کد خبر 225569
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۶

ارتش فرانسه به تازگی با تصمیم وزارت خارجه این کشور با قراردادن نام حزب الله در فهرست اروپایی تروریسم مخالف کرد که این مساله بسیار مهم ارزیابی می شود.

به گزارش مشرق، باشگاه خبرنگاران به نقل از المنار لبنان نوشت: اگر خواسته لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه در این زمینه محقق می‌شد؛ می‌توانست نقطه عطف سیاسی بزرگی در روابط پاریس با لبنان و شیعیان آن و همچنین با شیعیان و هواداران حزب‌الله در جهان عربی و اسلامی باشد.اتحادیه اروپا دارای کمیته‌ای به نام کمیته مبارزه با تروریسم است که به زبان فرانسوی به آن ریلیکس می‌گویند.

کمیته مزبور سالانه دو بار تشکیل جلسه می‌دهد که برای تصمیم‌گیری نیازمند اتفاق آراء است اما موضوع آن است که مخالفت حتی یک عضو یا قراردادن نام یک حزب، جنبش یا کشور در فهرست تروریسم، لغو تصمیم را در پی دارد حتی اگر تمام اعضا آن را تایید کرده باشند.

واشنگتن از 10 سال قبل در تلاش بود تا با کمک کشورهایی مانند چک، مجارستان، لهستان و قبرس، حزب‌الله را در فهرست اروپایی تروریسم قرار دهد اما با مخالفت پاریس مواجه شد، چرا که در صورت درج نام حزب الله در فهرست مزبور، نفوذ استراتژیک فرانسه در خاورمیانه که آمریکا و انگلستان آن را متعلق به خود می‌دانند، ضربه می‌خورد.مخالفت آمریکا و انگلستان باعث شده فرانسه نتواند حتی یک قطعه سلاح به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بفروشد و نفوذی در صنایع نفت و گاز این منطقه نداشته باشد.

پس از آنکه فابیوس اعلام کرد فرانسه قصد درخواست از کمیته مبارزه با تروریسم برای قراردادن نام شاخه نظامی حزب‌الله در فهرست اروپایی تروریسم را دارد، افسران بلندپایه ستاد ارتش فرانسه خشم خود را از این تصمیم اعلام داشته و درباره وضعیت نیروهایشان در جنوب لبنان، نوع برخورد با حزب الله و آینده رابطه سربازان فرانسوی با اهالی جنوب لبنان که بیشتر هوادار حزب الله هستند، سوال‌هایی مطرح کردند.

برخی از کارشناسان مطلع به المنار لبنان گفته‌اند که دولت فرانسه برای درک بهتر و تصمیم‌گیری راحت‌تر از شهروندان عرب و لبنانی ساکن این کشور دعوت کرد تا نظر آنها را جویا شود، این در حالی بود که برخی از سران مخالفان سوریه مانند میشل کیلو و برهان غلیون بر این باور بودند که این اقدام فرانسه می‌تواند دخالت حزب‌الله در نبرد القصیر را به نقطه پایان برساند، اما پیروزی سریع و قدرتمند حزب‌الله در القصیر باعث بازگشت فرانسه از موضع اتخاذ شده‌اش بازگردد، در حالی که در این مورد به شدت از طرف قطر و عربستان تحت فشار بود تا علیه حزب‌الله لبنان اقدام کند.
برخی از مشاوران کاخ الیزه نیز این موارد را در رابطه با اقدام احتمالی فرانسه علیه حزب‌الله مطرح کرده‌اند:
1- نوع برخورد پاریس با وزرا و نمایندگان لبنانی سفر کننده به فرانسه چگونه خواهد بود، به خصوص اگر یکی از آنان عضو حزب الله باشد و یکی از سازمان‌های یهودی علیه هیات یا آن فرد اقامه دعوی کند.
2- حزب الله به هیچ عنوان از کمک به دمشق دست بر نمی‌دارد.
3- تردد سفیر فرانسه در لبنان محدود شده و در صورت متشنج شدن اوضاع مجبور به ترک این کشور خواهد شد.
4- منافع فرانسه در لبنان و خاورمیانه بزرگتر از منافع حزب الله و شیعیان با فرانسه است.
5- در لبنان 9 مرکز فرهنگی فرانسوی وجود دارد که بیشترین تعداد در خاورمیانه است.
6- پیروزی حزب الله در القصیر باعث شد فرانسه به ادامه رابطه با این حزب متقاعد شده و این تماس را بر نظر واشنگتن و لندن ترجیح دهد.

به همین علت به نظر می‌رسد که فرانسوی‌ها بار دیگر میان منافع ملی و شخصی خود نتوانستند تصمیم بگیرند و آنها به خوبی می‌دانند که حضور در لبنان که در آن حزب‌الله حرف اول و آخر را می‌زند بسیار مهم است در حالی که آمریکا و انگلیس هیچ حرفی در این کشور برای گفتن ندارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس