به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، محمدرضا عارف کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: یکی از فرماندهان ارشد کشور ماهها قبل گفت که کشور در شرایط بحرانی قرار دارد و من به این دلیل وارد عرصه انتخابات شدهام که میخواهم کشور را از بحران نجات داده و مشکلات را حل کنم.
وی ادامه داد: بیتوجهی به برنامه توسعه و مشکلاتی که بوجود آمده، باعث شده تا من در انتخابات شرکت کنم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، تصریح کرد: یک استاد در سالهای گذشته وقتی میخواست استخدام شود از او سوال میشد که در سال 88 به چه کسی رای دادهاید؟ این روند مطلوب نیست و باید از همه ظرفیتها در نظام آموزشی کشور استفاده شود. البته در زمینه گزینش دانشجویان نیز روال همینطور است.
عارف اضافه کرد: آستانه تحمل مدیریت دانشگاهها در حدی است که دانشجویان را ستارهدار میکنند و در برابر خواستههای آنان پاسخگو نیستند.
وی تصریح کرد: من آرزو دارم که به بهانه انتخابات فضای شور و نشاط در دانشگاهها ایجاد شود و ما بتوانیم مشکلات کشور را مطرح کنیم. شرایط کشور باید عوض شود. در اینجا این سوال مطرح است که آیا در دهه چهارم انقلاب باز هم میتوانیم سعی و خطا کرده و رئیس جمهور را با شعارهایی که معلوم نیست محقق شود، انتخاب کنیم؟
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، تصریح کرد: شعار لازم است، اما شعارها باید عملیاتی شود. باید مردم را به شرکت در انتخابات دعوت کنیم، اما شعارها نیز باید واقعی باشد.
عارف در بخش دیگری از سخنانش به نرخ متوسط بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی اشاره کرد و افزود: امروزه نرخ متوسط بیکاری در دانشجویان 2 برابر سایر کشورهاست. ساماندهی مسئله اشتغال باید جزو اولویتهای دولت آینده قرار گیرد. گرانی کمرشکنی در کشور داریم. ما فراتر از آثار گرانی با نکبت کمفروشی روبرو هستیم که این رویه باید اصلاح شود.
وی تاکید کرد: کنترل قیمت به صورت کاذب در سالهای اخیر اتفاق افتاده که باید با آن مقابله کنیم.
معاون اول دولت اصلاحات تصریح کرد: ما 5 میلیون و500 هزار دانشجو در کشور داریم که باید از ظرفیتهای آنها استفاده کنیم. خروجی دانشجویان از کشور برای قصد کسب علم مفید و مطلوب است، اما باید این موضوع در شرایطی باشد که دانشجویان پس از تحصیل به کشور بازگردند و از دانش خود برای اعتلای کشور استفاده کنند.
عارف در ادامه سخنانش به کم بودن سرانه درمان برای مردم اشاره کرد و گفت: حداقل هزینه مردم برای درمان 70 درصد است که اگر بیمارستانها، دفترچههای بیمه را نیز بپذیرند، سهم 70 درصدی مردم محقق میشود. امروزه دارو با کیفیت بسیار نازل در اختیار بیماران قرار میگیرد و دارو از کشورهایی وارد میشود که این کشورها اصول را در تولید دارو رعایت نمیکنند. ما میخواهیم 70 درصد سهم مردم از بهداشت درمان را به 30 درصد برسانیم که این کار در مدت 4 سال انجام میشود.
وی تاکید کرد: بخشی از قانون هدفمندی یارانهها اجرا شد که من با اصل اجرای آن موافقم، اما روشهای اجرا باید اصلاح شود. من دردها را میشناسم و با مردم و دانشجویان در ارتباط بودهام، اما شما تصمیمگیر نهایی برای انتخاب یک رئیسجمهور هستید.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، اضافه کرد: رقیب انتخاباتی من عدم مشارکت مردم و جوانان در انتخابات است. اگر شما در صحنه حضور یابید، هر اتفاقی بیفتد ما پیروز هستیم. مشارکت و حضور شما که صاحبان اصلی انقلاب هستید، هدف ماست. شما و همه مردم باید با تحقیق به فرد اصلح رای دهید. اینکه چه کسی رئیسجمهور میشود را شما تعیین میکنید.
عارف در ادامه افزود: شما باید در این مدت کوتاه وظیفه ملی،دینی و اخلاقی خودتان را انجام دهید. هر نتیجهای که به دست آید، ما پیروز میشویم و من مطمئنم که هر اتفاقی بیفتد خیر است.
وی در همین زمینه تصریح کرد: من اگر پیروز شوم، افتخار خدمتگذاری به ملت شریف ایران را پیدا میکنم و اگر پیروز نشوم، مسئولیت از عهده من برداشته شده است. من در این مدت تبلیغات انتخابات خود و اهداف و برنامههایم را عرضه میکنم و این شما مردم و جوانان هستید که تصمیم میگیرید.
معاون اول دولت اصلاحات در بخش دیگری از سخنان خود گفتمان معیشت، منزلت و عقلانیت را مهمترین شعار و هدف برنامههایش اعلام کرد و گفت: ما باور داریم که اگر بخواهیم برنامههایمان را به نتیجه برسانیم و در سال 1404 هجری شمسی ایران به یک کشور توسعه یافته تبدیل شود، باید عقلانیت را مد نظر قرار دهیم. البته ما هنوز با توسعهیافتگی خیلی فاصله داریم.
عارف ادامه داد: در زمینه علمی وضع ما بد نیست، اما در زمینه اقتصادی باید تلاشهایی شود که من معتقدم راه رسیدن به همه اهداف در اسناد بالادستی باید از مسیر عقلانیت پیش رود. ما باید از تصیمات فردی، شتابزده و غیرعقلانی جلوگیری کنیم.
وی تصریح کرد: اولین مسئله من حاکمیت عقلانیت و پیروی از خرد جمعی است. سند چشمانداز و سیاستهای کلی نظام از مهمترین برنامههای من در چارچوب عقلانیت است. اگر میخواهیم عدالت در جامعه گسترش یابد، باید ثروت به صورت عادلانه توزیع شود. بیشتر سیاستهای اجرا شده در زمینه گسترش عدالت در کشور گداپروری بوده که این رویه باید اصلاح شود.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، تصریح کرد: ما براساس اخلاق و قانون موظفیم که منزلت همه اقوام را حفظ کنیم. من برای اینکه بتوانیم منزلت ایرانیان را بالا ببریم، قصد دارم که معاونت اقوام را در ریاستجمهوری تاسیس کنم. ما حق نداریم منزلت اشخاص و اقوام را نادیده بگیریم که این منزلت شامل منزلت زن در برابر مرد و منزلت دانشجویان دختر در برابر منزلت دانشجویان پسر است. من معتقدم که تفکیک جنسیتی بیحرمتی به دانشجویان است. من برنامههای مفصلی در این زمینه دارم که در سایت شخصیام منتشر شده است.
عارف در ادامه سخنانش به موضوع معیشت در برنامههایش اشاره کرد و گفت: گرانی و مهار تورم یکی از مهمترین برنامههای من در حوزه معیشت است که باید به آن توجه شود. باید برای رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصدی به فارغالتحصیلان دانشگاهی توجه شده و از ظرفیتهای آنها استفاده شود. من برنامه ویژهای برای استفاده از موقعیت جغرافیایی کشور دارم.
وی در ادامه اظهار داشت: در گذشته از محل هواپیماهایی که برفراز کشور پرواز میکردند، ما 50 هزار دلار درآمد کسب میکردیم که این میزان باید حفظ شده و یا در آینده ادامه پیدا کند.
معاون اول دولت اصلاحات، عنوان کرد: من معتقدم برای اینکه کشور پیشرفت کند، باید ثروت ایجاد کنیم و از فناوریهای پیشرفته در راستای رشد اقتصادی کشور استفاده کنیم.
عارف ادامه داد: بر اساس برآوردهای انجام شده در سال 2010 میلادی، 60 درصد از فناوریها به فناوریهای پیشرفته اختصاص یافته بود که پیشبینی میشود این میزان در سال 2020 به 70 درصد برسد و این نشاندهنده این است که ما باید به فناوریهای پیشرفته از جمله فناوری هستهای اهمیت داده و در جهت دستیابی به آن تلاش کنیم.
وی تاکید کرد: ما استفاده از فناوریهای پیشرفته را در اولویت قرار دادهایم و بنا داریم از همه فناوریهای پیشرفته برای رشد و توسعه کشور استفاده کنیم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه افزود: موضوع پرونده هستهای، موضوع راهبردی سیاسی نظام و کشور است و ما قصد داریم استفاده حداکثری از فناوری هستهای و پیشرفته را برای پیشرفت کشور به کار گیریم.
عارف در ادامه به موضعگیری غربیها علیه پرونده هستهای کشورمان اشاره کرد و افزود: غربیها هم میدانند که ما نه برنامه و نه هدف ساخت سلاح هستهای را داشتهایم. آنها خوب میدانند که فناوری هستهای ما در جهت غیر صلحآمیز نیست. کارشناسان هم در جلسات غیر رسمی همواره این موضوع را عنوان کردهاند. من معتقدم که اگر ما یک قدم عقبنشینی کنیم، آنها دو قدم جلو میآیند. ما نباید از حقوق هستهای خود کوتاه بیاییم. البته اعتمادسازی هم باید در روابط و مذاکرات ایجاد شود.
وی در همین زمینه افزود: ما باید با دیپلماسی قوی مسئله 1+5 را پیگیری و هر چه سریعتر به نتیجه برسیم. ما اگر از ابزار دیپلماسی قوی با کشورها استفاده کنیم، حل مسئله هستهای کشورمان دور از انتظار نیست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: غرب در موضوع هستهای میخواهد ما را نمدمالی کند. آنها میخواهند قضیه را کشدار کنند. ما باید از موضع قدرت و با استفاده از دیپلماتها و کارشناسان برجسته کشورمان از فرصت مذاکرات استفاده کرده و از حقوق هستهای خود نیز دفاع کنیم.
عارف ادامه داد: من معتقدم که ما باید روابطمان با کشورهای اسلامی و منطقه را حفظ کرده و توسعه دهیم. باید برای حل مشکلات از ظرفیتهای نخبگان و دانشجویان استفاده کنیم. هاشمی رابطه بسیار خوبی با کشورهای اسلامی دارد که از این پتانسیل برای ارتباط با کشورهای اسلامی استفاده شود که البته تاکنون اینطور نبوده است.
وی در ادامه تصریح کرد: خاتمی نیز مبدع گفتوگوی تمدنهاست و افتخار ما این است که برپایه فرهنگ اسلامی با تمدنهای مختلف گفتوگو کنیم. تاکنون از ظرفیتهای خاتمی برای تقویت گفتوگوی تمدنها استفاده نشده است. ما باید از تمام پتانسیلهای کشور برای پیشرفت استفاده کنیم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، تاکید کرد: باید با نگاه مثبت ارتباط منطقی با همه کشورها برقرار کنیم.
عارف در ادامه سخنانش به موضوع بهداشت و درمان اشاره کرد و افزود: من معتقدم که باید سهم بهداشت و درمان پرداخت شود که بر این اساس و تا پایان برنامه پنجم، سهم مردم از درمان باید به 30 درصد برسد که البته من معتقدم این میزان باید به 20 درصد کاهش یابد، اما الان نمیتوانم شعاری حرف بزنم، بلکه باید ببینیم در عمل چه میشود.
وی ادامه داد: هر دولتی که روی کار بیاید، 7 ماه اول برای برنامهریزی دست و پایش بسته است، چون بودجه امسال تصویب شده و باید تا آذرماه صبر کنیم. اما من معتقدم که سهم مردم در بهداشت و درمان از تولید ناخالص ملی باید به 7 درصد برسد.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در ادامه اظهار داشت: ما امروز 18 میلیون زن خانوار داریم که اینها هیچ اطمینانی به آینده ندارند. باید خانهداری را برای زنان به شغل تبدیل کنیم .
عارف با انتقاد از کاهش سرانه فضاهای ورزشی تاکید کرد: من در برنامههای خود سرانه یک متر مربعی در فضاهای آموزشی و ورزشی ایجاد میکنم. متاسفانه اماکن ورزشی که در اختیار دختران و زنان قرار دارد، وضعیت مطلوبی نسبت به امکانات ورزشی آقایان ندارد که باید به این بخش توجه شود.
وی در ادامه تاکید کرد: قانون اساسی ما جایگاه مشخصی را برای سه قوه در نظر گرفته است که روح آن نیز برپایه تعامل است. رئیسجمهور از نظر قانونی جایگاه دوم اجرایی کشور است، اما این موضوع نباید به این تبدیل شود که رئیسجمهور نگاه قیم مآبانه داشته باشد. اختلافات پیش میآید، اما این اختلافات نباید به بیرون از قوا رسیده و باعث اختلاف و دلسردی در بین مردم شود. من معتقدم که اگر با یک فردی 51 درصد تفاهم دارم، با او دعوا نکنم که این موضوع نیز بهخاطر محافظهکار بودن و یا یزدی بودن بنده است.
معاون اول دولت اصلاحات در ادامه افزود: نگاه تعاملی من با قوای دیگر اجماعی بر اساس تفاهم 50 درصدی است و معتقدم که اختلافات نباید به بیرون از قوا درز پیدا کند.
عارف اضافه کرد: براساس اصل 110 قانون اساسی تنظیم روابط و اختلافات بین قوا برعهده رهبری است که اگر اختلافی با هر یک از قوا پیش آید، با رجوع به رهبری حل و فصل خواهد شد.
وی در ادامه افزود: مجلس پنجم در برابر هدفمندکردن یارانهها عقبنشینی کرد که ما الان باید آسیبهای این تصمیم نادرست را تحمل کنیم. هدفمندی یارانهها از برنامه دوم توسعه در حال پیگیری بوده و طرح جدیدی نیست. حل مشکل یارانهها همواره در دستور کار همه دولتها قرار داشته است، اما روش اجرایی آن صحیح نیست.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در بخش دیگری از سخنانش به جایگاه رهبری اشاره کرد و گفت: قانون اساسی جایگاه رهبری را مشخص کرده است و هر کسی که بخواهد مسئولیتی در کشور بپذیرد، باید قانون اساسی را قبول کند. همیشه صحبتهای رهبری برای من فصلالخطاب است.
عارف در بخش دیگری از سخنانش ادامه داد: سیاستهای کلی نظام، سیاستهای راهبردی و نیز تدوین سیاستهای کلی از مسائلی است که رهبری عهدهدار آن هستند که نحوه اجرای این راهبردها دستگاه سیاست خارجی و قوه مجریه است. جهتگیری های اصلی توسط شورای عالی امنیت ملی و با تصویب رهبری تعیین میشود که من نیز از این سیاستها و راهبردها پیروی کرده و آنها را میپذیرم.
وی در ادامه در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان که پرسید چرا خاتمی و یا دیگر اصلاحطلبان در انتخابات از شما حمایت نمیکنند، گفت: اینکه خاتمی از من حمایت نمیکند را باید از خودش بپرسید. من اصلاحطلب هستم و منش اصلاحطلبی دارم. منش من همواره حرکت در چارچوب قانون بوده است که این موضوع برای من فرض محسوب میشود.
عارف در پاسخ به این سوال که آیا تایید صلاحیت کاندیداها از مجاری قانون بوده یا خیر، گفت: متاسفانه در جامعه ما رویهای باب شده که وقتی فردی در انتخابات پیروز میشود ،میگوید بهترین انتخاب بوده و فردی هم که بازنده میشود میگوید که تقلب شده است. من معتقدم که اگر کسی در امانت خیانت کند، سزایش معلوم است. ما باید به دستگاههای برگزار کننده انتخابات احترام بگذاریم. من به قانون اعتماد دارم و اگر تخلف و بیقانونی نیز شده باشد، آن را پیگیری میکنم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در ادامه به موضوع انتخابات سال 88 اشاره کرد و افزود: ما نمیتوانیم در گذشته متوقف شویم. در سال 88 تخلفات آشکاری صورت گرفت. در 4 سال گذشته تریبونها در اختیار یک جریان خاص قرار گرفت و کسانیکه باید بیطرف میبودند و از یک جناح حمایت نمیکردند، وعدههای غیر واقعی به مردم دادند. اما اصلاحطلبان نباید خودشان را با دست خودشان از عرصه سیاست حذف کنند. ما باید نگاه برد - برد به انتخابات داشته باشیم.
وی تصریح کرد: من بر اساس یک وظیفه ملی به میدان آمدهام و هر اتفاقی بیفتد من برنده هستم. ظرفیت نظام ما بیش از آن چیزی است که امروزه از آن استفاده شده و مطرح است.
عارف در ادامه افزود: باید در زمان مناسب حوادث قبل و پس از سال 88 ریشهیابی شود و باید زمانی فرا برسد که رقیب بتواند از خودش دفاع کند. برخی افراد را یکسویه محکوم کردند و به دادگاه فرستادند که علت آن باید بررسی شود.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه سخنانش به موضوع ستارهدار کردن دانشجویان در دانشگاهها در زمان دولت اصلاحات اشاره کرد و افزود: من ستارهدار بودن دانشجویان در دانشگاهها را حذف میکنم و کسی که این کار را کرده اشتباه کرده است، حتی اگر این شخص آقای معین باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا به نفع کاندیدایی خاص از انتخابات ریاستجمهوری کنارهگیری خواهد کرد یا خیر گفت: من تا آخرین لحظه در عرصه حضور خواهم داشت و انشاءالله پیروز خواهم شد. من آمدهام که کشور را از بحران نجات دهم.
عارف در ادامه در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که پرسید چرا شما فقط نقاط ضعف را مطرح میکنید و نقاط قوت دولت را مطرح نمیکنید، گفت: من نماینده دولت نیستم. آنها به اندازه کافی تریبون در اختیار دارند که کارهایشان را عنوان کرده و خودشان را مطرح کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که چرا اصلاحطلبان از شما حمایت نمیکنند، گفت: دشمن در هر جبههای میتواند نفوذ کند. اصلاحات خط اصلاحطلبی در داخل نظام با توجه به هنجارهاست. اگر کسی هنجارشکنی کند، ما او را اصلاحطلب نمیدانیم. اینکه اصلاحات از من حمایت نکرده به خودشان مربوط است.
وی در ادامه به قانون اساسی اشاره کرد و افزود: من قانون اساسی کشور را مترقیترین قانون نسبت به سایر کشورها میدانم. اگر قانون اساسی را با هر قانونی در دیگر کشورها مقایسه کنید، متوجه میشوید که این قانون مترقی است. مبنای حرکت من قانون است و امیدوارم وقتی بر سر کار آمدم بتوانم آن را به درستی اجرا کنم.
عارف در ادامه در خصوص مذاکره با آمریکا و برنامهاش برای برخورد با این مسئله گفت: ما همواره اهل تعامل، مذاکره و گفتوگو هستیم که این برای ما یک اصل است. ما با هر کشوری که بتوانیم از موضع قدرت از حقوق خود دفاع کنیم، مشکلی برای مذاکره نداریم. اما آمریکاییها باید حقوق ما را به رسمیت شناخته و بپذیرند که ما یک کشور مستقل هستیم.
کد خبر 218799
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۶
- ۰ نظر
- چاپ
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما نباید از حقوق هستهای خود کوتاه بیاییم و من معتقدم که اگر ما یک قدم عقبنشینی کنیم، آنها دو قدم جلو میآیند.