مشاور رئیس جمهور منتخب گفت: قطعا برنامه دولت یازدهم این نیست که تمام نیروهایی را که طی 8 سال اخیر یک‌باره وارد ساختار اجرایی شده‌اند، یکباره هم خارج کند.

به گزارش مشرق، مهمترین محورهای گفتگوی مرتضی بانک، عضو شورای مرکزی حزب 'اعتدال و توسعه' و مشاور رئیس جمهور منتخب با "روزنامه آرمان" بدین شرح است:

- در ایران نیروی انسانی اساسا به عنوان سرمایه تلقی نمی‌شود و کسانی که دست‌اندرکار هستند، بیش از آنکه حافظ مجموعه‌ها باشند، به دنبال حفظ موقعیت خود هستند

-وقتی مدیریت ما سیاسی می‌شود، خطر ما را تهدید می‌کند. باید سیستم مدیریتی بر اساس شاخص‌های تخصصی تصمیم بگیرد، هم در سطح انتخاب نیروها و مهره‌ها و هم اجرائیات.

- تاکتیک دولت یازدهم این خواهد بود که مناسبات جاری در ساختار اجرایی را تغییر دهد. یعنی به عبارتی باید شبکه سیاسی مدیران از هم بپاشد و مناسبات تبدیل به مناسبات تخصصی شود.

- قطعا برنامه دولت یازدهم این نیست که تمام نیروهایی را که طی 8 سال اخیر یک‌باره وارد ساختار اجرایی شده‌اند، یکباره هم خارج کند.

- این دولت عزم خود را متوجه تغییر مناسبات و از بین بردن شبکه مدیریت سیاسی خواهد کرد.

- دولت روحانی نیامده تا مدیران موجود را قلع و قمع کند اما با آنهایی که فاقد توانمندی و تخصص هستند، شوخی ندارد.

- مدیران صاحبان مملکت نیستند.

- اعتدالگرایی نیاز عمومی همه جوامع است که با ائتلاف فرق می‌کند. اعتدال یک جریان فکری سیاسی است که اصولی برای خود دارد که قانون‌گرایی، عقلانیت، حرکت علمی و عملگرایی و تصمیم ‌گرفتن از شاخصه‌های آن است.

- تصمیم قاطع گرفتن و اجرای جدی و سریع از شاخصه‌های اعتدال است. البته به شرط آنکه پشت این تصمیم جدی کار کارشناسی و همچنین بررسی واقع‌بینانه وجود داشته باشد.

- اعتدال اصلا تقسیم قدرت اجرایی بین طیف‌های سیاسی نیست چرا که اعتدال اول در برنامه‌های اجرایی است که خط و ربط خود را پیدا می‌کند.

- اعتدالگرایان چون قائل به منافع عمومی هستند و این عمومیت در سطح طیف‌های سیاسی هم معنا پیدا می‌کند، قطعا دایره مجریان و تصمیم‌گیران یک دولت اعتدالگرا محدود به یک گروه خاص نخواهد بود.

- در شرایط کنونی اصلاح‌طلبان، اعتدالگرایان و حتی قسمتی از اصولگرایان به نقطه مشترکی رسیده‌اند.

- روحانی بیشترین رای را در بین روستاییان و اقشار آسیب‌پذیر جامعه داشت، یعنی همان‌ها که به نظر می‌رسید هوادار گروهی دیگر باشند. چرا چنین اتفاقی افتاد؟ دلیلش رفتار دولت‌های نهم و دهم با آنها بود. مهم‌ترین بحث این است که دولت با مردم صادقانه صحبت کند، برای اینکه صادقانه صحبت کند باید بخشی از مشکلات را به مردم بگوید و با‌ آنها راجع به این مشکلات حرف بزند. این اولین کار منطقی است که دولت‌هایی که دوره انتقالی را طی می‌کنند باید انجام دهند.

- مطالبات اقتصادی وقتی در بدنه جامعه وارد می‌شود، بسیار گسترده و متنوع می‌شود اما وقتی اینها به‌صورت علمی مورد ارزیابی قرار گیرد، متوجه می‌شویم که 7، 8 شاخص اصلی است که باید حل شود تا در مجموعه بدنه اجتماع هم شاهد رفع یکسری از مشکلات اولیه باشیم.

- هر تصمیم آنی برای اداره مردم و جامعه تبعاتی خواهد داشت. جامعه باید بتواند حوصله و صبر خود را بالا ببرد. البته مردم وقتی حوصله می‌کنند که به دولت و مجموعه اجرایی خود اعتماد داشته باشند.

- اتوبوسی آمدن و رفتن مدیران حاصل سیاسی شدن پست‌هاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس