کد خبر 216761
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۰

آیت‌الله جوادی آملی اظهار داشت: اگر غربی‌ها عاقل شدند قابل گفت‌و‌گو خواهند بود، وگرنه با اینکه به آنها احترام می‌گذاریم، احتیاجی به غرب نداریم و می‌توانیم بدون نیاز به آنها کشور را اداره کنیم.

به گزارش مشرق به نقل از ستاد حیات طیبه، سعید جلیلی در دیدار  آیت‌الله جوادی آملی که روز گذشته در موسسه اسراء برگزار شد، با اشاره به  این که علوم ارائه شده در دانشگاه‌ها نوعاً غربی است، اظهار داشت: ادعای انقلاب و جمهوری اسلامی این بود که برای جامعه و حکومت و مناسبات بین آدم‌ها حرف دارد و اندیشه این انقلاب باید بیش از این‌ها در میدان جامعه جریان پیدا کند.

وی تاکید کرد: غیر از رشد علوم انسانی در بحث‌های نظری، در میدان‌های عملی هم باید ظاهر شود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: در سال‌های بعد از انقلاب، هر قدر به اسلام عمل کرده‌ایم، نتیجه هم گرفته‌ایم و موفقیت‌های انقلاب همان جاهایی بود که به اندیشه‌های سیاسی اسلام عمل کردیم.

سعید جلیلی با تاکید بر این که گفتمان انقلاب اسلامی باید در عرصه حکومت، جامعه، اقتصاد، فرهنگ و هنر و همه چیز جاری شود، تصریح کرد: مردم باید اقناع شوند که دین، فقط به حوزه عبادات اختصاص ندارد و پیشرفت و رفاه و بهبود سطح معیشت هم در سایه اندیشه دینی قابل تحقق است.

وی ماشین دولت را پرهزینه و ضعیف توصیف کرد و اضافه کرد: اگر ساختارهای اداری و دولتی را مبتنی بر اندیشه دینی اصلاح کنیم، سرعت رشد کشور زیاد می شود.

آیت‌الله جوادی آملی در این دیدار با تبریک میلاد امام جواد(علیه السلام) روایت "اعتماد به خدا، بهای هر کالای گران و نردبان هر درجه بلندی است" را از ایشان نقل کرد.

وی تاکید کرد: جهان، انسان و پیوند انسان و جهان را خداوند اداره می‌کند و اگر کسی بخواهد در عالم به جایی برسد، باید از درایت این مدیر استفاده کند.

استاد برجسته حوزه علمیه ادامه داد: وقتی اضلاع سه‌گانه مثلث به دست اوست، چاره‌ای نیست که باید در همه حوزه‌ها از وی تبعیت کنیم.

آیت‌الله جوادی آملی دین را شامل دو عنصر حیاتی شریعت و سیاست اسلام معرفی کرد و گفت: شریعت، احکام فراوانی دارد، ولی نماز ستون دین است. در سیاست هم عناصر فراوان هست، اما مردم ستون دین هستند.

وی با شاره به نامه53 امیر مومنان خطاب به مالک اشتر اظهار داشت: عماد و عمود دین در حوزه سیاست اسلام، عامه مردم هستند و کسی که حرف مردم را بزند، ولی مشکل بیکاری را حل نکند، مصداق "لم تقولون ما لا تفعلون" است.

این عالم بزرگوار شهیدان سرافراز را سرمایه‌های کشور خواند و گفت: کسی که به این خون‌های پاک توجه نکند، دریای بی‌کران خون شهیدان وی را کنار می‌زند، چنان که هر کس در این 34 سال با خون شهیدان بازی کرد، کنار زده شد و اکنون خانه نشین است.

آیت‌الله جوادی آملی عامل موثر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را عقیده و ایمان رزمندگان معرفی کرد و ادامه داد: پرچم‌هایی که در سراسر جبهه‌ها برافراشته بود، یاحسین، یازهرا و یا ابوالفضل بود، نه پرچم سه رنگ و نوار‌ها. نغمه‌هایی که این‌ها را می‌خواندند و می‌شنیدند، "حسین، حسین" بود و از "ای ایران مرز پر گهر" خبری نبود.

وی با اشاره به روایتی از امام حسن عسگری(علیه السلام) گفت: می‌فرماید "ایاک و ما یعتذر"، یعنی در کاری که بعد می‌خواهید از آن عذرخواهی کنید، وارد نشوید. نباید کسی بگوید من می‌خواستم، ولی نگذاشتند.

استاد حوزه علمیه افزود: آدم باید وظیفه‌اش را بداند و هم بتواند به آن عمل کند.

آیت‌الله جوادی آملی تاکید کرد: در این کشور به لطف الهی همه چیز هست. این تحریم‌ها که مقطعی و ناقص است. حتی اگر تحریم صد درصد باشد و دور ما را سیم خاردار بکشند که حتی نتوانیم با کسی تماس داشته باشیم، این کشور می‌تواند خودش را اداره کند.

وی با اشاره به قدرت و توان مردم ایران اظهار داشت: آن چه در این مدت خودش را نشان داد، ضعف مدیریت بود و در جزئیات زندگی مردم به نظر آمد.

این مفسر برجسته قرآن با یادآوری خاطره‌ای از نشت چاه نفتی در نزدیکی قم 60 سال قبل تاکید کرد: الان جوان‌های ما قدرت و نورانیت دارند. امکانات و نیرو هم در کشور زیاد است و رییس‌جمهور باید کار را مهندسی و مدیریت کند.

آیت‌الله جوادی آملی بیداری اسلامی در خاورمیانه را محصول انقلاب اسلامی معرفی کرد و گفت: کسی فکر نمی‌کرد روزی در مصر، تونس، عربستان و یمن نام امام خمینی(ره) بلند شود.

وی با تاکید بر ضرورت ادامه رفتار جدی در مذاکرات هسته‌ای ادامه داد: آنها نمی‌آیند حرف ما را گوش کنند، بلکه می‌آیند که حرف خودشان را بزنند.

استاد حوزه علمیه دین کلیسایی غرب را دین بدون عقل معرفی کرد که روزی گالیله و امروز قرآن را آتش می‌زند.

آیت‌الله جوادی آملی تصریح کرد: علم غربی هم بدون دین است و اگر دین‌داران غربی خردمند و عاقل شدند از سوزاندن قرآن و هر پدیده علمی پشیمان بودند و اگر دانشمندان آنها دیگر مقهور علم نباشند و از جنگ‌های جهانی اعلام پشیمانی کردند، قابل  گفت‌و‌گو خواهند بود، وگرنه با اینکه به آنها احترام می‌گذاریم، احتیاجی به غرب نداریم و می‌توانیم بدون نیاز به آنها کشور را اداره کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس