به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، وزارت امور خارجه تركيه در بيانيه اي، از بخش ترك نشين قبرس در محكوم كردن فعاليت هاي يكجانبه بخش يوناني نشين قبرس براي اكتشاف منابع هيدروكربوري از زير درياي مديترانه حمايت و تاكيد كرد: منابع زيرزميني قبرس متعلق به هر دو بخش است و هرگونه دخل و تصرف در اين منابع بدون حصول توافق بين دوطرف ناعادلانه و مغاير با حقوق بين الملل و حقوق مردم ترك نشين قبرس خواهد بود.
در اين بيانيه آمده است: شروع مرحله دوم عمليات اكتشاف و استخراج منابع هيدروكربوري در آبهاي جنوبي قبرس، حاكي از عدم تمايل بخش يوناني نشين قبرس براي نهايي كردن مذاكرات وحدت با بخش با بخش ترك نشين است.
وزارت امور خارجه تركيه با تاكيد بر اينكه به ادامه وضع موجود در مساله قبرس، اجازه نخواهد داد، اضافه كرد: اگر ترجيح و اولويت بخش يوناني نشين، اعمال حاكميت بر اين منابع است، در اين صورت مي توان مذاكرات را به جاي مذاكرات وحدت بين دوبخش به شكل راه حل تشكيل دو دولت مستقل در جزيره دنبال كرد.
تركيه پيشتر نيز به شروع عمليات اكتشافات نفتي در بخش يوناني نشين قبرس واكنش نشان داده بود و به عنوان اقدامي مقابله به مثل عمليات اكتشافي در آبهاي شمال قبرس را شروع كرده بود.
تركيه اخيرا در واكنش به اقدامات بخش يوناني نشين قبرس، قرارداد همكاري با بخش ترك نشين قبرس در خصوص شروع فعاليتهاي اكتشاف و استخراج نفت و گاز را امضا كرده است.
تركيه اعلام كرد: منابع زيرزميني جزيره قبرس متعلق به همه مردم اين جزيره است و عمليات اكتشاف و حفاري نفت و گاز بايد به بعد از حل مساله وحدت در قبرس موكول شود.
جزيره قبرس در پي حمله نظامي تركيه به اين جزيره در سال ۱۹۷۴ ميلادي به دو بخش ترك و يوناني نشين تقسيم شد.
وزارت امور خارجه تركيه روز جمعه به شروع مرحله دوم عمليات اكتشاف نفت و گاز قبرس در درياي مديترانه واكنش نشان داد و گفت: بخش يوناني نشين، تنها مالك قبرس نيست و بدون توافق با ترك هاي قبرسي نمي تواند در اين خصوص تصرفي داشته باشد.