به گزارش مشرق، 'داوود نويدمقدم ' در گفتگو با ايرنا افزود: از آنجايي که سفرهاي غيرقانوني زايران ايراني (بدون مجوز سازمان حج و زيارت) و همچنين اعزام کاروان هاي انفرادي ، تبعات و پيامدهاي منفي زيادي براي دستگاه ديپلماسي کشور دارد لذا تاکيد مي شود کاروان هاي غيرمجاز به هيچ عنوان به عراق سفر نکنند.
وي گفت:کاروان هاي زيارتي زير نظر سازمان حج و زيارت که با رعايت مقررات و قوانين به عراق سفر مي کنند کشور ميزبان موظف است تمهيدات لازم را براي حفظ جان زايران کشورمان به عمل آورد در حالي مقامات عراقي هيچگونه مسووليتي را در قبال زايراني که بدون مجوز و گذرنامه به عراق سفر مي کنند نمي پذيرند.
نويد مقدم با اشاره به اينکه زايراني که بدون مجوز به عراق سفر مي کنند دولت عراق فارغ از انگيزه هاي زايران با آنان طبق قوانين خود رفتار مي کند افزود:قوانين هر کشوري براي آن کشور محترم است و ما نيز موظف هستيم مقررات و قوانين کشور ميزبان (عراق) را رعايت کنيم.
رييس نمايندگي وزارت امور خارجه در خوزستان تصريح کرد:هزينه پيگيري براي آزادي زايراني که بدون مجوز قانوني به عراق سفر مي کنند به لحاط معنوي بسيار زياد بوده و در اين خصوص مسوولان وزارت امور خارجه کاري چنداني نمي توانند انجام دهند.
به گفته وي احتمالا' 250 تا 500 زاير ايراني که بدون مجوز به عراق و شهرهاي مقدسه سفر کرده اند در زندان به سر مي برند که تاکنون تلاش براي آزادي آنان به جايي نرسيده است.
اعزام کاروان هاي فافد مجوز از سازمان حج و زيارت و سفر هاي انفرادي از 20آذرماه 1389 از طريق دو مرز زميني شلمچه و چذابه به عتبات عاليات ممنوع شد.
اين ممنوعيت همچنان اعمال مي شود.
اعزام کاروان هاي زيارتي عتبات عاليات که داراي مجوز از سازمان حج و زيارت هستند همچنان از طريق مرزهاي شلمچه و چذابه در استان خوزستان ادامه دارد.
سفرهاي زيارتي به عتبات عاليات از طريق مرز شلمچه در مهرماه 1382 پس از سرنگوني رژيم سابق عراق شروع شد ولي اعزام کاروان هاي زيارتي از مرز چذابه در شهريور ماه 1389 رسما' عملياتي گرديد.
روزانه حدود شش تا هفت هزار زاير ايراني عتبات عاليات از طريق اين دو مرز به عراق اعزام مي شوند.