وی افزود: شورای گفتوگو که مصوب مجلس نیز هست، یکی از بهترین مراکز تصمیمسازی برای دولت و به عنوان حلقه وصل است که متاسفانه در چند وقت اخیر به آن کم توجهی شده است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی تداوم و ادامه کار سختتر از پیروزی انقلاب است، اظهار داشت: لازمه حفظ استقلال کشور این است که حکومت باید تولیدکننده باشد، زیرا اگر تولیدکننده نباشد، در مبارزه محکوم به شکست است.
قالیباف با بیان اینکه وقتی بناست که تولیدکننده باشیم، باید ببینیم چه چیزی را باید تولید کنیم، تصریح کرد: باید ثروت، قدرت، معنویت و منزلت را تولید کنیم، زیرا اگر هر کدام از این 4 وجه لنگ بزند با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی افزود: در حال حاضر بحث تولید ثروت باید مورد توجه قرار بگیرد که اتفاق نمیافتد؛ در صورتی که کشور برای تولید ثروت ظرفیتهای بالایی دارد و اگر سادهترین موضوعات مدیریتی را رعایت کنیم، کشور ما بالاترین ظرفیت را دارد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه کشور به سبک 60،70 سال گذشته اداره میشود، خاطرنشان کرد: مهمترین رنج ما سوءمدیریت در اداره کشور است و ما مانند خانوادهای میدانیم که پول زیادی دارد و نمیداند این پول زیاد را چگونه نگهداری و سرمایهگذاری کند.
قالیباف با بیان اینکه به شما اطمینان میدهم که برنامهای که تنظیم کردهام برنامه اجرایی است، اظهار داشت: در برنامهای که تهیه شده است موارد سود و زیان در نظر گرفته شده و برنامه کار بر اساس آن تنظیم شده است.
وی با بیان اینکه در حوزه مدیریتم همیشه برای انجام کارها زمان دادم، تصریح کرد: زمانی که میخواستم در یک پروژهای فعالیتی را آغاز کنم، یکی از بزرگان به من نامه نوشت که در کار سیاسی بزرگترین اشتباه را انجام دادی؛ زیرا در این جا نظم و انضباط وجود ندارد، ولی در پایان پروژه نامهای به من نوشت و گفت همه حرفهایم را پس میگیرم، زیرا فهمیدم که کار منطقی دارد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ما میتوانیم کشور را با بخش خصوصی اداره کنیم، خاطرنشان کرد: ظرف 6 ماه دولت میفهمد که باید در کجا ورود کند و کدام قسمتها را به بخش خصوصی بدهد، به نظر من سرآمد همه اینها باید به گونهای باشد که دولت کوچک و چابک شود.
قالیباف با بیان اینکه در شهرداری تهران بحث شهر کوچک و هوشمند در تشخیص دادن را مطرح کردیم، گفت: امروز نیز دولت نیازمند چابکی، هوشمندی و کوچکی است که اگر این کار اتفاق بیفتد به سرعت پیشرفت خواهیم کرد.
وی افزود: ظرف 2 سال تکلیف کسانی که در روستا هستند و کسانی که سرمایههای میلیاردی دارند، کاملا مشخص میشود. زیرا اگر این 2 موضوع را روشن کنیم مردم آرامش فکری، روانی و اقتصادی دارند و مطمئن باشید در این صورت اقتصاد قابل کنترل و انعطافپذیر خواهد بود.
همه پروژههای شهرداری تهران از مناطق محروم آغاز شد
محمدباقر قالیباف کاندیدای انتخاباتی ریاستجمهوری ظهر امروز در ورزشگاه 3 هزار نفری ولایت در جمع مردم ارومیه، گفت: امروز در ماه خرداد به ایام رحلت امام خمینی (ره) نزدیک میشویم که این مرد الهی با انقلاب اسلامی ما را از ظلمات به سمت نور هدایت کرد.
وی با بیان اینکه امروز باید کشور عزیزمان را بسازیم و اولین شرط آن این است که همه در کنار هم حرکت کنیم، اظهار داشت: همدلی باید اساس کار باشد و برای آن باید در کشور تبعیض وجود نداشته باشد و هر ایرانی با هر گرایش مذهبی، سیاسی، قومی و طایفهای باید احساس کند که یک ایرانی است و بر اساس میثاق ملی ما که قانون اساسی است میتواند در چارچوب قانون اساسی دین خود را به کشور ادا کند.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه یکی از ضعفهایی که در چند سال اخیر مشاهده میشود، این است که بخشهایی از قانون اساسی اجرا میشود و بخشهایی از آن اجرا نشده است، تصریح کرد: در قانون اساسی بخشی به عنوان حقوق ملت وجود دارد و دولت موظف است مطالبه کند، ولی بر اساس همان قانون اساسی نیز دولت باید حقوق مردم را ادا کند.
قالیباف ادامه داد: یکی از حقوق قانون اساسی این است که هیچ تبعیضی در بین مذاهب و گرایشها نباشد تا بتوانیم از این فرصتها در انقلاب اسلامی در کشور استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه سیستم اداری ما بسیار متمرکز است، خاطر نشان کرد: برای همه امور در تهران تصمیمگیری میشود که به نظر من این یک اشکال است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه همه بدانند در دولت من مبنا قانون اساسی است و باید همه بخشهای قانون اساسی اجرا شود، اظهار داشت: از من چند حرف را نخواهید نشنید و یکی از آنها این است که من هیچگاه نخواهم گفت قانون اساسی ظرفیت و اختیارات لازم را برای رئیس دولت ندارد. ولی در گذشته برخی در آخر دولت یادشان آمد که قانون اساسی اختیارات لازم را برای رئیسجمهور در نظر نگرفته است.
قالیباف با بیان اینکه باید برای تصمیمگیریهای اضافی از مرکز تهران تمرکز زدایی کنیم، گفت: مراکز استانها باید خودشان در امورات خود تصمیمگیری کنند، زیرا خیلی از موضوعاتیکه در استانها جاری است، مردم شهرستان بهتر آن را تشخیص میدهند و بهتر میتوانند تصمیمگیری و اجرا کنند.
وی افزود: باید از این ظرفیت استانها استفاده کنیم و در کنار اینکه از پیشکسوتان و تجربه آنها استفاده میکنیم، از جوانان نیز غافل نشویم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت در جاییکه نباید دخالت کند، دخالت میکند، تصریح کرد: دولت باید سیاستهای جبرانی بگذارد تا از دهکهای پایین جامعه حمایت کند، ولی متاسفانه دولت این کار را انجام نمیدهد.
قالیباف ادامه داد: از سوی دیگر در جایی میبینیم که دولت باید دخالت کند مانند تثبیت نرخ ارز، ولی میبینیم که جای پای دولت مشاهده نمیشود.
وی با اشاره به موضوعات مربوط به بیمه، گفت: امروز در بیمه حداکثر 35 درصد هزینههای درمان پرداخت میشود و 60 درصد هزینههای درمانی به عهده مردم است. ولی باید این معادله عوض شود زیرا انصاف نیست. در واقع 70 درصد از هزینههای درمان را باید بیمه پرداخت کند و 30 درصد توسط مردم پرداخت شود.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری افزود: متاسفانه امروز بیمه روستایی و شهری داریم در صورتیکه به نظر من انسان، انسان است و فرقی میان یک انسان شهری با روستایی وجود ندارد.
قالیباف با بیان اینکه سوء تدبیر در حوزه آب، مشکلاتی را در شهر ارومیه بوجود آورده است، تصریح کرد: امروز در ارومیه شاهد بزرگترین معضل محیط زیستی در دریاچه ارومیه هستیم و کاملا مشخص است که این اتفاق به دلیل روند تصمیمگیری 15- 16 ساله است.
وی در مورد آماری در خصوص فروش نفت نیز اظهار داشت: در سالهای 81، 82 هر بشکه نفت 11 - 12 دلار بود و تقریبا درآمد ما 18 تا 20 میلیون دلار بود و در انتهای سال 90 مشاهده میشود که قیمت هر بشکه نفت به 110 دلار رسیده، ولی وضع اقتصادی ما تغییر نکرد. آیا با این وضعیت وضع اقتصادی ما بهتر شده یا بدتر؟
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: وضع امروز ما بدتر شده و گرانی کمر مردم را شکسته است و کسی که ثروت دارد، برای سرمایهگذاری تردید دارد و کسی هم که یارانهها را دریافت میکند دچار تردید است زیرا با پول یارانهها قدرت خرید قبلی را ندارد.بنابراین مشاهده می شود که قیمت نفت چه 10 دلار و یا 100 دلار باشد فرقی نکرده است.
قالیباف در مورد آمار اشتغال نیز گفت: در سال 85، 20 میلیون و 800هزار نفر مشغول به کار بودند، ولی در طول 8 سال گذشته، شاغلین ما به 20 میلیون و 500 هزار نفر رسیدند که نشان میدهد نسبت به سال 85، 300 هزار نفر کاهش اشتغال وجود دارد.
وی افزود: به ازای هر یک میلیارد دلار میتوانیم صدهزار شغل ایجاد کنیم، اما امروز مشاهده میشود با درآمد 600 میلیارد دلاری، آمار بیکاری افزایش یافته که این مسئله نشاندهنده سوء تدبیر و سوء مدیریت است.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری ادامه داد: من قول میدهم ظرف دو سال به این سوء مدیریت ها و نابسامانیها پایان دهم. ظرف دو سال یک سرمایهگذار و یک روستایی احساس خواهد کرد که آینده روشن و برنامه مدونی دارد.
قالیباف با بیان اینکه در 4 سال گذشته هیچ پروژهای در شهرداری تهران به دلیل پول متوقف نشده است، اظهار داشت: در مناطق محروم در شهر تهران، رشد چند برابری نسبت به مناطق برخوردار داشتند و همه پروژهها از مناطق محروم آغاز شده است.
وی افزود: ظرف دو سال آرامش ذهنی و ثبات اقتصادی و کاهش قیمت اقلام اساسی را در کشور خواهیم داشت.