جستاری در حرفها و مواضع طرح شده از سوی نامزدهای قطعی و بالقوه انتخابات آتی می تواند زمینه آشنایی بیشتر را با شخصیت ها و گفتمان های این افراد فراهم آورد.
قول و قراری برای تقسیم مسئولیتها در دولت آینده نداشته ایم
غلامعلی حداد عادل عضو ائتلاف پیشرفت صبح امروز شنبه، در نشستی خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار مشرق مبنی بر اینکه اگر شما نامزد نهایی ائتلاف پیشرفت نباشید، آیا در کابینه دولت آینده نقشی را ایفا خواهید کرد یا خیر؟، پاسخ داد: ما هیچ شرطی برای شرکت در ائتلاف تعیین نکردهایم و برای کنار رفتن نیز هیچ قول و قراری با فردی که از بین ما سه نفر انتخاب شود نگذاشتهایم.
عضو ائتلاف پیشرفت با بیان اینکه ما به دنبال تقسیم پست و مسئولیت نبودهایم و اعتقاد به انقلاب اساس فعالیت ماست تأکید کرد: ما به هیچ عنوان انتظار نداریم چنانچه فردی از بین ما سه نفر رئیسجمهور شود، مسئولیتی را به دو نفر دیگر واگذار کند. بنابراین چه از بین ما سه نفر و چه از سایر اصولگرایان فردی رئیسجمهور شود ما متعهد هستیم که به وی کمک کنیم.
حدادعادل در پاسخ به سؤالی درباره هدفمندی یارانهها و موضع دولت آینده در قبال آن، گفت: پرداخت یارانهها در دولت آینده ادامه پیدا خواهد کرد. قطعا در شرایط فعلی هیچ دولتی یارانهها را قطع نخواهد کرد ولی در درازمدت باید درباره این موضوع تصمیمگیری شود.
عضو ائتلاف پیشرفت همچنین درباره احتمال ورود هاشمی به انتخابات و توصیهای به وی تاکید کرد: توصیه باید وقتی باشد که طرف دیگر حاضر به شنیدن و پذیرفتن آن باشد؛ اگر بنده در سن و سال آقای هاشمی بودم در انتخابات ریاست جمهوری نامزد نمیشدم.(اینجا)
پشت پرده انصراف ولایتی از انتخابات سال 84
علیاکبر ولایتی عضو ائتلاف پیشرفت اصولگرایان در گفتگویی با اشاره به انصراف خود از انتخابات سال 84 گفت: آقا مجتبی تهرانی گفتند که من از امام شنیدم که ولایتی انسان متدینی است و شهادت امام برای من کافی است. اما یک شرط دارد و آن این است که اگر آقای هاشمی بیاید تو نیایی. این هم نوعی تکلیف کردن از سوی ایشان بود. ایشان هم صریح صحبت می کردند.
ولایتی گفت: یکی از ترجیع بندهای آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی در سخنانشان این بود که خیال نکنید به خاطر شما می گویم، به خاطر اسلام می گویم. با همین صراحت با مخاطبشان صحبت میکردند؛ مخاطبی که تا این حد مورد اعتقاد ایشان بود. آقا مجتبی تهرانی گفتند که آقای هاشمی روحانی است و مصلحت نیست که در این انتخابات یک روحانی شکست بخورد؛ این به صلاح نیست. ما هم بر همان اساس عمل کردیم و گفتم که اگر جناب آقای هاشمی بیاید من نمی آیم. از طرف دیگر آقای هاشمی به حاج آقا مجتبی گفته بودند که اگر از میان اصولگرایان فقط یک نفر بیاید و آن هم ولایتی باشد من نمی آیم؛ اما اگر فردی جز ولایتی انتخاب شود یا یک نفر دیگر به همراه ولایتی بیاید من می آیم.(اینجا)
مشکل امروز ما عدم مدیریت کامل و جامعنگر است
محمد باقر قالیباف عضو ائتلاف پیشرفت که به منظور شرکت در مراسم عزاداری دخت نبی مکرم اسلام (ص) در هیات مروجین نهج البلاغه اهواز تصریح کرد: امروز اگر در کشور بی کاری، تورم و گرانی که دشمنان نیز از همین نقطه به ما می تازند، وجود دارد نیازمند این است که افرادی مدیرتر، لایق تر و کسانی که بتوانند با مدیریت بهتر و استفاده از خرد جمعی کار درست انجام دهند وجود داشته باشند.
وی با بیان اینکه مشکل امروز ما مدیریت جامع ، کامل و جامع نگر است که در اوج امکانات دچار مشکلات عدیده هستیم، ادامه داد: باور دارم که اگر ما بتوانیم خوزستان را به درستی بسازیم، اقتصادش را احیا کنیم و آن را بر بستر مناسب قرار دهیم، دو کار بزرگ انجام داده ایم؛ هم خوزستان را ساخته ایم و هم ایران را . یکی از برنامه های بنده در همین نکته است؛ اگر خوزستان ساخته شود، می تواند کشور را نیز بسازد.(اینجا)
کاندیدای پایداری در انتظار تایید فقها
امیرحسین قاضیزاده نماینده مردم مشهد در مجلس و عضو شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی، با اشاره به زمان معرفی کاندیدای نهایی این جبهه گفت: براساس اساسنامه، مصوبات شورای مرکزی جبهه پایداری، بدون تصویب شورای فقها، مصوبه محسوب نمیشود.
وی در این باره افزود: شورای مرکزی در ابتدای امر سعید جلیلی، کامران باقری لنکرانی و پرویز فتاح را به عنوان گزینههای پیشنهادی به شورای فقها عرضه کرد و پس از تصویب این گزینهها، شورای مرکزی به بررسی وضعیت آنها به منظور عرضه یکی از آنها به عنوان گزینه پیشنهادی به شورای فقها، پرداخت.
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی تصریح کرد: در عین حال، این گزینهها با یکدیگر و گزینههای دیگری که فکر میکردند آنها هم انتخاب مناسبی هستند نیز مذاکراتی داشتهاند.(اینجا)
کابینه ام شرکت سهامی نیست/ به گرایشها کاری ندارم
حجتالاسلام والمسلمین پورمحمدی در جمع اعضای نظام مهندسی، ساختمان، کشاورزی و معدن استان خراسان رضوی در مشهد مقدس در پاسخ به این سؤال که کابینه و تیم مدیریتی شما چگونه است گفت: همه دولت را تجربه کردم. تیم قدرتمندی را در اداره کشور با خود همراه میکنم. در دوران مدیریتم نیز، نیروهای قوی، برنامه دار و دارای قدرت اجرا و سالم را انتخاب میکردم.
پورمحمدی در ادامه گفت: من با اختلاط و امتزاج و شرکت سهامی تشکیل دادن موافق نیستم. به گرایشها کاری نداریم و باید به سلامت و وفاداری افراد توجه کنیم.
وی با بیان اینکه دوره سوپرمنی گذشته است، گفت: کشور را باید با عقل و کار جمعی به پیش برد و نگاه جدید مدیریتی از این مشرب سیراب شود.
پورمحمدی افزود: وقتی سیر کار را از اول انقلاب تا به امروز میبینیم، مشاهده میکنیم نظام به صندوقها و هر آنچه از آن بیرون آمد احترام گذاشته و نامزدهای طیفهای مختلفی که از ابتدای انقلاب از صندوقهای رای بیرون آمدند این مطلب را نشان میدهد.(اینجا)
هاشمی و خاتمی ثبت نام کنند ترکیب زمین عوض میشود
محمدرضا باهنر نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری صبح امروز در همایش "شعور انقلابی، حماسه سیاسی" در دانشکده مدیریت دانشگاه فردوسی مشهد گفت: به کاندیداها توصیه میکنم وزاری خود را معرفی نکنند چراکه این افراد برای دردست گرفتن وزارت نیازمند رای مجلس هستند.
وی افزود: یکی از اشتباهات بزرگ احمدینژاد از بین بردن سازمان برنامه و بودجه بود که در دولت آینده باید احیا شود، این سازمان مشکل داشت اما نباید برای حل مشکل صورت مسئله پاک میشد.
باهنر گفت: اگر شورای نگهبان قرار باشد مرا رد صلاحیت کند خیلی افراد دیگر نیز این صلاحیت را ندارند.
این کاندیدای انتخابات درباره حضور هاشمی و خاتمی در انتخابات گفت: هاشمی و خاتمی اگر ثبت نام کنند و بمانند ترکیب زمین عوض میشود، اما این به معنای این نیست که اصولگرایان به نفع هاشمی کنار روند یا عقب نشینی کنند.
باهنر در ادامه گفت: حسن روحانی نگاه کاملی به هاشمی دارد، اگر هاشمی بیاید روحانی حتما نمیآید.(اینجا)
زمان اعلام نامزد نهایی ائتلاف پیشرفت
حسین مظفر رئیس ستاد ائتلاف پیشرفت در گفتوگویی با بیان اینکه مکانیزمهای لازم برای انتخابات نامزد نهایی ائتلاف فعال است، افزود: انشاالله قبل از ثبتنام و تا نیمه اردیبهشت نامزد خود را معرفی خواهیم کرد.
وی افزود: فعلا هیچ نامزدی به عنوان نامزد نهایی ائتلاف انتخابات نشده است و هرگونه اخبار در این باره صحت ندارد.(اینجا)
کاندیداتوری روحانی با مشورت هاشمی بود
یاسر هاشمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه حضور شما در مراسم اعلام کاندیداتوری آقای حسن روحانی این گمانه را ایجاد کرده که هاشمی رفسنجانی قصد دارند تا در انتخابات از آقای روحانی حمایت کند. گفت: قطعا میتواند چنین برداشتی وجود داشته باشد و حق هم همین است که با حضور من و خواهرم در این مراسم اولین موضوعی که به ذهن ناظران سیاسی برسد همین مساله باشد. به هر حال آقای روحانی از نزدیکان آقای هاشمی هستند و در میان کاندیداهای موجود هیچکس به اندازه ایشان با آقای هاشمی قرابت ندارد.
یاسر هاشمی گفت: آقای روحانی درخصوص کاندیداتوری خود مکررا با آقای هاشمی در تماس بود و مشورت میگرفت و درحقیقت اصلیترین مشاور ایشان در این خصوص تا جایی که من در جریان هستم آقای هاشمی بوده است.
وی افزود: آقای روحانی در چند مرحله با آقای هاشمی مشورت کردهاند و فکر میکنم اگر فضای انتخاباتی به همین شکل باقی بماند این مشورتها تا زمان انتخابات هم ادامه پیدا کند.(اینجا)
با هیچ جریانی بده بستان ندارم
حجتالاسلام سید محمدحسن ابوترابیفرد در جلسه پرسش و پاسخ در جمع اعضای تشکل رویش درباره ویژگیهای مثبت و منفی دولت فعلی اظهار کرد: شعارهای انقلابی مطرح شده مانند ارزشهای اسلامی و انقلابی، عدالتمحوری و پاسداری از ارزشهای شهدای انقلاب و دفاع مقدس از سوی دولت را میتوان از جمله ویژگیهای مثبت این دولت برشمرد.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر عملکرد خانواده آیتالله هاشمی گفت: عملکرد این افراد قابل دفاع نیست و باید در همه حوزهها و نه فقط عرصه سیاسی اصلاح شود.
ابوترابیفرد اضافه کرد: هیچ انتصابی در نظام نباید خارج از ضوابط شکل بگیرد، من با هیچ جریانی بده بستان ندارم، چرا که منطبق بر شایستهسالاری نیست و با اصول مدیریت اسلامی ارتباط ندارد.(اینجا)
انتظار بود هاشمی نقش احمدآقا را در فتنه ایفا کند
محسن رضایی در همایش سراسری اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان کشور در دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه باید فتحالمبین اقتصادی در کشور انجام شود، خاطرنشان کرد: اینکه برخی میگویند آمریکاییها منتظر انتخابات ایران هستند صحیح نیست چرا که آمریکاییها میدانند سیاست خارجی ایران در دست مقام معظم رهبری است؛ آمریکاییها در حقیقت به دنبال تأثیر تحریمها اقتصادی بر ایران هستند بنابراین دیپلماسی اقتصادی از زمانی شروع میشود که فتحالمبین اقتصادی در کشور انجام شود.
کاندیدای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری در بخش پایانی سخنانش با اشاره به موضع هاشمی رفسنجانی نسبت به فتنه 88 اظهار کرد: بنده بارها در مورد آقای هاشمی عرض کردم که وی باید در حوادث 88 نقش حاج احمد خمینی را ایفا میکرد و دست دو فرزند خود را گرفته و به محضر مقام معظم رهبری میرفت؛ احمد خمینی سه چهار فتنه خیلی بزرگ را در زمان حضرت امام راحل خاموش کرد و اگر ایشان نبود شاید فتنههای بزرگتر از فتنه 88 در آن زمان به وقوع میپیوست.
وی تصریح کرد: یکی از اشکالات جدی بنده به ایشان و افراد مانند ایشان این است که چرا در مراسم تنفیذ آقای احمدینژاد شرکت نکردند در حالی که مراسم تنفیذ به دعوت و میزبانی مقام معظم رهبری بود؛ حتی بنده به همراه آقامحمدی از افراد در بیت رهبری به دنبال ایشان رفتیم ولی وی را پیدا نکردیم.(اینجا)
سه عامل تاثیر گذار بر جمهوری اسلامی در جهان وجود دارد
یحیی آل اسحاق نامزد حزب موتلفه در انتخابات ریاست جمهوری که در جمع اصولگرایان و نخبگان استان اصفهان سخن میگفت، در ابتدا با اشاره به وضعیت کشور در شرایط کنونی اظهارداشت: مدیریت اجرایی کشور معمولا در این دوره ها 8 ساله بوده و باید نگاهی به روش ها، مدیریت ها و دیدگاههای دوره های قبل داشت و بدانیم آیا باید روال قبل را تغییر داد یا ادامه داد.
آل اسحاق با تاکید بر نگاه دقیق به نقاط ضعف و قوت کشور تصریح کرد: سه عامل تاثیر گذار بر جمهوری اسلامی در جهان وجود دارد.
اول مجموعه بازیگرانی که در جهان و منطقه نسبت به ما برنامه و استراتژی دارند و کار می کنند و نظام مهندسی شده برای جهان امروز شکل داده اند و این مجموعه برنامه ویژه برای ایران دارد. در بودجه دفاعی امسال آمریکا ، جمهوری اسلامی تهدید اول آمریکا است و این نشان دهنده قدرت جمهوری اسلامی است.
وی افزود: امروز عمل و عکس العمل ایران در جهان مهم است و شاهد آن موضوع انرژی هسته ای است و می بینیم غربی ها همه توان خود را گذاشته اند که ایران هسته ای نشود.(اینجا)
ناکامی 1+5 در بحث هستهای در برابر ایران
منوچهر متکی در همایش سراسری اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان سراسری کشور در مشهد مقدس با بیان اینکه در آینده نزدیک دومین نامه خود را منتشر میکنم اذعان داشت: نگاه خود به مسائل اقتصادی را در این نامه و در 14 محور به عنوان نقطههای کور و گرههای موجود منتشر خواهم کرد.
وی افزود: بعد از ثبتنام نیز نگاه خود را در موضوعات اقتصادی و دیگر موضوعات در قالب برنامه مدون و جامع به اطلاع عموم مردم میرسانم. البته اکنون نیز نکاتی از برنامههای اقتصادی را در سایت شخصی نوشتهایم.
وی تاکید کرد: بنده معتقدم باید نامزدها برنامههای خود را مکتوب کنند و از فرهنگ شفاهی فاصله گیرند.
عضو ائتلاف پنجگانه اصولگرایان با اشاره به مذاکرات اخیر ایران با 1+5 گفت: در مقوله هستهای ایران اسلامی دست برتر را دارد.
وی ادامه داد: امروز دستاوردهای مهمی در عرصه هستهای داشتهایم و به صراحت میتوانیم اعلام کنیم 1+5 غیر از نشانههایی که آورد به خواستههای هستهایش نرسیده و به نوعی ناکام مانده است.(اینجا)
هاشمی احساس کند کشور به وجودش نیاز دارد وارد میشود
حسین کمالی کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در گفتگویی با بیان اینکه دولت وحدت ملی در آرامش بخشی به کشور مطلوب است، گفت: در همه دورههای انتخاباتی با توجه با نوع تقسیم بندی آرایی که در کشور وجود داشته و یک بخشی از جامعه ای که کاندیدای مورد نظر آنها رای نیاورده کنار گذاشته شدهاند. من فکر میکنم داشتن دولت وحدت ملی در آرامش بخشی به کشور مطلوب است. گروههای مختلف می آیند و کنار هم قرار میگیرند.
مشاور اجتماعی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص احتمال کاندیداتوری هاشمی رفسنجانی و تشکیل دولت وحدت ملی از سوی وی گفت:ایشان در هر صحنهای که احساس وظیفه کنند و احساس کنند که کشور به وجودشان و خدماتشان نیاز دارد وارد میشوند ولی برای این انتخابات پیش رو هنوز این احساس نیاز در ایشان شکل نگرفته است. و بعید می دانم وارد شوند.(اینجا)
ضعف دولت خاتمی و هاشمی از نگاه کواکبیان
کواکبیان دبیرکل حزب مردم سالاری مهمترین ضعف دولت نهم و دهم را قانون ناپذیری دانست و گفت: این را قبول ندارم که احمدینژاد از پول بیتالمال برای خود برمیدارد، اما تخلف به ویژه در حوزه مالی و اقتصاد ریشه در توجه نکردن به قانونمداری داشته و همین مسئله باعث بروز اختلاس 3 هزار میلیاردی در جامعه میشود.
وی با اشاره به هزینههای تبلیغاتی خود در انتخابات ریاست جمهوری گفت: تبلیغات زیادی ندارم و بیشتر منابع مالی توسط حزب مردم سالاری تامین میشود.
وی همچنین با بیان اینکه در دولت خاتمی نیز نجابت و فعالیت در عرصه بینالمللی وجود داشت اما ضعف آن انجام فعالیتهای افراطی بود، درباره دولت هاشمی گفت: در زمان دولت آقای هاشمی رفسنجانی، وسیعالمشرب بودن از جمله نقاط ضعف بود زیرا نمیتوان با همه بود، کمی برخورد لازم است.(اینجا)
رییس ستاد مردمی قالیباف مشخص شد
دلاور صیامی دبیرکل جمعیت حامیان ولایت، از انتصاب خود به عنوان رییس ستاد مردمی حامیان محمدباقر قالیباف در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خبر داد.
وی در ادامه به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری اشاره و تصریحکرد: همانطور که رهبر فرزانه انقلاب فرمودند باید در انتخابات آتی مردم با حضور انقلابی خود و انتخاب فرد اصلح، حماسهای دیگر بیافرینند.(اینجا)