کد خبر 205837
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۴

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه هنر تیغی دو لبه است گفت: تربیت هنرمندان متعهد و دین‌مدار موجب تغییر هنر کشور به سمت امور مذهبی خواهد شد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، آیت‌‌الله محمد تقی مصباح یزدی امروز در جمع اعضای سازمان بسیج هنرمندان کشور با بیان اینکه یک جامعه انسانی زنده و متمدن دارای ارکان و ارتباط منظمی بین آنهاست اظهار کرد: انسان دارای ساحات روحانی مختلفی است؛ علم، فلسفه، اخلاق و هنر از جمله آنها هستند.

وی افزود: هنر از جمله ساحاتی است که با قلب و روان آدمی سر و کار دارد؛ در این میان هنرمندان علاوه بر آشنایی کافی به قوانین و آداب هنرهای مختلف باید مهارت‌های لازم را هم کسب کنند.

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه به تعبیر برخی ساحت دین در عرض دیگر ساحات تعریف شده است گفت: دین دارای روابطی با دیگر ساحات انسانی است و در برنامه‌های اجرایی با علوم مختلفی از جمله اخلاق، هنر و فلسفه تقارن می‌یابد و خدمات متقابلی میان آنها شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: در طول تاریخ به ویژه در دو قرن اخیر که جهان غرب تغییرات شگرفی را در عرصه‌های گوناگون تجربه کرد، ملت ایران همواره دنباله‌رو بود و این رویه تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داشت.

آیت‌‌الله مصباح یزدی با اشاره به عقب‌گرد ایران در دوران پهلوی در عین پیشرفت‌های چشمگیر غرب در زمینه‌های مختلف تمدن عنوان داشت: پس از انقلاب بسیاری از عقب‌افتادگی‌های ایران در عرصه علوم جبران شد.

استاد برجسته حوزه علمیه خاطرنشان کرد: در امور سیاسی هم ملت ایران پس از انقلاب پیشرفت‌های زیادی داشته و امروز می‌بینیم که جمهوری اسلامی در عرصه جهانی هم حرف‌‌هایی برای گفتن دارد به طوری که برخی معضلات بین‌المللی بدون حضور ایران قابل حل نیستند.

وی تاثیر هنر در زندگی فردی و اجتماعی انسان را بسیار عمیق و گسترده دانست و افزود: یکی از امتیازات دین اسلام این است که کتاب آسمانی مسلمانان یک اثر هنری نیز هست؛ از اینجا می‌توان درک کرد خداوند نقش هنر را در نزول قرآن در نظر داشته است به طوری که برخی افراد در طول تاریخ فقط با شنیدن صوت زیبای برخی قاریان به دین اسلام گرویده‌‌اند.

آیت‌‌الله مصباح یزدی با بیان اینکه برخی آثار هنری مشهور غربی هم جزو ساخته‌های مسلمانان هستند گفت: هنر هم مانند بسیاری علوم تیغی دو لبه است و در عین اینکه بهترین کمک را می‌تواند به انسان بکند اما در مقابل موسیقی‌های مبتذل و هنرهای نمایشی مضر هم جزیی از هنر محسوب می‌شوند.

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) وسعت آثار هنری را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: تقریبا می‌توان گفت ملت ایران پس از انقلاب در عرصه هنر پیشرفت قابل توجهی نداشته است؛ در کشورهای غربی به دلیل گرایش‌های مادی‌گرایانه، هنر به طول کامل در اختیار اهداف مادی قرار گرفت و در واقع ابزاری برای پیشبرد اهداف شیطان شد.

وی ادامه داد: برای گسترش هنر در سطح جامعه و کشاندن آن به زندگی روزمره نیازمند کار فرهنگی هستیم؛ به عنوان نمونه می‌توان به قرائت زیبای نماز توسط مقام معظم رهبری اشاره کرد که نشان می‌دهد ساحت هنر حتی به عبادت و نماز فرد هم راه می‌یابد.

آیت‌‌الله مصباح یزدی با بیان اینکه هنرمندان ما امروز ناچار هستند پاسخ نیازهای خود را در غرب بجویند عنوان داشت: تغییر این امر نیازمند اقدامات ریشه‌ای و گذر زمان است و در این میان باید از افراط و تفریط پرهیز کرد.

استاد اخلاق حوزه علمیه خاطرنشان کرد: با وجود گذشت 34 سال از پیروزی انقلاب هنوز در اسلامی کردن دانشگاه‌ها که همان اسلامی کردن علوم انسانی است پیشرفت چندانی نداشته و برنامه روشنی نداریم؛ هنر نیز همین مشکل را دارد و به عنوان یک مقوله خاص نیازمند برنامه درازمدت و تعیین فازهای مختلف است هر چند برنامه‌های کوتاه‌مدت هم جزو نیازهای ضروری هستند.

وی با بیان اینکه تربیت هنرمندان متعهد و دین‌مدار موجب تغییر هنر کشور به سمت امور مذهبی خواهد شد گفت: بهترین برنامه کوتاه ‌مدت برای پرورش هنرمندان دینی تشکیل گروه‌هایی چون بسیج هنرمندان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس