کد خبر 207323
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۶

دبیر ستاد حمایت و صیانت از محصولات فرهنگی و هنری با انتقاد از به کار بردن واژه قاچاق به جای کپی غیرمجاز برای محصولات فرهنگی و هنری گفت: عرضه کپی غیرمجاز دلایلی متعددی دارد که باید در درجه اول به دنبال معلول‌های کپی‌غیرمجار باشیم.

به گزارش مشرق، سعید جابری‌انصاری در گفت‌وگو با فارس، در خصوص برنامه‌های این ستاد برای مبارزه با عرضه غیرمجاز محصولات فرهنگی و هنری در سال جدید گفت: به اعتقاد من بیش از اینکه بخواهیم به مساله قاچاق محصولات فرهنگی هنری دامن بزنیم باید به دنبال معلول‌های آن باشیم چرا که وقتی رسانه‌ها دائما تیتر قاچاق فلان فیلم خاص را بزنند مشکلی از کپی غیر مجاز حل نخواهد شد.
 
 وی افزود: خواهش می‌کنم که هیچکدام از رسانه‌ها از واژه قاچاق استفاده نکنند، چرا که قاچاق به معنای این است که از مبادی ورودی و خروجی کشور یک کالایی به صورت ممنوع و غیرقانونی بیاید و یا خارج شود اما در مورد محصولات فرهنگی و هنری ما با پدیده کپی غیرمجاز مواجه هستیم.  
 
انصاری تصریح کرد: بنابراین با صحبت از قاچاق مشکلی از شبکه نمایش خانگی حل نمی شود و برای مبارزه با کپی غیرمجاز باید تولید‌کنندکان بحث کدگذاری محصولات را جدی‌تر از قبل دنبال کنند و در درجه بعد عرضه آسان و با قمیت مناسب محصولات فرهنگی باعث می‌شود تا مردم بتوانند دسترسی بهتری به محصولات داشته باشند.
 
دبیر ستاد حمایت و صیانت از محصولات فرهنگی و هنری ادامه داد: از طرف دیگر فرهنگ‌سازی مناسب در این زمینه می‌تواند در کاهش کپی غیرمجاز یک محصول فرهنگی و هنری موثر باشد و این موضوع باید برای مردم جا بیافتد که کپی یک محصول فرهنگی و هنری می‌تواند چه ضرری را متوجه سرمایه‌گذاران آن کند.
 
وی تاکید کرد: از سوی دیگر قیمت پائین سی‌دی و دی‌وی‌دی در کشورمان باعث شده تا فضا برای فعالیت متخلفان باز باشد، در حالیکه اگر قمیت این محصولات بیشتر شود متخلفان دیگر نمی‌توانند به شکل گسترده اقدام به تهیه‌ دی‌وی‌دی یا وی‌سی‌دی و کپی غیرمجاز محصولات فرهنگی و هنری کنند که برای این موضوع یک عزم جدی نیاز است.
 
جابری انصاری با اشاره به همکاری مطلوب نیروی انتظامی با ستاد حمایت از محصولات فرهنگی و هنری و وزارت ارشاد گفت: عملکرد نیروی انتظامی در همکاری با ستاد سال گذشته واقعا قابل تقدیر است که حاصل آن کشف بیش از 60 میلیون لوح فشرده بود که بالغ بر 60 عنوان آن فیلم سینمایی بوده است.
 
دبیر ستاد حمایت و صیانت از محصولات فرهنگی و هنری افزود: امسال نیز این همکاری بیشتر هم شده است به گونه‌ای که در ابتدای سال جاری در یک عملیات گسترده در دو استان تهران و مازندران موفق به کشف و ضبط بیش از 70 هزار لوح فشرده شده‌ایم و در ادامه این فعالیت‌ها بازرسی گسترده در چهار استان البرز،قم،اصفهان و فارس را در دستور کار داریم.
 
وی همچنین با تاکید بر مبارزه جدی با سایت‌هایی که روی شبکه اینترنت اقدام به عرضه محصولات فرهنگی و هنری می‌کنند گفت: بسیاری از این سایت‌ها به صورت غیرقانونی این کار را انجام می‌دهند و حتی در برخی از حوزه‌ها نظیر موسیقی تبدیل به یک برند برای دانلود موسیقی شده‌اند که این سایت‌ها را شناسایی و به زودی به کمیته تعیین مصادیق مجرمانه معرفی خواهیم کرد و برخورد قانونی با متخلفان این حوزه نیز انجام خواهد شد.
 
جابری انصاری در ادامه بیان داشت: به اعتقاد من اینکه محصولی از طریق کپی غیرمجاز وارد بازار می‌شود یکسری معلول‌هایی دارد که ابتدا باید به آنها پرداخته شود. در وهله اول موسساتی که در عرضه این محصولات نقش دارند باید با محدود کردن فضا کاری کنند تا متخلفان نتوانند فعالیت کنند و در کنار آن ستاد با توجه به وظیفه ذاتی که دارد از موسسات حمایت خواهد کرد.
 
دبیر ستاد حمایت و صیانت از محصولات فرهنگی و هنری در ادامه با رد شائبه نفوذ شبکه کپی غیرمجاز در داخل موسسات ویدئو رسانه، اظهار داشت: در مدت یکسال و اندی که مسولیت ستاد بر عهده بنده گذاشته شده خوشبختانه تعامل خوبی با مدیران موسسات برقرار شده و اعتقاد دارم که افراد حاضر در موسسات همگی دلسوزان عرصه نمایش خانگی هستند اما باید فضایی را برای آنها فراهم کنیم که بیش از پیش وارد این حوزه شوند.
 
وی در ادامه تصریح کرد: البته درباره دلایل کپی غیرمجاز باید این موضوع را نیز در نظر داشته باشیم که در شهرستانها وضعیت مالی مردم با پایتخت قابل مقایسه نیست و سوال اینجاست که آیا باید در شهرستانهای کم درآمد نیز توزیع محصولات با قیمت تهران باید باشد؟، چرا که همین موضوع و متناسب نبودن قمیت محصولات فرهنگی با سرانه درآمد مردم در همه نقاط کشور باعث می‌شود تا ناخودآگاه مردم به سمت خرید کپی‌های غیرمجاز ترغیب شود و تولیدکنندگان باید فکری اساسی برای قیمت محصولات داشته باشند.
 
جابری انصاری در خاتمه بیان داشت: وزارت ارشاد تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا از موسسات و سرمایه‌گذاران عرصه نمایش خانگی حمایت قاطع کند و بدنبال ایجاد وحدت بیشتر هستیم و به همین دلیل با موازی کاری در اتحادیه ویدئو رسانه به شدت مخالفیم، اتحادیه ویدئو رسانه یک اتحادیه صنفی است که افراد دلسوزی در آن فعالیت می‌کنند و به شدت با افرادی که بخواهند در این زمینه دو دستگی ایجاد کنند و اتحادیه ویدئو رسانه موازی را تشکیل بدهند مخالف هستیم و تلاش می‌کنیم این اتحادیه را تقویت کنیم تا منجر به رونق عرصه ویدئو رسانه و نمایش خانگی شود و امیدواریم در آینده شاهد اظهارنظرهای غیرکارشناسی در این حوزه نباشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس