کد خبر 218956
تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۰

منابع خبری نزدیک به نواز شریف اعلام کردند که وی از آنجا که قصد دارد شراکت موثری را با ارتش پاکستان برقرار کند تا اطلاع ثانوی خود مسوولیت وزارتخانه‌های دفاع و امور خارجه را که از حساسیت ویژه‌ای برخوردار هستند، به عهده خواهد گرفت.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، خبرگزاری رویترز اعلام کرد: نواز شریف،‌ نخست وزیر پاکستان که در سال 1999 در یک کودتای نظامی سرنگون شد، تصمیم گرفت که در کابینه‌ای که در حال تشکیل دادن آن است وزرای دفاع و امور خارجه را منصوب نکند.

وی و حزبش در انتخابات یازدهم مه پیروز شده و به قدرت بازگشتند.

منابع خبری نزدیک به حزب مسلم لیگ نواز گفتند که نواز شریف قرار است به جای وزیر امور خارجه یکی از کارکنان بازنشسته دولت را به نام طارق فاطمی به عنوان مشاور امور خارجه خود منصوب کنند.

طارق فاطمی سفیر سابق پاکستان در آمریکا و اتحادیه اروپا بوده است.

ارتش پاکستان در طول بیش از نیمی از تاریخ این کشور قدرت را در دست داشته است و منتقدان می‌گویند که ژنرال‌های ارتش به شدت از حق خود برای دیکته کردن سیاست خارجی دفاع می‌کنند.

اقدام نواز شریف در به تعویق انداختن انتصاب وزیر امور خارجه نشان می‌دهد که وی خواهان به دست گرفتن مسوولیت روابط دولت با ارتش است.

یک مقام وابسته به حزب مسلم لیگ نواز به خبرگزاری رویترز گفت: دولت آینده و ارتش باید در خصوص مسائل اصلی سیاست خارجی به خصوص روابط پاکستان با افغانستان، هند و آمریکا رویکرد یکسانی داشته باشند.

آمریکا خواهان آن است که پیش از خروج سربازان ناتو از افغانستان در سال 2014 به مهار شبه نظامیان طالبان افغانستان کمک کند. همچنین هند نیز به عنوان رقیب پاکستان همواره نمایانگر تهدیدی برای آن بوده است.

پاکستان گرفتار مشکلاتی نظیر بیکاری بالا، اقتصاد ناکارآمد، فقر گسترده، فعالیت‌های شبه نظامی طالبان و خشونت‌های فرقه‌ای است. آمریکا بابت حمایت عناصری در پاکستان از شبه نظامیان افراط گر در افغانستان آزرده خاطر است.

منبع خبری وابسته به حزب مسلیم لیگ نواز اظهار داشت: حمایت از تلاش‌های غرب به منظور تعامل با رهبران طالبان در افغانستان و اینکه ما چه کاری می‌بایست درباره هند انجام دهیم مسائلی هستند که دولت تا زمانی که مرزهای سیاسی آن کاملا مشخص نشود قرار نیست نسبت به آنها ریسک کند.

نواز شریف در روزهای آخر تبلیغات انتخاباتی خود صراحتا علیه آنچه که جنگ مخدوش آمریکا علیه تروریسم خواند، صحبت کرد و تاکیدهایی را درباره اینکه در مسیر روابط دو جانبه با آمریکا چه گرایشی خواهد داشت، به وجود آورد.

یک مقام دیگر وابسته به حزب مسلیم لیگ نواز گفت: تعامل هند به آمریکا و افغانستان پس از خروج سربازان خارجی از افغانستان یک ماموریت بسیار دشوار خواهد بود.

وی افزود: در حال حاضر نواز شریف به این نتیجه رسیده که خود بهترین فردی است که می‌تواند این کار حساس را انجام دهد.

وی این خطر را نمی‌پذیرد که در روزهای اول دولتش فرد دیگری کار را خراب کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس