به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل استانداری خراسان شمالی، محمود احمدیبیغش در چهارمین نشست اعضای کارگروه حمایت از اصیل ترکمن در محل استانداری، اظهار کرد: پس از بررسی پتانسیلها و ظرفیتهای بالقوه استان، ساماندهی وضعیت اسب اصیل ترکمن به صورت ویژه مد نظر قرار گرفت.
وی افزود: هویت اسب اصیل ترکمن متعلق به خراسان شمالی است و به دلیل کم توجهی در گذشته، این هویت به نام مناطق دیگر مطرح شده که باید با پیگیری و تلاش، این هویت را به نام استان به ثبت برسانیم.
احمدیبیغش تصریح کرد: یکی از منابع درآمدی و شناساندن هویت استان به کشورهای دیگر صادرات اسب اصیل ترکمن در کنار محصولات کشاورزی و دامپروری است.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی اظهار کرد: این صنعت باید به جایگاه واقعی خویش ارتقاء یابد و علاوه بر بازیابی هویتی و صرفۀ اقتصادی، در حوزۀ ورزش هم به صورت همگانی و فرهنگ مطرح شود.
وی از صدور شناسنامۀ ملی اسب اصیل ترکمن برای نخستین بار در کشور و اخذ مجوز تاسیس گمرک انحصاری و قرنطینه صادرات برای این گونۀ ارزشمند ملی در استان خبر داد و گفت: با فعال شدن تعاونیهای فراگیر و تسهیل در ورود بخش خصوصی به این صنعت، شاهد تثبیت اعتبار، جایگاه و هویت اسب اصیل ترکمن به نام خراسان شمالی و بازخوردهای مثبت آن در حوزۀ اقتصادی خواهیم بود.
به گزارش فارس، در خراسان شمالی، یک هزار اسب اصیل ترکمن با اجرای طرح ژن و تایپینگ شناسایی شدهاند که در این طرح، میزان خلوص ژنتیکی آنها نسبت به اسب اصیل ترکمن، مورد سنجش قرار میگیرد.