به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، لاوروف روز چهارشنبه در گفت وگو با ايتارتاس در باره روابط ايران و روسيه گفت: پيروزي حسن روحاني رييس جمهوري منتخب ايران در انتخابات دمكراتيك در اين كشور را تبريك گفتيم.
وي افزود: اظهارات وي مبني بر عزم براي تداوم و تعميق همكاري ها با روسيه را مثبت ارزيابي كرده و معتقديم كه روابط دوجانبه با دستور كار پر از موضوعات همكاري داريم.
رييس دستگاه ديپلماسي روسيه گفت: روسيه و ايران همكاري هاي نزديكي در عرصه هايي
همچون تعامل در درياي خزر ازجمله تعيين رژيم حقوقي درياي خزر و علاقمندي به حل و فصل مسايل هسته اي ايران در چارچوب مذاكرات با گروه ۱+۵ دارند.
لاوروف افزود: تا انتخاب رييس جمهوري جديد در ايران، در مذاكرات با گروه ۱+۵ پيشرفت هايي به دست آمد و تلاش مي كنيم اين نتايج مثبت را تثبيت كنيم.
وي ياداوري كرد: ايران براي بررسي شرايطي كه بتوان در باره توقف غني سازي اورانيوم تا مرز ۲۰ درصد به توافق رسيد، اعلام آمادگي كرد.
وزير امور خارجه روسيه گفت: خواهان آن هستيم كه در آينده نزديك پس از تحليف رياست جمهوري حسن روحاني دور جديدي از مذاكرات ايران و گروه ۱+۵ برگزار شود.
سران روسيه در هفته هاي اخير بارها بر ضرورت تداوم روند مذاكرات ايران و گروه ۱+۵ براي يافتن راهكاري سياسي براي حل مسايل هسته اي ايران تاكيد كرده اند.
ولاديمير پوتين رييس جمهوري روسيه به تازگي در جمع خبرنگاران گفت كه اميدوار است رييس جمهوري منتخب ايران بتواند به حل مساله هسته اي اين كشور كمك كند.
وي افزود: اميدواريم در دوره كنوني پس از انتخابات رياست جمهوري در ايران، امكان براي حل و فصل مسايل هسته اي ايران فراهم شود.
لاوروف هم اخيرا گفت كه در مذاكرات هسته اي ايران براي نخستين بار در چند سال اخير نشانه هاي اميدبخش به چشم مي خورد.
وي با بيان اين كه در تلاش ها براي حل و فصل وضعيت پيرامون برنامه هسته اي ايران شاهد نشانه هاي اميدبخش هستيم، گفت: طرح گام به گام گروه ۱+۵ كه چشم انداز براي كاهش تحريم ها و لغو نهايي آنها در ازاي تعميق همكاري هاي ايران با جامعه جهاني را در برابر اين كشور مي گشود، در اين روند نقش مهم ايفا كرد.
وي افزود: اگر وارد جزييات نشويم ايران در اين مرحله براي توقف غني سازي اورانيوم از سطح ۲۰ درصد اعلام آمادگي كرده است.
رييس دستگاه ديپلماسي روسيه گفت: اين امر مي تواند توافقي جهشي در مذاكرات هسته اي با ايران باشد و از شدت مساله از جمله موضوع طرح شده نگراني در باره امكان افزايش سطح غني سازي اورانيوم تا حد استفاده در بمب را بكاهد.
وي افزود: طبيعي است كه گروه ۱+۵ هم بايد گام متقابل و هم وزن با اقدام ايران در اين زمينه بردارد. جامعه جهاني نيز بايد در مقابل حركت هاي سازنده تهران متقابل و متناسب پاسخ دهد ازجمله اينكه تحريم هاي اعمال شده در باره اين كشور از طريق شوراي امنيت و نيز تحريم هاي يكجانبه لغو شود.
وزير امور خارجه روسيه، اهمال در اين زمينه از طرف جامعه جهاني و عدم استفاده از فرصت به دست آمده را غيرقابل بخشش خواند.
وي گفت: در شرايطي كه در مذاكرات با ايران پيشرفت حاصل شود، بايد همه طرف ها از اقدامات غيرمعقولانه كه ممكن است به اين تلاش ها خدشه وارد كند، بپرهيزند.
وزير خارجه روسيه بر لزوم جلوگيري از تشديد فشارها بر ايران تاكيد كرد و افزود: بايد به فكر كاهش تدريجي تحريم ها در جهات حساس باشيم.
وي گفت: براي تامين شرايط براي حركت به جلو، ايران و گروه ۱+۵ نياز به اراده سياسي و انعطاف پذيري دارند و اين رويكرد را ضامن موفقيت مذاكرات مي دانيم.
وي با بيان اين كه در شرايط كنوني كندي آهنگ مذاكرات با ايران غيرقابل قبول است، اضافه كرد: بايد هر چه زودتر زمان و مكان ديدار ايران و گروه ۱+۵ تعيين شود.
سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه بر ضرورت برگزاري دور جديد مذاكرات ميان ايران و گروه ۱+۵ تاكيد كرد.