغيير در بلندپروازيهاي اين کشور را فراهم نميکند.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، بنيامين نتانياهو در مصاحبه با سردبير واشنگتنپست گفت: انتخاب حسن روحاني زمينهساز تغيير در فعاليتهاي هستهاي ايران نخواهد بود.
وي ميافزايد: «مشايي» و ساير نامزدهاي ديگر که متمايل به نزديکي با غرب و رژيم اسرائيل بودند از رقابتهاي انتخاباتي حذف شدند و نامزدي که حاکميت اجازه داده بود توانست در اين انتخابات شرکت کند. روحاني دقيقا مانند ديگر نامزدهاي مورد نظر قدرت حاکمه است که حاضر به همسويي با نگرشهاي رهبر هستند.
نتانياهو گفت: شوراي نگهبان صلاحيت صدها نامزد ديگر را رد کرد و نهايتا 8 تن از نامزدها در صحنه رقابتهاي انتخاباتي حضور يافتند. آنها حتي هاشمي رفسنجاني رئيس جمهور سابق و مشايي را از صحنه انتخابات کنار زدند و به جاي آنها روحاني را حفظ کردند. روحاني مشاور امنيت ملي ايران و مذاکرهکننده هستهاي بوده است. او مبتکر يک دکترين است که خود نام آن را «مذاکره و تداوم غنيسازي» گذاشته است.
نتانياهو تاکيد کرد: روحاني در کتابي که نوشته، گفته که ضمن مذاکره، ايران امکان تداوم غنيسازي را خواهد داشت. اين دقيقا همان چيزي است که در سال 2004 اعلام کرده بود يعني زماني که ما با اروپاييها در تهران مذاکره ميکرديم در اصفهان داشتيم بخشي از مرکز اصفهان را تجهيز ميکرديم. روحاني در ادامه اضافه کرده که «ما با برقراري فضاي آرامش توانستيم کارهاي اصفهان را به پايان برسانيم».
دیپلمات پشتپرده روحانی کیست؟
شنیده شد که چهرهای در ستاد دکتر روحانی بسیار مشاهده میشد، اما اندک بودند تعداد کسانی که او را میشناختند. وی که زمانی به مرد سایه وزارت امورخارجه معروف بود، سالهاست در کنار حسن روحانی حضور دارد. خرداد نوشت؛ دکتر محمود واعظی دکترای رشته روابط بینالملل یکی از جدیترین گزینههای این وزارتخانه کلیدی و استراتژیک است.
روزنامه آرمان روابط عمومی نوشت: پس از ارتحال حضرت امام(ره) و انتخاب آیتا... هاشمی بهعنوان رئیس جدید قوه مجریه، وی که روابط نزدیک و ویژهای با شخص آیتا... داشت، یکی از معتمدین ویژه آیتا... هاشمی در وزارت خارجه بود. وی از سال 78 تاکنون به همراه حسن روحانی و در کنارش، در مرکز تحقیقات استراتژیک و به عنوان رئیس پژوهشکده این مرکز، مشغول خدمت شد. واعظی یکی از مشاورین ارشد و در زمره معتمدین شیخ دیپلمات است که در مسائل سیاست خارجی با نماینده برخی نامزدهای انتخاباتی به مناظره نشست که به گواه تحلیلگران و ناظران توانست حضور موفقیتآمیزی در این عرصه داشته باشد.
هاشمی: رای قاطع به اعتدال، مخالفت مردم با شعارهای بی محتوا بود
روزنامه بهار نوشت: سفر چهار روزه آیتالله هاشمیرفسنجانی به مشهد روز گذشته به پایان رسید. خراسان سالهاست که حیاط خلوت آیتالله برای دوری از پایتخت، استراحت و زیارت است؛ رسمی که دو سالی بود آیتالله به دلیل فضای بهوجودآمده در کشور آن را تا چهار روز پیش به تاخیر انداخته بود و از چهارشنبه گذشته در تالار آینه میهمان آیتالله واعظطبسی شد.
اگرچه آیتالله هاشمی با هرگونه استقبال «بهخصوص استقبال مردمی» در بدو ورود خود مخالفت کرده بود اما آیتالله واعظطبسی به رسم دیرین به فرودگاه رفت تا اولین کسی باشد که ورود او را به خراسان خوشآمد بگوید. به غیر از واعظ، فروزانمهر استاندار خراسان هم به استقبال رفت. رسمی که طی سالهای اخیر به دلیل فشار بر استانداران از یاد رفته بود. واعظ آخر هفته گذشته میزبان دوست قدیمی خود بود. در جلسات کنار دست او مینشست و در دیدار آیتالله با علما و روحانیون مشهدی از دوست دیرینه خود تجلیل کرد.
او حتی در خلال صحبتهایش از آنچه به آیتالله گذشته ابراز ناراحتی کرد و گفت: «متاسفانه سال گذشته توفیق آن را نداشتیم که در خدمت آیتالله هاشمی باشیم. خوشحالم که امروز آیتالله هاشمی در جمع ماست. دو سال از آخرین سفر ایشان به مشهد میگذرد و امیدوارم که بتوانیم از محضر ایشان استفاده کنیم.» واعظ گفت که «جهان آبستن حوادث جدید است» و ابراز امیدواری کرد که با عنایت خداوند و تقدیر حکمتآمیز مقام معظم رهبری آنچه در آینده رخ میدهد در جهت سود ملت باشد. نماینده ولیفقیه در خراسان پیام حماسه بزرگ سیاسی را نشان دادن هوشمندی ملت عنوان کرده و گفت: «انتخابات این دوره پیام مهمی برای قدرتهای سلطهگر داشت. این حماسه نشان داد که ما باید از بیان شخصیتهای علمی، انقلابی و متفکران اسلامی استفاده کنیم.»
عبدي: سهم اصلاحطلبان در مشارکت مردم 10 درصد بود
عضو مستعفي حزب مشارکت گفت: تصميم اصلاحطلبان براي حضور در انتخابات تا حدودي بر افزايش مشارکت کمک کرد.
عباس عبدي در مصاحبه با مجله مهرنامه تصريح کرد: واقعيت اين است که تصميم اصلاحطلبان تا حدي (حدود 10 درصد) به افزايش مشارکت کمک کرد.
به گزارش روزنامه کیهان، وي همچنين درباره شخصيت محوري اصلاحطلبان گفته است: ما به شخصيت و نفوذ آقايان خاتمي و هاشمي ايرادي نداريم. ضمن آنکه من قبول ندارم آراي آقاي روحاني را صرفا موکول به حمايت آقايان خاتمي و هاشمي کنيم مگر در انتخابات مجلس هشتم، ليست اصلاحطلبان تحت عنوان «ياران خاتمي» درنيامد؟ چرا رأي نياوردند؟
عبدي با بيان اين که اين بار شما برخلاف دوم خرداد 76 از روحاني مانند خاتمي يک قديس نخواهيد ساخت، افزود: اين بار ماجراي آن کس نميشود که نام پسرش را رستم گذاشت و بعد هم شروع کرد به لرزيدن. در مورد آقاي روحاني اين طور نيست.
او درباره اين سؤال که «آيا فکر ميکنيد اصلاحطلبان تاکنون نسبت خود را با حکومت و رهبري مشخص کرده بودند و آيا حداقل در نزد خودشان، تصور روشني از اين موضوع داشتند؟» گفت: يکي از مواردي که هنوز آن را حل نکردهاند، همين است. شما در برخي بيانيهها ميبينيد که اين انتخابات را تنها محصول مشارکت خودشان ميدانند، در حالي که واقعا اينطور نيست. اصلاحطلبان فقط يک تصميم گرفتند. اما انتخابات را حکومت برگزار کرد و در اين ميان، رهبري نقش بسيار مهمي داشتند.
مجموعه نيروها بايد يک بازنگري هم در خودشان داشته باشند. البته، به نظرم اصولگراها بيشتر ميتوانند با واقعيت کنار بيايند تا اصلاحطلبان. همين که اصلاحطلبان بر آمدن آقاي خاتمي تاکيد ميکردند، به نوعي مقاومت در برابر پذيرش واقعيت بود. البته ميتوانستند بگويند ما به هر قيمت ميآييم و هزينه آن را هم بدهند؛ اما نميتوانند هم اپوزيسيون باشند و هم پوزيسيون.
يک پايشان بيرون باشد و پايي داخل. به نظر من، اين راهبردها جواب نميدهد. برخي از بيانيههايي را که در حمايت از آقاي هاشمي نوشته شد، بايد به صورت تاريخي نگه داشت. اين بيانيه، هر چيزي باشد؛ انتخاباتي نيست. اين نشان ميدهد که ريشه تحليلها حداقل تا قبل از انتخابات، درست نشده بود.
سپاس دولت دهم!
پدرام سلطانی طی مطلبی در روزنامه بهار نوشت: دوران عمر دولت دهم در حال سرآمدن است و با مشخص شدن رییسجمهوری بعدی، همراه با جو رضایت و شادمانی از این انتخاب، بازار انتقاد از عملکرد دولت فعلی نیز گرمتر شده است، گویا منتقدان عزم آن دارند که از تکتک روزهای باقیمانده عمر این دولت برای بیان ناگفتههای خود استفاده کنند.
وقتی به عملکرد دولت مستقر فکر میکنم و به موارد متعددی که سوژه تحلیلهای منتقدانه من و امثال من در چهار، پنج سال گذشته بودهاند، ترجیح میدهم که دفتر انتقاد خود از عملکرد این دولت را با ابراز تشکر از درسهایی که از این عملکرد هشتساله گرفتیم ببندم.
از دولتهای نهم و دهم تشکر میکنم که موجب شدند فعالان بخش خصوصی در زمینی ناهموار و پراز چاله چولههای تصمیمات متعدد و متناقض و خلقالساعه بدوند و آنقدر سکندری بخورند و بیفتند و دوباره برخیزند تا پاهایشان برای حرکتی جدیتر و مصممتر قوی و تنومند شود.
از این دولت تشکر میکنم که آنقدر فشارهای بیمحابا و مضاعف از جهات گوناگون بر دوش بخش خصوصی نهاد تا شانههایش برای کشیدن بارهای سنگین اصلاح اقتصاد کشور آبدیده شود.
دستور هيئت دولت درباره آسانسور فرودگاه امام (ره)
خراسان در اخبار ویژه امروز خود نوشت: شنيده شده براساس مصوبه اخير هيئت دولت که به وزارت راه و شهرسازي و بانک مرکزي ابلاغ شده، ثبت سفارش و واردات آسانسور و پله برقي مورد نياز به منظور تکميل و بهره برداري طرح توسعه فرودگاه امام خميني (ره) از شمول قانون ممنوعيت خريد کالاهاي خارجي استثنا شده و مي تواند وارد کشور شود.
روايتي متفاوت از روابط احمدي نژاد و روحاني
روزنامه تهران امروز نوشت: حميدرضا ترقي معاون بينالملل حزب موتلفه اسلامي در گفتوگو با فرارو گفت: «آقاي احمدينژاد علت حضور نامزدهاي اصولگرا در انتخابات را انتقام گيري از خود تلقي ميكرد و تصور ايشان اين بود كه اصولگرايان قصد دارند از ايشان انتقام بگيرند؛ در حالي كه اين نوع برداشت و ديدگاه اگرچه ممكن است نسبت به بعضي از نامزدها زمينههايي داشت اما به هيچ وجه عموميت نداشت.»
وي اظهار كرد: «لذا به نظر ميرسد اينكه طيف آقاي احمدينژاد بر اين باور بود كه نقد اصولگرايان نسبت به عملكرد آقاي احمدينژاد موجب تضعيف اصولگرايان خواهد شد درست است؛ چون اصولگرايان با اين نقدها و سياه نماييها به خود ضربه زدند؛ اما آن بخش كه گمان ميكردند از اين تضعيف اصلاحطلبان سود خواهند برد اشتباه از آب درآمد.»
وي ميافزايد: «رابطه آقاي احمدينژاد و آقاي روحاني در شوراي عالي امنيت ملي رابطه خوبي است و آقاي احمدينژاد در طول دو، سه سال اخير شديدا به نظرات آقاي روحاني احترام ميگذاشت و اين مسئله نشان ميدهد رابطه ايشان با آقاي دكتر روحاني غير از رابطه جريان احمدينژاد با آقاي هاشمي است.» وي افزود: «طبيعتا همان ذهنيتي كه در بين طرفداران آقاي هاشمي نسبت به آقاي احمدينژاد وجود دارد، در بين طرفداران آقاي روحاني هم وجود دارد.
اما به نظر ميرسد هدف اصلي براي آقاي احمدينژاد راي نياوردن اصولگرايان بود و راي آوردن آقاي روحاني يا هر كس ديگر غير از اصولگرايان را بهتر ميدانست.»
هشدار درباره واگذاري ساختمان هاي دولتي به يک سازمان غيردولتي
خراسان نوشت: شنيده شده براساس بررسي هاي يک نهاد نظارتي، به رغم اين که سازمان نظام روان شناسي و مشاوره براساس قانون مصوب مجلس يک سازمان غيردولتي و مستقل است اماچندي پيش و با ابلاغيه يک مسئول ارشد اجرايي، حق استفاده از پلاک ثبتي 3526.52 واقع در اراضي يوسف آباد تهران، از شرکت آلوميناي ايران گرفته و به مدت ۱۰ سال به سازمان نظام روان شناسي واگذار شده است که اين موضوع داراي ابهامات قانوني فراوان است.
آشفتههايي که يکباره روحاني را اصلاحطلب خواندند
«در بعدازظهر 25 خرداد وقتي که وزارت کشور نظام ايران حسن روحاني را برنده انتخابات خود اعلام کرد، جوي از تشنج و آشفتگي، طيفي از اپوزيسيون را فرا گرفت و به يکباره او را اصلاحطلب، ميانهرو و غيره خطاب کردند، و شروع کردند به تفسير نظرات خود که اين شخص احتمالا باعث تغيير در ايران خواهد شد.»
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، اين مطلب را پايگاه اينترنتي اخبار روز (وابسته به طيفي از مخالفان جمهوري اسلامي) عنوان کرد و افزود: بايد توجه کرد که در رژيم ايران، دولت عوض شده و نه سيستم حکومتي. يک رجل سياسي از ارکان نظام ايران به نام حسن روحاني، عضو و نماينده بيت رهبري در شوراي امنيت ملي از سال 1370، عضو مجلس خبرگان از سال 1378، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام از سال 1370 تا به امروز، که داراي ادبيات سياسي ديگري غير از سلف خود احمدينژاد دارد، ميرود که سکان هدايت قوه مجريه را بدست بگيرد، حال سوال اين است که با وجود شغل و سمت و جايگاه او و مهمتر از همه تاييد صلاحيت او از سوي يکي از ارگانهاي امنيتي نظام مثل شوراي نگهبان که تحت کنترل رهبري است، آيا ميتوان انتظاري از او داشت. او در شمار 8 نامزدي بود که از دل نظام بودند و فرصتهاي جديدي براي نظام در عرصه خارجي و داخلي ايجاد ميکند. اما در موضوع هستهاي و سوريه، موضع رژيم را تأييد کرد.
نقش رهبر معظم انقلاب در انتخابات اخير قابل چشمپوشي نيست
تهران امروز نوشت: سيدمحمد خاتمي در ديدار با اصلاحطلبان يزدي با بيان اينكه در انتخابات اخير نميتوانيم از رويكردهاي رهبري و مطالبي كه گفتند و نقشي كه داشتند چشم بپوشيم. وي درباره انتخاب حسن روحاني به عنوان فردي فراجناحي گفت: آقاي روحاني كه مواضعشان را قبول داريم ولي اگر يك اصولگراي منطقي هم اين گفتمان را داشت و حرفهايي كه ايشان زد و آقاي عارف مطرح كردند را عنوان ميكرد، ما او را هم تاييد ميكرديم.
جرياني كه تكليف محور است
روزنامه تهران امروز نوشت: حشمتالله فلاحتپيشه فعال سياسي اصولگرا گفت: «در دل اصولگرايان جرياني وجود دارد كه كاملا تكليف محور عمل ميكند و اگرچه بنده متعرض اين مسئله نيستم كه آيا تكليف محور عمل كردن خوب است يا بد است؛ اما اين مسئله يك واقعيت است.»وي ادامه داد: «بهطور معمول در رفتارهاي مبتني بر تكليف، شاخصههاي دموكراتيك همچون نظرسنجيهاي انتخاباتي، مذاكره سياسي و توافقات ائتلافي و غيره جايگاهي ندارد.»
به گزارش فرارو،وي افزود: «اينكه از دل يك تشكل سياسي تشكلات ديگر بهوجود بيايد بخشي از واقعيت امر سياسي است و اگر سعي شود با هرگونه اغماض و سياست مبتني بر مدارا مانع از اين موضوع شد ممكن است از لحاظ سياسي نتيجه لازم را نداشته باشد و حتي نتيجه بدي روي دهد.»
يك شاهزاده سعودي در مقالهاي مفتيهاي وهابي عربستان را "خوارج" ناميد
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: يك شاهزاده سعودي در مقالهاي شديداللحن، مفتيهاي وهابي سرشناس عربستان از قبيل "سلمان العوده"، "محمد العريفي"، "ناصر العمر" و "عوض القرني" كه از اعضاي جريان موسوم به "بيداري" در عربستان هستند را "خوارج" ناميد. به گزارش شفقنا، شاهزاده ممدوح بن عبدالعزيز، فرزند مؤسس پادشاهي "آل سعود" در مقالهاي در روزنامه "الحيات" نوشت: فرقه شيطان با همان جريان الصحوه و اعضاي خوارج آن بين سالهاي 1405 تا 1415 ميلادي بر ما اشراف پيدا كردهاند كه گويا ما و سرزمين ما از سخنان خداوند و رسول خداوند غافليم.
وي در اين مقاله نوشت: جريان "بيداري" همان "الصحوه"، فرقه شيطان است كه جامعه را فريب ميدهد. فرزند مؤسس پادشاهي "آل سعود" در اين مقاله افزود: "به خدا سوگند اعضاي جريان "الصحوه" از زماني كه در رأس كشور قرار گرفتهاند با فكر سياه خود كه گاهي رنگ اسلام به آن ميدهند و گاهي آن را به امور مورد پسند مردم عجين ميكنند، تاكنون يك عالم به كشور تحويل ندادهاند...اي ملت عربستان آيا نميبينيد كه بر موضوع خوارج بر زبان و لب سلمان العوده و جماعتش قفل زده شده است اگر اينگونه نيست يك سخن عليه خوارج از زمان تأسيس آنها تاكنون بگوييد".