کد خبر 216051
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۲

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور گفت: امیدواریم روزی برسدبا استفاده ازمنابع تجدیدپذیر خواسته امام راحل و رهبرمان امام خامنه‌ای راعملی کرده ونیازهایمان را ازانرژی‌های تجدیدپذیر تأمین کرده ودر چاه‌های نفت را ببندیم

به گزارش مشرق به نقل از شبستان، نسرین سلطانخواه، در اولین جشنواره دستاوردهای ستاد فناوری‌ انرژی‌های نو این جشنواره را نمادی از پیشرفت در زمینه فناوری دانست و گفت: این جشنواره به آیندگان نوید می‌دهد که علی‌رغم وجود سوخت‌های فسیلی توانسته‌ایم توانایی‌های بالقوه کشورمان را در زمینه انرژی‌های پاک به بالفعل تبدیل کنیم.

وی گفت: کشور ما به لحاظ منابع نفتی سومین و به لحاظ منابع گازی دومین کشور جهان است اما تقاضای افزایش انرژی در دنیا و آلودگی انرژی‌های فسیلی و هزینه‌هایی که باید صرف از بین بردن آلودگی‌های ناشی از آن شود، توجه دنیا را به انرژی‌های تجدیدپذیر جلب کرده است.

وی افزود: بخش‌های خصوصی باید در کشور ما در زمینه تولید و ساخت نیروگاه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر ورود پیدا کند؛ معاونت علمی و فناوری ستاد انرژی‌های نو را تشکیل داد تا با همکاری دستگاه‌های مسئول حمایت از این دانش فنی را انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه در سال 84 تنها فناوری اولویت‌دار کشور در بخش نانو بوده است، گفت: از سال 84 تاکنون 10 ستاد فناوری دیگر از جمله طب سنتی، گیاهان دارویی، سلول‌های بنیادی، بیوتکنولوژی، آب و خشکسالی و علوم شناختی تشکیل شده است.

سلطانخواه از ارایه سند ستاد فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر به شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: تا سال 84 دو سند راهبردی نانو و بیو در کشور وجود داشت اما در چند سال اخیر اسناد پیل سوختی، علوم شناختی و گیاهان دارویی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تکمیل شده و سند سلول‌های بنیادی و سند انرژی‌های نو به شورای عالی انقلاب فرهنگی فرستاده شده است و این موضوع نشان از کارهایی است که نشان‌دهنده اهتمام دولت در حمایت از حوزه علم و فناوری از نگاه نیاز به توسعه و دست‌یابی به اقتصاد دانش‌بنیان است.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با اشاره به اقدامات ستاد انرژی‌های نو گفت: تاکنون 141 پروژه و طرح محصول‌محور در عرصه تجهیزات و تولید انرژی‌های نو داشتیم که از آن جمله افتتاح خط تولید نیمه‌صنعتی بیواتانول از سلولز بود که در شیراز به بهره‌برداری رسید و با استفاده از ضایعات نیشکر و ذرت الکل زیستی تولید می‌کند. همچنین، سال گذشته پیل سوختی 5 مگاباتی رونمایی شد و امسال نیز پیل سوختی 10 مگاباتی رونمایی می‌شود که از لحاظ اندازه‌ در مقایس پیل 5 مگاباتی است اما دو برابر تولید انرژی بیشتری دارد.

وی افزود: تولید اجزای این پیل سوختی تماما در داخل کشور انجام شده است.

وی در ادامه از تولید پرده‌های توربین بادی 660 کیلوباتی خبر داد و گفت: تا چندی پیش مشکل مواد اولیه برای تولید این پرده‌های توربین را داشتیم که با کمک متخصصان داخلی دانش مورد نیاز برای تولید مواد اولیه نیز مرتفع شد.

سلطانخواه افزود: گیربکس‌های این توربین‌های بادی نیز در داخل کشور ساخته می‌شود و حتی جرثقیل‌های مورد نیاز برای نصب و تعمیر این توربین‌های بادی در داخل ایران ساخته می‌شود.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور ایجاد زیرساخت‌های تحقیقاتی را از وظایف ستاد فناوری‌های انرژی‌های نو دانست و گفت: مهم‌ترین اقدامات ستاد حمایت از شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان است و طی این سال‌ها به صورت قرض‌الحسنه از آنها حمایت شده است.

وی در پایان از آغاز به کار هفت آزمایشگاه پیل سوختی در کشور خبر داد و گفت: هفت آزمایشگاه در هفت دانشگاه برای تولید و ارتقای زیرساخت‌های تولید پیل سوختی در کشور آغاز به کار کرده و پنج دانشگاه نیز از نیروگاه‌های خورشیدی 20 کیلوباتی بهره‌مند می‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس