به گزارش مشرق، عبدالجميل کلانتر، رئيس مرکز فوق تخصصي جراحي پلاستيک دانشکده علوم پزشکي دانشگاه شهيد بهشتي به مهر گفت: روستاييان گاودانه که انگشتان دست آنها دچار بي حسي و يا قطع شده مي توانند با دريافت نامه از مسئولان استاني مبني بر اينکه ساکن روستاي گاودانه هستند به بيمارستان 15 خرداد مراجعه کرده و بدون پرداخت هزينه بيمارستان تحت عمل جراحي از جمله طويل کردن انگشت، تقويت حس لامسه و غيره قرار بگيرند.
استاد گروه جراحي پلاستيک دانشگاه شهيد بهشتي تصريح کرد: روستاييان مي توانند آمار دقيقي از تعداد آسيب ديدگان همراه با مشخصات فردي آنها تهيه کرده و براي رياست بيمارستان ارسال کنند تا تيمي از پزشکان اين بيمارستان را در فصل بهار براي ويزيت به روستاي گاودانه بفرستيم.
کلانتر با بيان اينکه معلولان روستاي گاودانه مي توانند تا قبل از بهار و رفتن تيم پزشکي به روستا تحت عمل جراحي قرار بگيرند گفت: اين بيمارستان سالي دو بار تيمهاي پزشکي خود را به مناطق محرومي که داراي تعداد زيادي از بيماران خاص هستند و مشکلاتي از جمله تامين هزينه هاي درماني و يا انتقال به مراکز تخصصي دارند مي فرستد تا براي درمان آنها اقدام شود.
وي دراين باره مثالي زد و گفت: مناطق محروم بايد ظرف 6 ماه تا يک سال قبل، تيم پزشکي بيمارستان 15 خرداد را از وجود بيماران خاص در اين مناطق مطلع کنند تا تيم پزشکي اعزام شده و بيماران را به صورت رايگان تحت معالجه قرار دهند. به عنوان مثال دو سفر به مناطق محروم استانهاي خوزستان و مازندران از جمله برنامه هاي اخير اين بيمارستان بوده است.
روستانشينان محروم "گاودانه" در استان کهگيلويه و بويراحمد براي خروج از روستا مجبور بودند از رودخانه اي که بين جاده و محل زندگيشان واقع شده با وسيله اي به نام "گرگر يا جره" عبور کنند. "گرگر" تا به حال انگشت دست اعضاي چندين خانواده روستايي را قطع کرده است