کد خبر 225400
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۳

یک مرد در ترکیه با ایستادن به مدت ۸ ساعت در میدان تقسیم و خیره شده به یک نقطه به صورت ناگهانی به نماد اعتراض‌های این کشور تبدیل شده است. او اما تنها کسی نیست که حرکت اعتراضی‌‌اش برای همیشه در خاطره‌ها باقی‌مانده است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، یک مرد در ترکیه با ایستادن به مدت ۸ ساعت در میدان تقسیم و خیره شده به یک نقطه به صورت ناگهانی به نماد اعتراض‌های این کشور تبدیل شده است. او اما تنها کسی نیست که حرکت اعتراضی‌‌اش  برای همیشه در خاطره‌ها باقی‌مانده است.



اریم گنداز،هنرمند ترکیه‌ای در اعتراض به دولت اردوغان و خشونت نیروهای امنیتی این کشور تصمیم گرفت تا به میدان تقسیم برود و فقط بدوت هیچ حرکتی بایستد. بعد از گذشتن مدتی از ایستادن او نظر مردم به حرکتش جلب شد و مدت کوتاهی پس از آن صدها نفر در پشت سر این مرد ایستاده بودند.
 
آنها هیچ کاری نمی‌کردند،شعاری نمی‌دادند و بر خلاف روزهای گذشته سنگی هم در دست نداشتند. ادامه این حرکت اعتراضی برای بیشتر از ۸ ساعت با اضافه شدن افرادی که در وسط میدان تقسیم ایستاده بودند باعث واکنش نیروهای امنیتی شد. به غیر از اریم گنداز که حالا لقب «مرد ایستاده» را گرفته اما افراد دیگری بوده‌اند که حرکت اعتراضی‌شان به یک نماد تبدیل شده است.
 



مرد تانک‌ها


حتی دیدن یک تانک در خیابان هم برای خیلی‌‌ها وحشتناک است. ایستادنت یک مرد اما در مقابل ستون تانک‌ها در  میدان تیان‌آن‌من در اعتراض به دولت چین در جریان تظاهرات سال ۱۹۸۹ او را به یک نماد تبدیل کرده است. دانشجویان در این واقعه به ناپایداری اقتصادی چین و سرکوب‌های حزب کمونیست و فساد دولتی اعتراض کردند. عکس مشهور «مرد تانک‌ها»  توسط جف وایدنر در ۵ ژوئن ۱۹۸۹ در پکن گرفته شده است. تانک‌های ارتش آزادی‌بخش خلق به خاطر یک مرد ناشناس متوقف شدند.
 
 

شیون در کشتار آمریکا


 مِری-ان وکیو حتی دانشجوی دانشگاه کنت در ایالت اوهایو نبود که به تظاهرات ضد جنگ ویتنام در سال ۱۹۷۰ پیوست اما تصویر او در حال گریه و شیون بالای سر جنازه کشته شدن توسط نیروهای گارد ملی آمریکا او را به یک چهره اعتراضی تبدیل کرد. با تیراندازی گارد ملی آمریکا به سمت دانشجویان معترض به جنگ ویتنام، در دانشگاه ایالتی کنت در شهر کنت در ایالت اوهایو،  ۴  نفر کشته و ۹ نفر زخمی شدند.

 این تیراندازی، باعث ناآرامی و اعتصابات گسترده در بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا شد. عکس  مِری-ان وکی  جایزه پولیتزر را برای عکاس آن جان فیلو به ارمغان آورد. در این عکس جنازه جیمز میلر، یکی از دانشجویان کشته شده در واقعه دانشگاه ایالتی کنت دیده می‌شود و که این زن بر سر جنازه او شیون می‌کشد.
 

تصویر خودسوزی


تیش کوانگ دوک را پیش از حرکت اعتراضی‌اش افراد زیادی نمی‌شناختند. این راهب ۶۶ ساله بودایی اما با خوسوزی خود جهان را شوکه کرد. 50 سال پیش در ژوئن سال 1963 این راهب بودایی در اعتراض به سیاست های حکومت دست نشانده آمریکایی نگودین دیم ، رئیس جمهور ویتنام جنوبی در شهر سایگون و در ملاعام دست به خودسوزی زد.

 او در حالی که در آتش می سوخت ، بی حرکت بر زمین نشسته بود و حتی ناله نمی کرد. عکسی که توسط مالکوم براون خبرنگار آسوشیتدپرس از این خودسوزی گرفته شد مردم جهان را شوکه کرد و آمریکایی‌ها را مجبور به دست برداشتن از حکومت این کشور کرد.  ۵ ماه بعد نظامیان ویتنام جنوبی علیه حکومت دیم دست به کودتا زدند و حکومت او را ساقط کردند.نگودین دیم توسط حکومت جدید تیرباران شد.
 

جوانی به نام محمد بو عزیزی


طارق طیب محمد بن بوعزیزی  سبزی فروش دستفروش تونسی با مدرک دانشگاهی بود که در ۱۷ دسامبر ۲۰۱۰ در اعتراض به توقیف کالاهایش و تحقیری که یک مأمور زن شهرداری به او روا داشته بود خود را در مقابل ساختمان شهرداری به آتش کشید. اقدام بوعزیزی آغازگر انقلابی در تونس شد که به حکومت ۲۳ سالهٔ زین‌العابدین بن علی بر این کشور پایان بخشید و جرقه انقلاب در دیگر کشورهای عربی را زد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • سینا ۲۳:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۳۰
    0 0
    خیلی جالب و آموزنده بود ممنون

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس