رئيس کميته داوران در واکنش به اظهارات محسن ترکي و عملکرد ضعيف کميته داوران در انتخاب نشدن داوران ايران براي جام ملت ها گفت: انتخاب داوران جام ملت‌ها بر اساس عملکرد آنها در مسابقات زير نظر AFC بوده است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، مسعود عنايت گفت: ترکي از داوران بسيار خوب کشورمان است که در اين چند ساله بازيهاي بسيار حساس و مهمي را در کشور قضاوت کرده که نشانه اعتماد کميته داوران فدراسيون فوتبال به توانايي هاي وي بوده است.

عنايت در مورد اين که ترکي گفته است "هيچ کس موضوع انتخاب نشدن داوران ايران براي جام ملت ها را پيگيري نکرده است"، گفت: اتفاقا متعاقب دريافت اسامي داوران از کنفدراسيون فوتبال آسيا ، شخص رئيس فدراسيون طي نامه اي به بن همام رئيس کنفدراسيون فوتبال آسيا که پيش نويس اين نامه را خود من تهيه کرده بودم ،خواستار توضيح کنفدراسيون فوتبال آسيا مبني بر عدم دعوت از داوران کشورمان شد و حتي در اين نامه گفتيم چرا از کشورهايي مانند سوريه، سنگاپور و عمان در جام ملت ها داور انتخاب شده ولي از ايران که يکي از قدرتهاي درجه اول فوتبال آسيا است ، داور اصلي انتخاب نشده است که کنفدراسيون فوتبال آسيا درپاسخ گفت که انتخاب داوران بر اساس عملکرد آنان در مسابقات AFC بوده است.

عنايت در مورد اين که ترکي گفته است: از سال 2003 در ليست بين المللي بوده و هيچ مشکلي در قضاوت هاي بين المللي نداشته اظهار داشت: الان هشت سال تمام است که ايشان در عرصه بين المللي قضاوت مي کند . سئوال اين است که چرا او نتوانسته است در اين هشت سال درعرصه بين المللي آنقدر لياقت و توانايي خود را به اثبات برساند که خود را به AFC بقبولاند.

وي تصريح کرد : در گذشته برعکس حالا که AFC براي داوران اليت هرساله سمينار مي گذارد، براي داوران و کمک داوراني که براي اولين بار وارد ليست بين المللي مي شدند کلاس برگزارمي کرد که شخص فاروق بوزو تدريس و مديريت اين کلاسها را بر عهده داشت و در سال 2003 همين ترکي به همراه داوران و کمک داوران ديگر که براي اولين بار وارد ليست شدند در کلاس داوري AFC شرکت کردند ، روشن ايرماتوف با 25 سال سن از ازبکستان درهمان کلاس حضور داشت. چطور ايرماتوف توانست شايستگي و لياقت و استعداد بالاي خود را نشان دهد که در سال 2004 بعد از يک سال حضور در ليست بين المللي براي داوري جام ملتهاي آسيا درسال 2004 چين برگزيده شود.

رئيس کميته داوران يادآور شد : متاسفانه AFC بازخورد قضاوت داوران فدراسيون هاي عضو در مسابقات بين المللي را براي فدراسيون هاي مربوطه نمي فرستد که فدراسيون ها بدانند عملکرد داوران شان چگونه بوده است .هر داوري که به خارج مي رود مي گويد من هيچ مشکلي در قضاوت نداشته ام.

عنايت درباره اظهار نظر ترکي که گفته است: اميدوارم کفاشيان در انتخابات AFC راي بياورد تا نماينده اي از ايران در آنجا حضور داشته باشد و بتواند در اينگونه مواقع به ما کمک کند افزود : اين گفته نشان دهنده اين است که انتخاب داوران بر اساس پارتي بازي و سفارش و به اصطلاح لابي کردن انجام مي شود و اين يعني زير سئوال بردن توانايي خود داوران براي قضاوت در سطح بين المللي .

وي ادامه داد : يعني اگر بعنوان مثال فنايي براي جام جهاني 1994 انتخاب شد حتما فردي در فدراسيون اين کشور بوده که وي را حمايت کرده است درحالي که انتخاب او براي جام جهاني بر اساس لياقت و شايستگي خود او در مسابقات المپيک بارسلونا و ساير مسابقات مهم صورت گرفته است. چه کسي در فدراسيون در آن زمان درسطح بالاي AFC يا فيفا داشته ايم که وي را براي قضاوت در فينال جام جهاني حمايت کند.

عنايت در مورد صحبتهاي ترکي در مورد اينکه سال گذشته مسعود مرادي به عنوان نفر اول در ليست اليت قرار گفت و در آن زمان گفتم با توجه به اين که مرادي در جام ملتها نمي تواند قضاوت کند نبايد نفر اول باشد، گفت : منظور ترکي اين است که اگر او بعنوان نفر اول ليست معرفي مي شد حتما براي جام ملتها انتخاب مي شد .در پاسخ بايد گفت که اولا مسعود مرادي نفر اول در ليست داوري 2010 بوده است و ترکي بعنوان نفر اول ليست 2011 معرفي شده است. مهلت معرفي ليست 2011 اول مهر ماه امسال بوده است. AFC يا فيفا بر اساس شناخت خودشان از داوران دست به انتخاب مي زنند مثلا اگر من سعيد بخشي زاده يا جهانبازي يا ممبيني را به عنوان نفر اول معرفي مي کردم آيا AFC او را انتخاب مي کرد؟خير ،

رئيس کميته داوران افزود : ثانيا مسابقات درسال 2011 برگزار مي شود و انتخاب داوران مطئمنا نمي تواند بر اساس ليست 2010 صورت بگيرد. ثالثا اگرانتخاب داوران بر اساس رتبه بندي ليست است چرا در سال 2008 که من ترکي را بعنوان نفر اول ليست و مرادي را بعنوان نفر دوم معرفي کردم باز مسعود مرادي يعني نفر دوم ليست بود که بعنوان نامزد قضاوت در جام جهاني 2010 انتخاب شد نه ترکي؟! وقتي ليست داوران برگزيده براي جام ملتهاي آسيا 2011 منتشر شد، عليرضا فغاني که نفر چهارم ليست داوران بين المللي ايران است به عنوان داورچهارم انتخاب شد و ترکي بعنوان داور اضافي . بدين معني که اگر داوري در تست بدني مردود شود از داوران اضافي استفاده خواهد شد .يعني حضور فغاني از اول قطعي بوده ولي حضور ترکي مشروط و منوط به مردود شدن داوران برگزيده در تست بدني بود.اين بدان معني است که AFC عملکرد فغاني را که فقط دو سال است در سطح آسيا قضاوت مي کند بهتر ازعملکرد ترکي و ساير داوران ايراني دانسته است و کاري به ترتيب نفرات ما نداشته است .

عنايت اضافه کرد : شما اگر ملاحظه کرده باشيد نواف شکراله از کشور بحرين از ليست داوران ذخيره به ليست داوران اصلي ارتقا پيدا کرده است.

وي در پايان گفت: در هرحال همانطور که گفتم به نظرمن نه تنها ترکي بلکه مظفري زاده و فغاني هم لياقت قضاوت درجام ملتهاي آسيا را داشتند و از ديد من اين سه نفر از بعضي داوران انتخاب شده شايستگي بيشتري دارند ولي اين امرهم مثل انتخاب نفرات تيم ملي بر اساس سليقه و اهداف سرمربي تيم ملي و بررسي کليه جوانب و ملاحظات صورت مي گيرد وممکن است افراد شايسته ديگري از قلم بيفتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس