به گزارش مشرق، علي فتح الله زاده در گفت و گو با فارس درباره تشکيل وزارت ورزش و جوانان، وضعيت کلي استقلال براي اردوي ترکيه و استعفاي مسعود عنايت از رياست کميته داوران صحبت هاي زير را مطرح کرد:
جلسه ديروز کميته فني باشگاه چطور بود؟
جلسه خوبي بود. براي اردوي ترکيه برنامه ها را بررسي کرديم.
قرار بود از روز گذشته در کمپ باشگاه مستقر شويد. چه شد؟
کمپ آماده است و مي توانم کارم را شروع کنم اما ديروز چون جلسه کميته فني در باشگاه بود فرصت جابجايي نداشتم.
قضيه مناظره با واعظ آشتياني چيست؟
مناظره را يک برنامه راديويي پيشنهاد داده است. من گفتم حاضرم با ارائه اسناد نشان دهم که چه کسي راست مي گويد و چه کسي دروغ.
فکر مي کنيد چنين مناظره اي مي تواند به استقلال کمک کند؟
چرا کمک نکند؟ اگر در قبال صحبت هايي که تهمت است سکوت کنيم حاشيه هاي تيم زياد مي شود. اين درست نيست که بعضي ها با زدن حرف هايي استقلال را به حاشيه بکشند. من دوست داشتم اين مناظره در تلويزيون رخ مي داد تا به مردم اسناد را نشان دهم.
اردوي استقلال در ترکيه را در پيش داريد. از هتلي که پرسپوليس در ترکيه رفته خبرهاي حاشيه اي شنيده مي شود. استقلال چه شرايطي در ترکيه خواهد داشت؟
پرسپوليس بيشتر دوست داشت در تعطيلات بازي کند ولي ما دنبال بازي نيستيم. براي استقلال هم اين امکان وجود داشت که با تيم هاي اروپايي بازي کند اما بيشتر دنبال هماهنگ کردن تيم هستيم. محل برگزاري اردوي استقلال کاملا ورزشي است. اين کمپ 20 کيلومتر از شهر دور است. بازيکنان تيم هم مي دانند که براي تفريح به ترکيه نمي رويم و يک برنامه تمريني فشرده را داريم.
گده پيشنهاد شما بود يا مظلومي اين مربي را پيشنهاد داد؟
مظلومي از ما خواسته بود که يک مربي تمرين دهنده خارجي به تيم اضافه شود. انتخاب مربي هم به عهده خود او بود. گده در اردوي ترکيه به جمع تيم اضافه مي شود.
شما هم فکر مي کنيد استقلال نياز به چنين مربي دارد؟
من هم اين نياز را احساس مي کردم.
فارس: حضور گده باعث نمي شود جايگاه مظلومي به خطر بيفتد؟
ما بايد اين جو بي اعتمادي و نااميدي را از فوتبالمان دور کنيم. وقتي يک مربي محکم مشغول کارش است نبايد زير پاي او را خالي کنيم. من نمي خواهم مدام بگويم که از مظلومي تا پايان فصل حمايت مي کنم. به نظرم اين مدل گفتن بيشتر به شعار شبيه است. من يک بار حرفم را زدم و گفتم از مظلومي حمايت مي کنم. گده فط براي کمک به استقلال مي آيد. مظلومي خودش اين نياز را در تيم ديد. گده هم سابقه خوبي دارد و در سالي که تيم ملي در بازي هاي آسيايي قهرمان شد به پورحيدري کمک زيادي کرده بود. ما بايد به فکر قوي کردن استقلال باشيم. وظيفه من اين است که در خدمت باشگاه باشم. اکنون شرايطي در باشگاه حاکم است که يک فرد تصميم گيرنده نيست و تفکر جمعي پشت هر تصميمي نهفته است.
اين روزها در تيم استقلال حاشيه اي نمي بينيد؟
من که نمي بينم. دلمان براي حاشيه تنگ شده است.
اما ديروز شايعاتي در مورد اختلاف طالب لو و مظلومي مطرح شد؟
اين ها نقل و نبات کار ماست. اگر اين حرف ها نباشد که تيم شکل نمي گيرد. مربي بايد چنين کلنجارهايي با شاگردانش داشته باشد تا تيم به پختگي برسد. براي داشتن تيم خوب بايد مکافات ها کشيد. من کاملا به اتفاقاتي که در تيم رخ مي دهد تسلط دارم و گزارش ها به دستم مي رسد. چيزي از من مخفي نمي ماند.
بازيکن خارجي براي ليگ قهرمانان آسيا نمي گيريد؟
من به انتخاب بازيکن از روي CD اعتقادي ندارم. تصميم داريم که يک بازيکن جذب کنيم اما اين بازيکن يا بايد تست بدهد يا يکي را بفرستيم و بازي هايش را ببيند.
حتما از استعفاي عنايت با خبر هستيد. به عنوان عضو هيات رئيسه فدراسيون فوتبال نظر شما در مورد اين اتفاق چيست و پيشنهادتان براي رياست اين کميته چيست؟
تا زماني که اين بحث در هيات رئيسه مطرح نشود نمي توانم نظري بدهم اما رئيس فدراسيون اين اختيار را دارد که تا تعيين رئيس جديد براي کميته سرپرست انتخاب کند. آنچه مسلم است رئيس يک کميته بايد از اعضاي هايت رئيسه فدراسيون باشد. بايد ديد کدام يک از دوستان در هيات رئيسه فرصت بيشتري دارد تا به عنوان رئيس انتخاب شود. به نظر من عنايت زحمت خود را کشيد اما اگر اين اواخر نظارت بيشتري روي امور داشت اوضاع داوري خوب مي شد. اين را هم بگويم پست کميته داوران هميشه انتقاداتي را در پي دارد چون مشکلات داوري هميشه هست. هر کسي ديگري هم رئيس شود باز انتقادات وجود خواهد داشت.
اين روزها بحث تشکيل وزارت ورزش مطرح شده نظر شما در اين باره چيست؟
نمايندگان مجلس يکبار به ورزشي ها اعتماد کردند و حماسه بازي هاي آسيايي گوانگجو به وجود آمد. من مي دانم که نمايندگان مجلس براي ارتقاي ورزش چنين تصميمي گرفته اند اما به نظر مي آيد دوستان ما در مجلس براي تصميم گرفتن عجله به خرج داده اند. ورزش در تمام دنيا به سمت خصوصي سازي قدم بر مي دارد و ارگان دولتي نمي تواند در امور فدراسيون ها دخالتي داشته باشد. تشکيل وزارت ورزش به هيچ وجه به نفع ورزش نيست.اگر نمايندگان مجلس براي پاسخگويي از ورزش چنين تصميمي گرفته اند آنها هم اکنون همين قدرت را دارند که درصدد توضيح برآيند. مجلس کميته تحقيق و تفحص دارد. چنين تصميمي نياز به کار کارشناسي بهتر داشت و همه ورزشي ها در خدمت مجلس هستند تا از راهنمايي آنها استفاده کنند. نمايندگان مجلس بايد ادله خود را بازگو کنند. کشورهايي که در ورزش حرفي براي گفتن دارند هيچ کدام وزارت ورزش ندارند و اتفاقا کشورهايي که چنين وزارتي دارند با مشکلات زيادي روبرو هستند. ما صاحب 51 فدراسيون هستيم که همگي با تشکيل چنين وزارتي مخالف هستند.
گفته مي شود که سازمان تربيت بدني فدراسيون ها را مجبور کرده که اين نامه اعتراض را امضا کنند؟
اين حرف توهين به همه کارشناسان ورزشي است. ما همگي سال ها در ورزش تجربه کسب کرده ايم و به همين دليل هم مخالف تشکيل اين وزارت هستيم. اکنون زمان برنامه ريزي براي بازي هاي المپيک لندن است. از نمايندگان مجلس توقع داريم با بينش بيشتري اين موضوع را پيگيري کنند. ما از خود سياسيون ياد گرفته ايم که بايد دولت کوچک تر شود تا نقش نظارتي بهتري داشته باشد اما تشکيل وزارت ورزش دولت را بزرگ تر مي کند. درست است که حضرت امام فرموده اند مجلس در راس امور است اما نمايندگان نبايد به خاطر قدرتي که دارند به فکر قدرتنمايي باشند. ما يک سازمان تربيت بدني داريم و يک سازمان ملي جوانان. وقتي در طي اين سال ها از سازمان ملي جوانان ثمره اي نديده ايم چطور مي شود دو ارگان را به يک نفر بسپاريم؟ اين که کار را خراب تر مي کند. اگر بحث نظارتي مطرح است ما داراي سازمان بازرس کل کشور و ديوان محاسبات هستيم. اين طرح نبايد به خط آخر و اجرايي برسد. ما بايد اکنون به فکر المپيک باشيم تا افتخار ديگري را براي کشور خلق کنيم. نبايد براي قدرتنمايي کام را به هم تلخ کنيم.