من و آقای ابوترابی‌فرد هیچگاه وام‌دار یکدیگر نمی‌شویم؛ اگر من به‌عنوان رئیس جمهور انتخاب شوم ایشان نایب‌رئیس مجلس باقی خواهند ماند و عکس این قضیه نیز ممکن است رخ دهد و این نکته را باید یادآور شوم که اعضای موجود در ائتلاف بزرگ اصولگرایان به یکدیگر وعده‌ای نسبت به دولت آینده خود را نداده‌اند.

گروه سیاسی مشرق- محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین و یکی از نامزدهای ائتلاف پنج نفره اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری آینده در گفتگو با خانه ملت به بیان تحلیل های خود از انتخابات آتی پرداخت.

محمدرضا باهنر در این گفتگو به حضور هاشمی در انتخابات اشاره می کند و می گوید: در عالم سیاست هیچ چیز غیر ممکن نیست و این احساس تکلیفی که تا دیروز در‌ هاشمی وجود نداشته ممکن است روز بعد بروز پیدا کند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از این گفتگو گفت: تا آنجایی که من اطلاع دارم،‌ هاشمی بی‌میل نبود که ناطق نوری به صحنه بیاید اما آقای ناطق نوری شرایط را برای اعلام نامزدی مناسب نمی‌داند.


در ادامه بخش هایی از صحبت های باهنر را به انتخاب مشرق می خوانید:


- علت اصلی عدم وجود یک یا دو حزب قوی، شناسنامه‌دار، قدرتمند و پاسخگو در مقابل مردم است بنابراین چون حزب وجود ندارد شاهد این اتفاقات هستیم و احساس عامه این است که تکثر زیادی در نامزدها وجود دارد؛ من اکنون در یک حالت خوف و رجا قرار دارم و امیدوارم با یکسری ساختارها و فرآیندهای طراحی شده در جریان اصولگرایی به یک مدیریت واحد در این جریان دست‌یابیم، تا به سمت و سوی وحدت حرکت کنیم، اگر چه این مدیریت واحد معنایش کاندیدای واحد نیست؛ ممکن است در شرایطی دو یا سه نامزد از اصولگرایان وارد صحنه رقابت شوند، اما داریم تلاش می‌کنیم که یک مدیریت واحد طراحی و اجرایی شود.


- نامزدها باید به خروجی نظرسنجی‌ها تمکین داشته باشند، اگر اینگونه نشود به ضرر خودشان خواهد بود؛ اگر نامزدی مشاهده کند که با درصد خیلی بالایی از نفر بعدی فاصله دارد، نباید این روند را ادامه دهد، و باقی ماندنش در صحنه حالتی را پیش خواهد آورد که در چندین سال گذشته اتفاق افتاد، این شخص اگر به فکر منافع ملی نیست باید حداقل نگران تخریب چهره خود باشد؛ اما زمانی اختلافاتی رخ می‌دهد که خروجی نظرسنجی‌ها به یکدیگر نزدیک است، در آن زمان اختلافات پیش می‌آید که این نظرسنجی نبوده و نظرسازی بوده، اما با توجه به اینکه نهادهای متنوع و متعددی با گرایش‌های مختلف نظرسنجی می‌کنند با تطابق دادن این نظرسنجی‌ها می‌توان به رأی منطبق با واقعیت جامعه نزدیک شد. اگرچه نکته‌ای دیگر نیز وجود دارد و آن هم این است که حتی روندهای نظرسنجی با اعداد مطلق، پیام‌های متقاوتی دارد، مثلا رأی نامزدی در نظرسنجی در ابتدا ۱۰ درصد و در نظرسنجی که مجدداً صورت می‌گیرد ۱۲ درصد باشد و یک نامزد دیگر در نظرسنجی قبلی ۲ درصد آرا را داشته اما در نظرسنجی بعدی آرای وی به ۹ درصد ارتقا یافته، این نشان می دهد که شخص دوم مسیر رو به رشدی را طی کرده است؛ بنابراین با توجه به وجود مراکز متعدد نظرسنجی نامزدها با جمع‌بندی این نظرات و نظرسنجی که خود انجام می‌دهند، می‌توانند به واقعیت جامعه نزدیک شوند.


- زمان اعلام نام نامزد نهایی ائتلاف اکثریت اصولگرایان تصمیم برآن است که قبل از نام‌نویسی نامزد‌ها در انتخابات ریاست جمهوری این کار انجام شود؛ تعیین نامزد نهایی باید در یک زمان عقلایی انجام شود، اگر قرار به شوخی باشد بعد از انتخابات هم یک عده‌ای از نامزدها با رای مردم از صحنه خارج می‌شوند. بالاخره در انتخابات فضاهای سیاسی، ستادی، محفلی، هزینه‌های انجام می‌شود، کسانی که ثبت نام می‌کنند خیلی باید اتفاق مهمی بیفتد که حاضر باشند از صحنه رقابت کنار بروند یعنی باید خودشان به یقین برسند وگرنه تاثیر گذاری سازوکارها کم می‌شود بر همین اساس ائتلاف بزرگ اصولگرایان تلاش می‌کند در یک زمان منطقی و معقول نامزد خود را مشخص کند.


- در انتخابات آتی ریاست جمهوری رقابت میان ۳ قطب خواهد بود؛ قطب اصلاحات، قطب احمدی‌نژاد و طرفدارانش و قطب سوم اصولگرایان خواهد بود، اگر چه ممکن است اصولگرایان نیز به دو شاخه جبهه متحد و جبهه پایداری تقسیم شوند، بنابراین هر قطب در انتخابات با دو قطب دیگر در حال رقابت خواهد بود و در همین راستا سعی می‌کنیم تعداد نامزدهای اصولگرایان را به حداقل برسانیم و با همان رویه معقولی که اعلام کردیم بلوک‌های ائتلافی تشکیل شوند و هر کدام یک نامزد مشخص را اعلام کنند تا در انتخابات آتی ثبت‌نام کنند، پس ازآن باز هم رصد خواهیم کرد و اگر احساس کنیم که باقی ماندن سه نفر از اصولگرایان در صحنه انتخابات این جریان را دچار خطر و موقعیت یکی از قطب‌های رقیب تقویت می‌کند، با تدبیر آن سه نفر صحنه را مدیریت خواهیم کرد تا میزان رأی‌آوری آنها را بالا ببریم. اگر بخواهم به صورت صریح و روشن پاسخ سوال شما را بدهم تا زمانی در انتخابات ایستادگی می‌کنیم که احساس کنیم حضورمان به ضرر جامعه اصولگرایی نخواهد بود، اگر چه این بدان معنا نخواهد بود که به نفع کسی کنار خواهیم رفت و ما به دنبال مدیریت واحد جامعه اصولگرایی هستیم تا اینکه به دنبال نامزدی فردی خاص باشیم.


- من و آقای ابوترابی‌فرد هیچگاه وام‌دار یکدیگر نمی‌شویم؛ اگر من به‌عنوان رئیس جمهور انتخاب شوم ایشان نایب‌رئیس مجلس باقی خواهند ماند و عکس این قضیه نیز ممکن است رخ دهد و این نکته را باید یادآور شوم که اعضای موجود در ائتلاف بزرگ اصولگرایان به یکدیگر وعده‌ای نسبت به دولت آینده خود را نداده‌اند.

- تصورم این است که جبهه پایداری علاقمند است جلیلی به صحنه بیاید و تصور بر این دارند وی می‌تواند آرای بیشتری را جمع کند، اما از طرفی وی قانع نمی شود در صحنه حضور پیدا کند و اینگونه است که داستانی دنباله دار آغاز شده است و باید هر یک از دو طرف، دیگری را قانع به حضور یا عدم حضور در صحنه کنند.

از جلیلی این نص را در اختیار دارم که برای انتخابات ریاست جمهوری آتی برنامه‌ای ندارد و بر این مسئله تأکید دارد.


- هاشمی رفسنجانی شخص تأثیرگذاری در مسائل کشور بوده، اگر چه وی چند اشتباه استراتژیک داشت و برخی نیز در حق وی ظلم کردند اما در هر صورت‌ هاشمی رفسنجانی انقلاب و نظام را ساخته و پرداخته خود می‌داند و معتقد به حفظ نظام است، اما اینکه خودش در کجای قدرت نظام قرار گیرد ممکن است، یک مقدار توقع وی بیش از حد معمول باشد. اگر چه اشخاص تأثیرگذار اشتباهاتی بزرگ و تأثیرگذار دارند، اینکه‌هاشمی بخواهد در انتخابات به عنوان نامزد حضور پیدا کند یا خیر حق خودش است اما به اعتقاد من به صلاح هاشمی رفسنجانی نیست در صحنه حضور پیدا کنند، اگر چه صلاح مملکت خویش را خسروان دانند، اما تا جایی که اطلاع دارم وی اعلام کرده در انتخابات حضور نخواهد داشت، اما در عالم سیاست هیچ چیز غیر ممکن نیست و این احساس تکلیفی که تا دیروز در‌ هاشمی وجود نداشته ممکن است روز بعد بروز پیدا کند.

- با حضور هاشمی رفسنجانی صحنه انتخابات مقداری دستخوش تغییرات می‌شود، احمدی نژاد در دو دوره گذشته با سوار شدن بر موج تخریب و کوبیدن‌هاشمی توانست، به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود و در این دوره نیز بی میل نیست با سوار شدن بر همان موج و ادامه آن از این موقعیت استفاده کند.


- تا آنجایی که من اطلاع دارم،‌ هاشمی بی‌میل نبود که ناطق نوری به صحنه بیاید اما آقای ناطق نوری شرایط را برای اعلام نامزدی مناسب نمی‌داند، البته این به آن معنا نیست که ایشان فکر می کند رأی نمی آورد بلکه شرایط را مناسب نمی بیند و قطعاً به عنوان کاندیدا در انتخابات حضور پیدا نخواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    امام خمینی : اگر به من خدمتگزار بگویند بهتر از این است که رهبر بگویند. تواضع و فروتنی امام رحمه الله علیه کجا و ادعای هاشمی و سر سپردگان کجا!؟ا ما در هر صورت‌ هاشمی رفسنجانی انقلاب و نظام را ساخته و پرداخته خود می‌داند و معتقد به حفظ نظام است.
  • ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
    0 0
    انصافا و حقا نزدیکترین مردان سیاست ایران به امت حزب الله همین بچه های پایداری هستند ... . درود بر ایت الله مصباح مطهری زمان

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس