وی حمایت از ولایت را ویژگی شخصیتی حضرت زهرا(س) دانست و عنوان کرد: اگر فداکاری حضرت زهرا(س) با آن تدبیر حکیمانه در برخورد با اوضاع و احوال آن روز نبود، معلوم نبود که در عالم شناختی نسبت به ولایت باقی بماند و در حالت بدبینانهتر معلوم نبود حقیقتی از اسلام باقی نمیماند و اسلام سیر نزولی خود را طی میکرد تا به صفر میرسید.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) ادامه داد: اگر به حضرت زهرا(س) به این صورت نگاه کنیم که بعد اجتماعی اسلام را احیا کرد شبیهتر از امام خمینی(ره) به آن حضرت در تاریخ پیدا نمیشود.
وی تاکید کرد: از ظهور اسلام تاکنون علما و بزرگان، مجاهدین و نوابغی در عالم اسلام داشتیم که هر یک ویژگیهای خاص خود را داشتهاند اما کسی را نمیشناسم که مانند امام راحل آن بخش عظیم اسلام که مربوط به مسائل اجتماعی است را احیا کند.
آیتالله مصباحیزدی با مقایسه وضعیت فرهنگی کشور در قبل از انقلاب عنوان کرد: اکثریت قریب به اتفاق مردم مسلمان و علاقمند به اهل بیت هستند اما بین مسلمانان پیش از انقلاب، اسلام جز خمس و زکات و نماز و روزه و برپایی مجالس عزاداری سیدالشهدا مسئلهای به عنوان واجب شرعی برای مشارکت در مسائل سیاسی اجتماعی اسلام نبود.
وی تصریح کرد: در آن زمان مرزی بین دین و سیاست در اذهان وجود داشت و نه تنها دخالت در مسائل اجتماعی واجب نبود که حتی ارزش منفی داشت اما امام خمینی کسی بود که گفت دخالت در امور سیاسی و اجتماعی جامعه اسلامی مانند نماز و روزه واجب است.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه امام خمینی(ره) بر اسلام و جامعه اسلامی حق دارد، افزود: امام راحل بیش از نیمی از اسلام را احیا کرد و این حرکت، شبیه حرکت حضرت زهرا(س) برای احیای ولایت بود.
وی با اذعان به اینکه تکیه امام راحل بر اسلام بود گفت: ثمره حرکت امام خمینی تثبیت مقام ولایت در جامعه بود و به همین دلیل ایشان دخالت در احکام سیاسی و اجتماعی کشور را از این نظر که بخشی از اسلام است ضروری میدانست.
آیت الله مصباح یزدی اظهار داشت: امروز کسانی امام خمینی(ره) را به ویژگیهایی میشناسند که البته حق است اما امام راحل در فرمایشات خود اهمیت را به اسلام میداد.
وی به وظایف ملت ایران در قبال امام راحل اشاره کرد و بیان داشت: اگر احساس کردیم این نظامی که قوامش به اسلام است رو به ضعف میرود بالاترین وظیفه ما این است که تلاش کنیم آنچه به دست ما رسیده، کم نشود بلکه بارورتر شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اسلام میراث آبا و اجدادی ما نیست، بیان داشت: اسلام رحمت الهی برای همه بندگان است و وظیفه داریم آن را به همه دنیا معرفی کنیم و تنها امین برای مخلوقات خداوند هستیم.
وی تاکید کرد: وظیفه کلی ما این است که همت خود را در حفظ، ترویج و تقویت پایههای اسلام و پیاده کردن احکام اسلام به کار بندیم.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نسل آینده کشور اسلامی را معلمان میسازند که اگر این تربیت بر اصول صحیح استوار باشد میتوان امیدوار بود که جامعه ما بهره بیشتری برده و زمینهساز ظهور امام عصر باشد.
وی با اشاره به زاویه گرفتن مسلمانان از اسلام ناب پس از رحلت پیامبر گفت: این بلاهایی که در عالم اسلام پس از رحلت پیامبر برای مسلمانان افتاد، بر اثر این غفلتها و مسامحهها شد.
آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه مردم شاخصه یک رئیس جمهور را توانایی در رفع بیکاری و گرانی میبینند عنوان کرد: این قبیل افراد که صرفاً به مادیات توجه دارند از ضعف فرهنگ اسلامی رنج میبرند و متوجه نیستند برای چه زندهایم و امام حسین(ع) برای چه کشته شد.
وی بیان داشت: مسئولان آموزش و پرورش بار سنگینی بر دوش دارند و باید نسل آینده را متوجه اهمیت دین و ارزشهای اسلامی کرده و نتایج فداکاریهایی که از ابتدای اسلام تاکنون شده است را تشریح کنند.
آیت الله مصباح یزدی با اشاره به نظر برخی که عنوان میکنند برای رفاه حتی اگر هم شده باید با آمریکا سازش کرد، گفت: نباید به خاطر رفاه چند روزه سر ذلت مقابل دشمنان خم کنیم بلکه باید به فکر دیگر مسلمانان در لبنان و فلسطین باشیم.