در نيمه نخست سال 89 مجموعاً 27 هزار و 847 عنوان کتاب در 13گروه در کشور منتشر شده است.

به گزارش مشرق، ايران نوشت: در 6 ماهه نخست امسال در 13 گروه کليات، فلسفه، دين، علوم اجتماعي، زبان، علوم طبيعي و رياضيات، علوم عملي، هنر، ادبيات، تاريخ و جغرافيا، کمک درسي، کودک و گروه کودک و کمک درسي، آثاري با 27 هزار و 847 عنوان منتشر شده است.

نگاهي اجمالي به آمار ارائه شده از سوي خانه کتاب نشان مي‌دهد که بيشترين آمار عناوين منتشر شده به حوزه کتاب‌هاي ديني با چهار هزار و 627 عنوان تعلق دارد. دومين رتبه در کتاب‌هاي منتشر شده به علوم عملي با چهار هزار و 391 عنوان اختصاص داشته، در حوزه کودک نيز چهار هزار و 27 عنوان منتشر شده و همچنين حوزه ادبيات با سه هزار و 765 عنوان رتبه چهارم را از آن خود کرده است.

پنجمين رتبه عناوين منتشر شده نيز به حوزه علوم اجتماعي با 2 هزار و 673 عنوان اختصاص پيدا مي‌کند. در حوزه کتاب‌هاي کمک‌درسي نيز هزار و 632 عنوان در نيمه نخست سال جاري به چاپ رسيده است. حوزه تاريخ و جغرافيا با هزار و 476 عنوان رتبه هفتم اين جدول را و حوزه فلسفه با هزار و 275 عنوان هشتمين رتبه را به خود اختصاص داده است.

بنابراين گزارش کتاب‌هاي حوزه هنر با هزار و 18 عنوان در رتبه نهم و کتاب‌هاي حوزه زبان با 959 عنوان در جايگاه دهم اين جدول جاي گرفت. يازدهمين رتبه کتاب‌هاي منتشر شده در نيمه نخست سال جاري نيز به حوزه علوم طبيعي و رياضيات با 877 عنوان کتاب و رتبه دوازدهم به کتاب‌هاي حوزه کليات با 781 عنوان اختصاص پيدا کرده است.

سيزدهمين و آخرين رتبه اين جدول که شامل کمترين عنوان‌هاي چاپ شده در 6ماهه اول سال مي‌شود با 346 عنوان کتاب به حوزه کتاب‌هاي کودک و کمک‌درسي اختصاص پيدا کرد.

آمار کتاب‌هاي منتشرشده در نيمه اول سال جاري و مقايسه آن با موقعيت زماني مشابه در سال گذشته بيانگر اين مطلب است که در سال 89 با افزايش حدود 3هزار عنواني در چاپ کتاب‌ها در اين 13 حوزه روبه‌رو بوده‌ايم.

 

متوســط تيــراژ کــتاب‌هاي منتشرشده در نيمه اول سال
نگاهي به ميانگين تيراژ کتاب‌هاي منتشرشده در اين مقطع نشان مي‌دهد در 6 ماهه نخست سال بيشترين ميانگين تيراژ به حوزه کتاب‌هاي کودک و کمک‌درسي تعلق دارد و اين در حالي است که همين حوزه در بخش تعداد عناوين چاپ شده کمترين تعداد را به خود اختصاص داده است.

رتبه دوم به حوزه کتاب‌هاي کودک با تيراژ متوسط چهارهزار و 445و رتبه سوم به کتاب‌هاي کمک درسي با سه هزار و 890 کتاب اختصاص پيدا کرده است. کتاب‌هاي حوزه دين هم با سه هزار و 868 کتاب در رتبه چهارم و حوزه زبان با دوهزار و 935 کتاب در رتبه پنجم اين جدول قرار دارند. 2هزار و 579 کتاب و رتبه ششم به کتاب‌هاي حوزه تاريخ و جغرافيا تعلق دارد و حوزه فلسفه با متوسط تيراژ 2 هزار و 533کتاب رتبه هفتم و حوزه کليات با 2هزار و 251 کتاب رتبه هشتم را به خود اختصاص داده است.

کتاب‌هاي حوزه علوم اجتماعي برخلاف بخش تعداد عناوين که رتبه پنجم را کسب کرده بود در اينجا رتبه نهم را به خود اختصاص داده است.

رتبه دهم نيز به کتاب‌هاي حوزه علوم عملي با 2هزار و 177 کتاب، رتبه يازدهم به کتاب‌هاي حوزه هنر با 2هزار و 146 کتاب و رتبه دوازدهم اين جدول نيز با هزار و 907 کتاب به گروه ادبيات و رتبه سيزدهم نيز به گروه علوم طبيعي و رياضيات با هزارو 907 کتاب اختصاص پيدا کرده است.

مقايسه کوتاهي ميان آمار کتاب‌هاي منتشرشده و متوسط تيراژ آنها در نيمه اول سال 89 با موقعيت مشابه آن در سال 88 نشان مي‌دهد که در تعداد عناوين کتاب‌هاي منتشرشده در اين 13 حوزه با افزايشي درحدود 3هزار عنوان کتاب مواجه بوده‌ايم ولي در بحث متوسط تيراژ کتاب‌هاي منتشرشده در نيمه اول سال جاري در مقايسه با سال گذشته با کاهشي در حدود متوسط 440 کتاب روبه‌رو شده‌ايم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس