گروه سیاسی مشرق _  در حال حاضر بخش عمده ای از فضای سیاسی و رسانه ای کشور تحت الشعاع یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفته است و روزانه شاهد انتشار اخبار، گزارش ها و تحلیل های مختلفی درباره آخرین صف بندی های سیاسی، ائتلاف ها و رایزنی ها هستیم.
جستاری در حرف‌ها و مواضع طرح شده از سوی نامزدهای قطعی و بالقوه انتخابات آتی می تواند زمینه آشنایی بیشتر را با شخصیت ها و گفتمان های این افراد فراهم آورد.


هنوز مکانیزمی برای تعیین نامزدنهایی ائتلاف سه‌گانه مشخص نیست
غلامعلی حداد عادل عضو ائتلاف سه گانه اصولگرایان با بیان اینکه در صورت عدم استفاده از مکانیزم نظر سنجی، ممکن است اعضای این ائتلاف بین خود تصمیم بگیرند، افزود: تاکنون هیچ مکانیزمی نهایی نشده اما نظرسنجی موثر و مهم است.

وی با بیان اینکه مهم تمکین و پذیرش نتیجه نظر سنجی و عدم در پیش گرفتن تفرقه توسط اصولگرایان است تاکید کرد: بزرگترین دشمن اصولگرایان تفرقه است که باید از آن جلوگیری کرد.



نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که تصمیم نهایی در ائتلافسه گانه قبل یا بعد از ثبت نام نامزدها گرفته می‌شود؟ گفت: این موضوع نیز از مسائل در حال بررسی است.

وی با بیان اینکه کاندیداهای اصولگرا برای حضور در ائتلاف سه نفره حداقل باید ۱۰درصد رای را داشته باشند ادامه داد: برای مثال اگر ۲۰کاندیدای اصولگرا با نیم یا ۱ درصد رای وارد ائتلاف سه نفره شوند، رسیدن به وحدت سخت خواهد بود.

حدادعادل در پاسخ به این سوال که آیا ائتلاف سه نفره در فکر پیوستن به ائتلاف ۵ نفره است یا خیر؟ گفت: منتظر عکس این موضوع هستیم که اگر کسی در ائتلاف ۵ نفره یا غیر از آن رای قابل توجهی داشت به ائتلاف ۳ نفره بپیوندد.(لینک خبر)


تا آخر ماندنم بستگی به مکانیزم رسیدن به وحدت اصولگرایان دارد
یحیی آل‌اسحاق با بیان اینکه جبهه اصولگرایان برای انتخابات وارد صحنه شده است ابراز داشت: تاکنون تعداد زیادی از اصولگرایان در صحنه انتخابات وارد شده‌اند و تمام تلاشمان را می‌کنیم تا با اتخاذ مکانیزم‌های صحیح از مجموع اصولگرایان به یک نامزد واحد دست یافته و با یک نفر در مقابل سلایق دیگر به رقابت بپردازیم.

وی افزود: ائتلاف سه گانه یکی از شاخه‌های اصولگرایی است که شروع کننده ائتلاف بود و امیدواریم تمام مجموعه‌ها و ائتلاف‌ها به یک نظر واحد برسند، امروز حوزه انتخابات چهار ضلعی است، حامیان دولت، اصلاح طلبان، اصولگرایان و مستقلین چهار ضلع آن را تشکیل می‌دهند و باید توجه کرد رقابت این دوره بین اصولگرایان نیست و همه گروه‌ها در صحنه حاضر هستند و باید مجموعه‌های اصولگرایی در این خصوص به وحدت رسیده و یک نامزد را معرفی کنند.



نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با تاکید بر اینکه حضورش در انتخابات جدی است و صرفاً برای گرم شدن تنور آن وارد صحنه نشده است بیان کرد: با تمام وجود به صحنه آمده‌ام ولی تا آخر ماندنم بستگی به مکانیزم رسیدن به وحدت اصولگرایان دارد و این مسیر است که مشخص می‌کند چه کسی خواهد ماند، حضور فعلی اصولگرایان نشان‌دهنده ظرفیت موجود در آن‌ها برای اداره کشور است ولی این تعدد نامزدها می‌تواند مشکل‌آفرین باشد.

آل‌اسحاق ادامه داد: در برنامه من، اصل این است که هدفمندی یارانه‌ها ادامه یابد ولی این کار ساماندهی و بازنگری جدی را طلب می‌کند تا به اهداف و چشم‌انداز خود برسد.(لینک خبر)


از مردم خواهش می کنم کمک‌های خود را به من دریغ نکنند
محمد شریعتمداری وزیر بازرگانی دولت اصلاحات از کاندیداهای این دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی در مورد هزینه تبلیغاتی اش گفت: من خواهش می كنم از همه كسانی كه به من علاقمند هستند اگر فكر می كنند كه من می توانیم در این عرصه به مردم خدمتی كنم در موعد مقرر که حساب های رسمی را كه برای كاندیداها برای كمك مردمی اعلام می شود کمک های خود را به من دریغ نکنند.

وی افزود: ما فقط به كمك مردم چشم دوخته ایم. من 8 سال وزیر بازرگانی جمهوری اسلامی بودم و فضای كسب و كار را متحول كردم و قانون تجارت را بعد از 80 سال بازنگری كردم، نظام پرفساد صدور مجوزها را الغا كردم، نظام تعرفه های موثر را حاكم كردم البته این نظام پرفساد مجدداً دوباره سر و کله اش در آسمان فعالیت های اقتصادی و در فضای كسب و كار حاكم شد، امیدوارم مجدداً من حاكم شوم و آن را حذف خواهم كرد.



شریعتمداری درباره حضور اصلاح طلبان در انتخابات گفت: بهترین تصمیم آن است که افرادی مانند خاتمی ، مجید انصاری و همچنین چهره های شاخص روحانی و افراد مکلا مانند آقای فرهادی ، راه چمنی ، محمد رضا خاتمی دور هم جمع شوند تا به یک نتیجه مشخص برسند .

وی در ادامه تاکید کرد: نمی شود شش ماه بحث کنند مشارکت یا شرکت، مشارکت حداقلی یا مشارکت حداکثری و آخر هم بگویند یا خاتمی یا هیچ.  عقلانیت سیاسی حکم می کند که به جمع بندی برسند، همچنان که در دوره های گذشته نیز همین طور بوده است. حالا چندین ماه است بحث می کنند شرکت یا مشارکت فعال یا مشارکت نیمه فعال و این تنها موجب از دست رفتن زمان می شود و  جایگاه تفکری که قبلا به جناح چپ موسوم بود تقریبا دارد از عرصه سیاسی کشور کنار می روند.(لینک خبر)

شخصی رئیس‌جمهور نشود که هر روز درگیری ایجاد کند
آيت الله يزدي شب گذشته در دیدار دبير كل و جمعي از اعضاي شوراي مركزي و اجرايي حزب موتلفه اسلامي با تأكيد بر اين كه مردم در انتخابات آينده حماسه سياسي ديگري را خلق خواهند کرد، افزود: مردم در انتخابات آينده با حضور حداکثری در پاي صندوق هاي راي و خلق حماسه‌، فصل جديدي را در كشور باز مي‌كنند، اما آنچه از حضور مهمتر است  نتيجه آن مي‌باشد.

رییس جامعه مدرسین حوزه، نتيجه با بیان این که انتخابات بدين دليل مهم است كه چهار سال آينده كشور در اختيار رئيس جمهور قرار خواهد گرفت، یادآور شد: موقعيت نظام جمهوري اسلامي در جهان، موقعيت خاص و ممتازی است كه در طول تاريخ اسلام هيچ گاه در اين موقعيت نبوده و اين كه به كجا خواهد رسيد بسيار مهمتر است.

وی با تاکید بر این که بايد بسيار هوشيار بود كه به دليل لزوم حضور اكثريت مردم در پاي صندوق‌هاي راي، به نتيجه‌ آن كم توجهي شود، تاکید کرد: بايد مراقب باشيم شخصي رئيس جمهور نشود كه هر روز درگيري و مشكل ايجاد كند.(لینک خبر)


حداد، جلیلی و زاکانی 3 گزینه ایثارگران/ اشتباه قالیباف در انتخابات 84
فدایی با بیان اینکه اتحادیه‌ای از همه جریانات مسئله‌دار با انقلاب، جزو حامیان هاشمی بودند خاطرنشان کرد: همین مسئله یکی از عوامل انتخاب احمدی‌نژاد توسط مردم بود؛ احیای گفتمان انقلاب اسلامی یا همان اصولگرایی تاثیر فراوانی در این میان داشت و شخص خاصی مد نظر مردم نبوده و نیست؛ برخی افراد این حقیقت را فراموش کرده و گمان می‌کنند رأی بالای مردم در واقع متعلق به خود آنهاست.

دبیرکل جمعیت ایثارگران افزود: احمدی‌نژاد توانست در آن زمان خود را با گفتمان انقلاب که خواسته اصلی مردم بود هماهنگ کند؛ اشتباه قالیباف همین بود که خود را به طور کامل با این مسئله هماهنگ نکرد.

وی با اشاره به شرایط کنونی کشور بیان داشت: در انتخابات جاری با سه اندیشه روبه‌رو خواهیم شد؛ نخست گفتمانی که جریان سلطه از آن حمایت می‌کند و از هر کس که ولایت فقیه را تضعیف کند پشتیبانی خواهد شد، گفتمان دوم هم مربوط به جریان فتنه است که قصد دارند برای تطهیر و بازگشت خود بگویند شرایط همان گونه است که آنها قبلا می‌گفتند و گفتمان سوم هم از سوی جریان انحرافی دنبال می‌شود که می‌گویند ما قصد کار کردن داریم اما نمی‌گذارند و هر سه گروه مصداق‌هایی برای طرح خود دارند.

فدایی در پاسخ به سوال دیگری که در خصوص کاندیداهای مورد نظر جمعیت ایثارگران صورت گرفت، گفت: جمعیت ایثارگران بیانیه‌ای رسمی منتشر کرده و آقایان جلیلی، زاکانی و حداد عادل را برای ریاست جمهوری پیشنهاد داده است.(لینک خبر)

اعضای ستاد روحانی مشخص شدند
در آستانه اعلام رسمی کاندیداتوری حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم, اعضای اصلی ستاد انتخاباتی وی مشخص شدند.

ریاست ستاد انتخاباتی حسن روحانی بر عهده محمدرضا نعمت‌زاده است. وی وزیر صنایع و معادن دولت‌های اول و دوم آقای هاشمی رفسنجانی بوده است.



اکبر ترکان قائم مقام و معاون ستاد انتخاباتی روحانی است. وی در دولت اول آقای هاشمی رفسنجانی به عنوان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و در دولت دوم به عنوان وزیر راه و ترابری مشغول به کار بود. ترکان در بین سال‌های 80 تا 88 نیز معاون وزیر نفت بوده است.

محمدباقر نوبخت نیز سخنگوی ستاد مردمی انتخابات روحانی است. وی دبیرکل حزب «اعتدال و توسعه» و معاون «پژوهش‌های اقتصادی» مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
بابک دربیگی مسئول روابط عمومی ستاد انتخاباتی روحانی است. وی پیش‌تر مدیر مسئول سایت خبری آفتاب بوده است.(لینک خبر)


انتخابات در ایران نمایش دموکراسی نیست
محمود احمدی‌نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در دیدار نوروزی با اعضای هیات وزیران، استانداران، معاونین وزارتخانه ها و روسای سازمان ها به موضوع انتخابات اشاره کرد و گفت: انتخابات در جمهوری اسلامی یک ابزار سیاسی در دست سیاستمداران و قدرتمندان و نمایش دموکراسی و بازی سیاسی نیست. انتخابات در ایران اصالت دارد و در اصول متعدد قانون اساسی به آن تصریح شده است که این کشور باید با اتکا به اراده عمومی و مردم اداره شود.



احمدی‌نژاد با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حضور همه سلایق در انتخابات اظهار داشت: همانگونه که رهبری عزیز تاکید کردند باید همه سلایق در انتخابات حضور داشته باشند تا ملت انتخاب خود را انجام دهد و تجربه هم نشان داده، انتخاب ملت همیشه بهترین بوده است. همه باید تابع رای ملت بوده و هر کسی که ملت انتخاب کرده را یاری و پشتیبانی کنند.

رییس جمهور تصریح کرد: همه باید مراقب باشند و در جهت تشویق انگیزه های حضور و مشارکت بالای مردم حرکت کنند.

وی خاطرنشان کرد: معتقدم دولت آینده حتما در طراز بالاتری از دولت نهم و دهم قرار خواهد داشت چرا که انقلاب و ملت رو به کمال است و نشانه آن مطالباتی است که امروز ملت ایران آن را مطرح می کند.(لینک خبر)


توصیه‌های انتخاباتی آیت‌الله مکارم شیرازی
آیت‌الله مکارم شیرازی در دیدار دبیرکل و اعضای شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی گفت: انتخابات یازدهم ریاست جمهوری، با تمام انتخابات‌هایی که تاکنون برگزار شده است تفاوت دارد و اگر هوشیار نباشیم ممکن است خدای نکرده آسیب‌هایی از داخل و خارج متوجه انتخابات باشد.  

این مرجع تقلید با بیان این‌که «تشتت و تفرقه نیروهای معتقد به انقلاب قطعا مضر و خطرناک است» گفت: نتیجه تفرقه و تشتت نیروهای وفادار به انقلاب جز شکست و پیروزی افرادی که امتحان خوبی نداده‌اند خواهد بود؛ اگر کسانی حاضر به ائتلاف نباشند و اظهار و ابراز تدین و وفاداری به انقلاب هم بکنند باید از آنها تعجب کرد.

آیت الله مکارم شیرازی یکی دیگر از آسیب‌های انتخابات را حرکت به سوی فرهنگ غرب دانست و افزود: در غرب برای کسب رای دست به هر اقدامی می‌زنند، اما ما نباید برای جلب آرای گروه‌های منحرف دست به هر اقدامی بزنیم.

وی بیان کرد: نباید فرهنگ ما در عرصه انتخابات، فرهنگ غربی و وعده‌های توخالی و عوام فریبی باشد؛ باید اصول اسلامی در تبلیغات و برنامه‌ها و هزینه‌ها رعایت شود و افراد مراعات این مسائل را بکنند.(لینک خبر)


صفارهرندی: برای ریاست‌جمهوری احساس تکلیف نکردم
محمدحسین صفارهرندی شامگاه یکشنبه در حاشیه سفر به کرمان گفت: دلم نمی‌خواهد، وارد مباحثی مانند لیست کاندیداها در روزنامه دولت شوم و دیدگاه‌هایم را در جلسات به صورت تفصیلی می‌گویم و دیگر مصاحبه نمی‌کنم.



صفارهرندی در پاسخ به این پرسش که آیا در این بازار داغ اعلام کاندیداتوری برای ریاست جمهوری شما هم وارد صحنه این رقابت می‌شوید، افزود: این موضوع را قبلا هم گفته‌ام که من جزو آن دسته از اهالی سیاست، فرهنگ و اجتماع هستم که احساس تکلیف برای ریاست جمهوری نکردم و نمی‌کنم.(لینک خبر)


اعلام گزینه نهایی پایداری تا ولادت حضرت زهرا(س)
فاطمه آلیا عضو شورای مرکزی جبهه پایداری درباره آخرین وضعیت انتخاباتی جبهه پایداری اظهار داشت: هنوز در جبهه پایداری هیچ گزینه‌ای قطعی نشده است و لنکرانی و جلیلی در راس گزینه‌های جبهه قرار دارند.

آلیا گفت: جبهه پایداری با ارزیابی بیش از 50 نفر از افراد مختلف با شاخص‌های بسیار دقیقی همچون تبعیت از ولایت فقیه، ساده‌زیستی و استکبار‌ستیزی به جمع محدودی رسید که قابل ارائه به مردم است و گزینه اصلح را بر اساس این شاخص‌ها معرفی خواهد کرد.

عضو شورای مرکزی جبهه پایداری ابراز امیدواری کرد به برکت ایام ولادت حضرت زهرا (س) گزینه نهایی جبهه پایداری در آستانه ولادت این حضرت اعلام شود.(لینک خبر)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • عالیجناب صورتی ۲۲:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
    0 0
    احساس تکلیف منو کشته بخدا
  • masoud ۲۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
    0 0
    بله درست است. وعده ای داده نشود که توقعی ایجاد شود و نتوان آن را برآورد و باعث سرخوردگی شود. باید با برنامه و راه حل دقیق محاسبه شود و واقع بین و واقع گرا و البته به فکر بهبود.
  • داود ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    0 0
    فقط دکتر ولایتی
  • ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    0 0
    جلیلی از همه بهتره تازه مورد توافق 2 ضلع اصلی اصولگرایی یعنی پایداری و جمعیت ایثارگران است
  • هادی ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    0 0
    جلیلی می تونه حماسه باشه.
  • ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    0 0
    فقط دکتر رضایی
  • ۲۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    0 0
    فقط خاتمی
  • دانشجو ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۱
    0 0
    فقط دکتر قالیباف

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس