به گزارش مشرق به نقل از فارس، مجید صادقی اظهار داشت: افسردگی یکی از بیماریهای رایج جامعه امروز بشری است و بعد از بیماری قلبی و جسمی بیشترین بار بیماری و ناتوانی را برای فرد به ارمغان میآورد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: افسردگی با خلق افسرده، احساس ناامیدی و غمگینی، کمبود انرژی، لذت نبردن از زندگی، اشکال در خواب، اختلال در اشتها، افت عملکرد، اشکال در تمرکز و دردهای جسمانی خودش را نشان میدهد.
وی تصریح کرد: ابتلا به افسردگی محدوده سنی خاصی ندارد و افسردگی میتواند از دوران کودکی تا پایان عمر اتفاق بیافتد.
این متخصص روانپزشکی ادامه داد: حدود 20 تا 25 درصد جمعیت زنان و 10 تا 12 درصد جمعیت آقایان مبتلا به افسردگیاند و افسردگی در زنان دو برابر مردان شایع است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: ابتلا به افسردگی در زنان به دلایل هورمونی، فیزیولوژیکی، عوامل اجتماعی - محیطی و روانشناختی بیشتر است؛ از طرفی زنان به دلیل محرومیتهای اجتماعی - اقتصادی یا وابستگیهای عاطفی بیشتر افسرده میشوند و چون نمیتوانند احساسات خود را به صورت پرخاشگری بیرون بریزند، احساسات را درون خود نگه میدارند و افسردگی در آنها بیشتر از مردان شایع است.
صادقی عوامل زیست شناختی، تغییرات مواد شیمیایی در مغز، عوامل اجتماعی، محیطی - مهاجرت و استرسهای محیطی، بیکاری، طلاق، از دست دادن عزیزان - و عوامل روانی را از جمله عوامل مهم ابتلا به افسردگی دانست.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: افسردگی میتواند به صورت علائم جسمی بروز پیدا کند یعنی فرد احساس سردرد یا خستگی، بیاشتهایی یا علائم روانی مثل بیمیلی به کار، بیمیلی به زندگی و لذت نبردن از زندگی را داشته باشد.
صادقی ادامه داد: اگر این علائم بیش از دو هفته طول بکشد باید به روانپزشک مراجعه کرد تا دارودرمانی و رواندرمانی انجام پذیرد چرا که افسردگی قابل درمان است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: حدود 20 تا 25 درصد جمعیت زنان و 10 تا 12 درصد جمعیت آقایان مبتلا به افسردگیاند و افسردگی در زنان دو برابر مردان شایع است.