اولین قربانی شورای صنفی فیلم "ملکه" ساخته محمدعلی باشه آهنگر بود که با تاخیر یک ساله به روی پرده رفت و با بی مهری پایین کشیده شد.

به گزارش مجله سینمایی مشرق؛ تصمیمات سینمایی مدیران گاهی به سود و گاهی به ضرر برخی فیلم ها تمام می شوند. اقداماتی که سال 91 نیز صنعت فیلم سازی ایران را دستخوش تغییرات فراوانی کرد و نتایج متفاوتی نسبت با سالهای قبل را رقم زد.
 
از جمله تصمیمات سینمایی در سال گذشته این بود که  مدیران ارشد حوزه هنری اعلام کردند با اکران برخی فیلم ها مخالفت می کنند و آثاری که از چارچوب های مدنظر آنها خارج شوند، حق اکران در سینماهای زیر مجموعه حوزه را نخواهند یافت.

این تصمیم باعث شد برخی فیلم‌ها علی رغم دارا بودن پروانه نمایش و مجوز اکران از وزارت ارشاد با کمبود مخاطب و فروش کم مواجه شوند.



در سال 92 باز هم شاهد چنین تصمیماتی از جانب شورای صنفی نمایش هستیم که احتمال می رود سینمای ایران را با حاشیه هایی زیادی روبرو کند.

اخیرا شورای صنفی نمایش قانون کف فروش را تصویب کرده است. این قانون از این قرار است که با احتساب رقم کف فروش فیلم‌ها در اولین  هفته نمایش، در صورت نرسیدن به یک فروش ایده آل فیلم‌ها از سرگروه سینماها برداشته شده و فیلم جدید سینمایی جایگزین فیلم‌های قبلی می‌شوند.  جزئیات این قانون جدید شورای صنفی را در اینجا بخوانید.

آنچه مسلم است برخی فیلم‌های سینمایی به فراخور موضوع و ژانرشان آنچنان مخاطب ندارند و به ناچار نمی توانند به فروش بالایی دست پیدا کنند ضمن این که اوضاع معیشتی و مشکلات اقتصادی امروز کشور، رغبت سینما رفتن را از مردم گرفته است. از این رو غالبا چیزی به نام فیلم پر فروش در مورد سینمای ایران محقق نخواهد شد. مگر این که فیلمها در شرایط خاصی (مثلا عید نوروز) اکران بشوند و فروش خوبی داشته باشند.

شاید این قانون در حمایت از سینماداران باشد که دلشان می خواهد فقط فیلم های پر فروش را اکران کنند اما این به شرطی است که سالانه صدها فیلم در کشور به روی پرده بروند. در شرایطی که همه فیلم ها بی کیفیت و با بودجه های محدود و فیلمنامه های ضعیف ساخته می شوند، به نظر می رسد سینماداران باید به اکران همه فیلم ها مشتاق باشند.


اولین قربانی این تصمیم فیلم "ملکه" ساخته محمدعلی باشه آهنگر بود که با حواشی زیادی برای اکران مواجه شد. از اکران غیر منتظره تا ...

چندی پیش سعید سعدی مدیر دفتر نسیم صبا که پخش فیلم سینمایی "ملکه" را بر عهده دارد گفت: فیلم سینمایی" ملکه" از چهارشنبه 11 اردیبهشت ماه جایگزین فیلم سینمایی "تهران 1500" خواهد شد. به دلیل اینکه کف فروش" تهران 1500" پایین آمده شورای صنفی با اکران بیشتر این فیلم موافقت نکرده است بنابراین "ملکه" یک هفته زودتر جایگزین این فیلم سینمایی می‌شود.

وی ادامه داد: تا پیش از این ما تصور می‌کردیم قرارست "ملکه" چهارشنبه یعنی 18 اردیبهشت ماه اکران شود اما مطلع شدیم که فیلم را باید یک هفته زودتر اکران کنیم. تلاش می‌کنیم در این فرصت کم تبلیغات مناسبی برای دیده شدن فیلم انجام دهیم.

این اقدام برای ملکه گران تمام شد چرا که در مدت یک هفته نمی توان تبلیغاتی مناسبی برای هیچ فیلمی داشت.



و اما اخبار دیگری از گوشه و کنار در مورد فیلم ملکه  شنیده شد که همگی در کم فروش شدن آن تاثیر داشتند. یکی ممنوعیت نمایش این اثر دفاع مقدسی  در دانشگاه ها بود و دیگر این که بنياد سينمايي فارابي به عنوان سرمايه‌گذار ساخت فيلم "ملکه"، در اقدامي غیر منتظره آن را به دفتر پخش ديگري واگذار کرده و در مقابل از اکران يک فيلم مبتذل حمايت کرد!

خبر دیگری که امروز در رسانه های کشور منتشر شد، ممنوع التصویری مصطفی زمانی بازیگر فیلم "ملکه" بود که گویا قانون عدم تبلیغات برای نامزدهای شورای شهر، دامن گیرش شد. هر چند وی خبر نامزدی خود را تکذیب کرد اما در حال حاضر تیزر فیلم بدون نام و تصویر او به روی آنتن صدا و سیما می رود.

به نظر می رسد مسائل زیادی دست به دست هم داد تا فیلم "ملکه" که نامزد دریافت  14 سیمرغ و برنده سه سیمرغ و یک دیپلم افتخار از جشنواره فجر سی­‌ام شده است در دو هفته اکرانش با فروش 50 میلیون تومانی دست یافته است لذا مهلت سرگروهی این فیلم ابتدا یک هفته(تا اول خرداد) و سپس یک هفته دیگر تمدید شد. به این ترتیب فیلم ملکه تا سه شنبه 7خرداد به اکرانش ادامه می‌دهد.

راستی یاد حرف های باشه آهنگر افتادیم! قرار بود عواید این فیلم دردی از زلزله زده ها دوا کند اما...

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس