به گزارش مشرق به نقل از ايسنا ، آيت الله غلامعلي صفائي بوشهري، امام جمعه فعلي بوشهردر سال 1338 در همين شهر به دنيا آمد. از کودکي با حضور در مسجد و آشنائي با مباني دين و ولايت به خاندان پيامر عليهم السلام علاقه پيدا کرد و در تمامي برنامه هاي مسجد حضور فعال داشت و با شکل گيري شکوهمند انقلاب اسلامي به فعاليتهاي انقلابي از قبيل تشکيل گروه مطالعه و آموزش و پخش اعلاميه هاي حضرت امام (ره) نوارهاي سخنرانيهاي ايشان، ايجاد نمايشگاه کتاب و عکس و همراهي با نيروهاي انقلابي اصيل به رهبري روحانيت و شکل دهي به راهپيمائيها پرداخت و بعد از پيروزي انقلاب با خدمت در جهاد سازندگي و هم چنين کميته انقلاب اسلامي توفيق داشت و به تشخيص نياز انقلاب و منطقه و علاقه وافري که به تحصيل در حوزه داشت، در سال 1361 به قم رفت و به تحصيل مشغول شد.
او ورزش را يکي از مقوله هاي مهم و استراتژيک مي داند و به آن با نگاهي جامعه شناسانه نگاه مي کند. اين روحاني معتقد است که حتما بايد در عرصه ورزش در دو بعد همگاني و قهرماني با نگاهي دانش محور و دانايي بنيان و در يک فضاي فرهنگي به کارشناسي علمي و مديريت کارآمد و باز توليد پروژه هاي جديد، به رشد و پيشرفت مطلوب رسيد.
آيت الله صفايي بوشهري ورزش همگاني را به عنوان عامل سالم سازي جسمي و روحي و مهارت افزايي فردي و اجتماعي و ورزش قهرماني را راهي براي تجلّي و شکوه و افتخار ملي در عرصه ملي و در عرصه فراملي و مايه اميد و نشاط اجتماعي مي داند.
برخي از شخصيت هاي ورزشي ايران مانند محمود ياوري، حميد استيلي، حشمت مهاجراني و بسياري ديگر بعد از ديدار با وي از تسلط عالي علمي و اطلاعات گسترده بر امور ورزش ملي و بين المللي اظهار شگفتي مي کنند و مي گويند هر گاه به ديدار ايشان مي رويم، جدا نيرو مي گيريم و به او افتخار مي کنيم.
بنا به گزارش خبرنگار ايسنا اقدام اخير وي در رفع بحران از تيم شاهين که مي رفت به يک معضل ورزشي - اجتماعي تبديل شود و يک استان را به چالش کشد، قابل تقدير است. شايد به دلايلي اين چنين است که جوانان و اهالي ورزش و نيز بسياري از صاحبان قلم و انديشه، پژوهشگران، هنرمندان، نخبگان، دانشگاهيان، اساتيد و بسيجيان به وي علاقه وافري دارند.
امام جمعه بوشهر، در دوران جواني به فوتبال علاقه بسياري داشت وهم دورههايش از تکنيک بالاي او مي گويند. حضور در کلاس هاي درس او را از اين علاقه دور نکرد، هرچند خودش ديگر با توپ فوتبال فاصله گرفته اما کافي است ساعتي را در کنارش بنشيني تا متوجه شوي با چه دقت و ريز بيني فوتبال را تعقيب مي کند.
يکي از اعضاي باشگاه شاهين بوشهر مي گويد: "در جلسه اي که خدمت آقاي صفايي بوشهري رسيديم يکي از اعضاي تيم مشغول ارائه گزارشي شد و نام يکي از بازيکنان يک تيم ليگ برتري را اشتباه ذکر کرد. آيت الله صفايي بوشهري في الحال گفت: اين بازيکني که نام برديد که در دسته اول توپ مي زند و فصل قبل در ليگ برتر عضو فلان باشگاه بود. شايد منظورتان فلان بازيکن است؟!"
حشمت مهاجراني، مديرفني شاهين بوشهر مي گويد : "روز اول که به بوشهر رسيديم، به دفتر ايشان رفتيم. تصور خودم اين بود که يک روحاني با اطلاعات ديني و... را مي بينم اما، آقاي صفايي بوشهري وقتي باب گفت وگو را گشودند، فهميدم با يک کارشناس فوتبال طرفم. کسي که جام جهاني 1974را به ريز در حافظه داشت وآن بازي ها را آناليز فني مي کرد. او سيستم معروف هلند در آن بازي ها را که به «توتال فوتبال» معروف بود، موشکافانه توضيح مي داد واز نقش يوهان کرايف براي رسيدن هلند به فينال حرف مي زد. اين روحاني بازيهاي ايران در جام جهاني 1978را آناليز مي کرد. از اوضاع فعلي باشگاههاي مطرح جهان مي گفت و در عين حال حتي اخبار ليگ دسته سوم و نتايج نمايندگان بوشهر در اين رقابت ها را هم به روز داشت و دارد. من باور نمي کنم کسي با اين همه مسئوليت ودغدغه هاي بسيار بتواند اين چنين آگاهانه فوتبال را دنبال کند. به حق بايد بگويم، حضور آيت الله صفايي بوشهري براي فوتبال اين شهر نعمت ارزشمندي است."
راويان بسياري از نکات فني و تجزيه و تحليل هاي سيستم هاي گوناگون فوتبال توسط اين عالم جليل القدر روايت مي کنند. کسي که بي شک در نوع خود کم نظير است.
گفته مي شود وقتي جرزينيو ستاره مطرح دهه 70 فوتبال برزيل در ايام برگزاري جام جهاني 2010به ايران آمده بود، با اطلاع از حضور چنين کسي که به نوعي تاريخ گوياي فوتبال برزيل بوده و اطلاعات دقيقي از خود جرزينيو دارد، بسيار راغب بود که به ديدار آيت الله صفايي بوشهري برود. اين ديدار محقق نشد اما بي شک او هم در بازگشت به کشورش اين ماجرا را نقل کرده وتعجب همگان را برانگيخته است.
به گزارش ايسنا حضور چنين کساني در فوتبال ما که مدتهاست اخلاق مداري را کمرنگ تر از هميشه اش مي بيند غنيمتي است تا با بهره گيري از تعاليمشان به جاده اصلي بازگرديم.