کد خبر 228482
تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۲ - ۲۳:۳۴

پايگاه اينترنتي المانيتور آمريكا در تحليلي با موضوع انتخابات در ايران و مذاكرات هسته اي، ضمن توصيه به قدرت هاي غربي براي پايان دادن به رويكرد براندازي، نوشت: با اتخاذ رويكردي آشتي جويانه، همه تحريم هاعليه جمهوري اسلامي بايد لغو شود.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، المانيتور در گزارش خود افزوده است: انتخابات و نتيجه آن در ايران فرصتي را براي اتخاذ رويكردي آشتي جويانه توسط كشورهاي منطقه و جهان در مقابل جمهوري اسلامي ايجاد كرده است.

اين پايگاه اينترنتي نوشته است: نتيجه انتخابات در ايران بسياري از سياستمداران و مفسران را شگفت زده كرد. كارشناسان ايراني تلاش كرده اند، ضمن درك دلايل مشاركت مردم در راي گيري، گرايش ها و واكنش هاي رييس جمهوري آينده را در قبال مسائل مربوط به سياست خارجي پيش بيني كنند.

المانيتور همچنين با اشاره به مشاركت ۷۲ درصدي واجدان شرايط راي دادن در انتخابات رياست جمهوري ايران، پيش بيني تغيير در مسير مذاكرات هسته اي و همچنين ارزشمند بودن فرصت پيش رو، آمده است: يكي از مهمترين تهديدهاي كنوني تفسيرهاي نادرست آمريكا و همپيمانانش در اين رابطه است و امكان دارد به جاي استفاده از فرصت مذاكره با روحاني به لفاظي درباره گزينه جنجال انگيز تغيير حكومت ادامه دهند.

گزارش ادامه داده است: اگر غرب، روسيه و قدرت هاي منطقه اي علاقمند به امنيت بيشتر منطقه هستند بايد از سنگ اندازي مقابل تلاش هاي رييس جمهوري منتخب در زمينه كمك به رونق بيشتر اقتصادي و نيز ايجاد فضاي سياسي كه آمادگي بيشتري براي همكاري با كشورهاي منطقه و جهان دارد، خودداري كنند.

اين پايگاه ادامه داده است: تلاش هاي گذشته ايران و گروه ۱+۵ براي برون رفت از بحران هسته اي ايران تاكنون با شكست مواجه شده است، ولي با نگاهي خوشبينانه مي توان انتظار داشت انتخاب روحاني فرصت خروج از چنين بن بستي را ايجاد كند.

در ادامه گزارش با اشاره به سابقه كارشكني سه كشور اروپايي براي كسب توافق هسته اي، آمده است: روحاني به دليل سابقه مسئوليت مذاكره كننده هسته اي بين سال هاي ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵، تجربه خاصي در اين زمينه دارد و در اين مدت نيز تلاش كرد به پيشرفت در مذاكره با فرانسه، آلمان و انگليس در زمينه مسائل اصلي از جمله اجراي داوطلبانه پروتكل الحاقي كمك كند كه متاسفانه اين سه كشور عضو اتحاديه اروپا همكاري و پيشنهاد تهران را كافي ندانستند.

المانيتور افزوده است: با توجه به تجارب گذشته، بسياري در ايران بر اين باورند كه هرگونه مصالحه اي، تاثير مخربي بر منافع امنيتي جمهوري اسلامي خواهد داشت، زيرا به آمريكا و غرب اعتماد ندارند.

المانيتور نوشته است: با توجه به بي اعتمادي كنوني بين طرف هاي مذاكره كننده و ترديد رهبران ايران از مقاصد واقعي قدرت هاي بزرگ، هر گونه هماهنگي در اين زمينه بايد با توجه به نكات زير انجام شود.

اين پايگاه خبري افزوده است: گروه ۱+۵ بايد تصديق كند، تهران به عنوان عضو پيمان منع گسترش تسليحات هسته اي (ان. پي. تي) از همه حقوق و تعهدات مندرج در اين پيمان برخوردار است و حق ايران در زمينه غني سازي اورانيوم نيز نبايد ناديده گرفته شود.

همچنين اعلام اين موضوع از سوي رهبران ايران درباره اينكه به دنبال ساخت سلاح هسته اي نيستند ،بايد مورد تاييد غرب قرار گيرد و ديگر كشورها هم بايد ضمن استقبال از همكاري در زمينه اتمي، به جلوگيري از احتمال بروز حوادث ناخواسته هسته اي خطرناك كمك كنند.

المانيتور نوشته است: در اقدامي گام به گام، بايد همه تحريم هاي ايران لغو شود و چنين اقدامي نخست بايد با حذف شديدترين تحريم هاي كه به طور مستقيم بر وضعيت معيشتي مردم تاثير گذاشته است، آغاز گردد.

اين پايگاه افزوده است: انتظار مي رود دولت روحاني به صورت مصمم و با ابتكار عمل خود به خواسته هاي اقتصادي مردم و بهبود روابط خارجي پاسخ دهد.

المانيتور همچنين بر لزوم يافتن راه حلي سريع براي حل مساله هسته اي ايران از طريق مذاكره اشاره كرده و آورده است: تداوم تنش ها در روابط ايران و آمريكا علت اصلي بي ثباتي در منطقه است، زيرا با گسترش درگيري هاي قومي و خشونت هاي فرقه اي در خاورميانه وضعيت امنيتي اين منطقه به وخامت گراييده است.

در پايان گزارش نتيجه گيري شده است: در صورت اتخاذ رويكردي آشتي جويانه تر در روابط ايران و قدرت هاي جهان و منطقه به واسطه نتيجه انتخابات جمهوري اسلامي، امنيت در منطقه و جهان حاكم خواهد شد كه براي همه سودمند است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس