رييسجمهور نشست آتي استانبول درخصوص مذاکرات ايران با 1+5 را نشستي تاريخي و فرصتي براي غرب در جهت تبديل تقابل به تعامل دانست و با تاکيد بر اينکه ايران از اين اتفاق بزرگ استقبال ميکند، اظهار اميدواري کرد که نشست استانبول به نقطه عطفي در مذاکرات ايران و 1+5 تبديل شده و غرب تعامل با ايران را جايگزين تقابل کند.
به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، دکتر محمود احمدينژاد در پايان سفر به استانبول براي شرکت در يازدهمين اجلاس اکو در کنفرانس خبري با حضور خبرنگاران رسانههاي بينالمللي در پاسخ به سوالي درباره نقش ترکيه در موضوع هستهاي ايران و انتظار ايران از اين کشور گفت: حضور ترکيه در روند موضوع هستهاي ايران، حضوري روشنگرانه بوده و در نزديک کردن نظرات طرفين به يکديگر مؤثر است و اميدوارم نشست آتي استانبول به نشستي سازنده و ماندگار تبديل شود.
توسعه روابط ايران، ترکيه و آذربايجان به نفع منطقه و صلح و امنيت جهاني است
رييسجمهور در ارزيابي نشست وزراي خارجه ايران، ترکيه و آذربايجان و اينکه آيا اين نشست ميتواند منجر به ايجاد نظام جديد منطقهاي شود، اظهار کرد: اين سه کشور از روابط دوستانه، تاريخي، همهجانبه و پايدار برخوردار هستند و توسعه روابط آنها به نفع سه کشور، منطقه و صلح و امنيت جهاني است.
احمدينژاد در واکنش به سوالي درباره موضوع استقرار سپر دفاع موشکي و تاثير آن بر روابط ايران و ترکيه، تصريح کرد: امروز دوران استفاده از موشک و بمب اتمي به پايان رسيده و ايران از اين موضوع هيچ نگراني ندارد البته روابط ايران و ترکيه يکروزه شکل نگرفته که از اينگونه مسايل متأثر شود.
ناراحتي دشمنان از اجراي طرح تحول اقتصادي در جريان تحريمهاي آنان
خبرنگاري پرسيد که آيا اجراي سياستهاي اصلاح قيمتها در ايران متأثر از تحريمهاست که رييسجمهور پاسخ داد: طرح تحول اقتصادي که اين روزها اجراي آن در ايران آغاز شده از بيست سال قبل مطرح بوده و بخصوص از پنج سال پيش برنامهريزيهاي بسيار دقيقي براي آن انجام شده است.
احمدينژاد ادامه داد: اين تحول اقتصادي راهبردي با مديريت بومي و متناظر با نيازهاي داخلي و البته قطعاً بيارتباط با مساله تحريمهاست و دشمنان ما از آنجا که خيال ميکردند تحريمهايشان روي ايران اثر خواهد گذاشت وقتي ميبينند که در جريان تحريمهاي آنان، ايران بزرگترين طرحهاي اقتصادي را اجرا ميکند، ناراحت هستند و در جهت تضعيف آن حرکت ميکنند.
رييسجمهور افزود: بحث تحريم متعلق به زمانهاي گذشته و مربوط به کشورهاي جزيرهاي و بسيار کوچک بود و کساني که در هزاره سوم، از حربه تحريم سخن ميگويند، افراد عقبمانده سياسي هستند. زماني که رقابتهاي اقتصادي ميليمتري شده است ديگر تحريم موضوعيت نداشته و تحريمها قبل از تصويب و اجرا شکستخورده هستند بخصوص درباره ايران که اقتصاد بسيار بزرگ و درونزا دارد و براي پيشرفت نيازي به اروپا و آمريکا ندارد.
احمدينژاد در پاسخ به سوالي درباره نشست روز پنجشنبه سران کشورهاي عضو اکو گفت: در نشست سران مباحث راهبردي مطرح شد و اعضاء به يک نگاه جديدي براي گسترش همکاريهاي منطقهاي دست يافتند که رخداد مبارکي است و قرار شد کارگروهي از کارشناسان کشورهاي عضو ابعاد اين ديدگاه جديد را بررسي و برنامهريزيهاي لازم را براي اجراي آن انجام دهند.
رييسجمهور تاکيد کرد: اجلاس يازدهم اکو در استانبول بسيار موفق بود و مديريت ترکيه ميتواند اکو را به سطح جديدي از همکاريهاي منطقهاي ارتقاء دهد.
وي درباره سوال خبرنگاري که از آينده ديپلماسي ايران در آفريقا پرسيده بود، اظهار کرد: سياست ايران در آفريقا بسيار روشن بوده و با همه کشورهاي آفريقايي روابط دوستانه و نزديکي دارد.
انتشار اسناد ويکي ليکس با برنامه بوده است
رييسجمهور در پاسخ به سوال ديگري درباره مطالب منتشر شده در سايت ويکيليکس درباره مواضع سران برخي کشورهاي عربي در مورد ايران اظهار کرد: معتقدم انتشار اين اسناد، با برنامه بوده است. ايران با همه کشورهاي عربي روابط دوستانهاي دارد و اين شکل انتشار اسناد و اخبار قابل اعتماد نبوده و نبايد موجب کدورت دولتها و ملتهاي منطقه شود.
برخورد خشونتآميز پليس انگليس با دانشجويان شرمآور است
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره قطعنامه حقوق بشري دو روز قبل عليه ايران با توجه به وقوع موارد فاحش نقض حقوق بشر در انگليس و آمريکا بيان کرد: واقعاً تصاويري که از رسانهها در برخورد خشونت آميز پليس انگليس با دانشجويان اين کشور پخش شد شرمآور است وقتي کساني به خود اجازه ميدهند تمام مکالمات مردم خود را شنود کرده، زندانهاي مخفي ايجاد کرده، رسماً زندانيان را شکنجه کنند و در عين حال عليه کشور ديگري ادعاي نقض حقوق بشر داشته باشند اين موضوع بيشتر به يک لطيفه بيمزه شبيه است.
خبرنگار ديگري از رييسجمهور پرسيد که آيا ميتوان نقش حمايتي ترکيه از ايران در موضوع هستهاي را به منزله گرايش يافتن ترکيه به شرق ارزيابي کرد که احمدينژاد پاسخ داد: ترکيه کشوري مستقل بوده و از مواضع مستقل برخوردار است.
رييسجمهور در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره مناقشه قرهباغ، اظهار کرد: ايران با آذربايجان و ارمنستان روابط تاريخي و پايداري دارد و با احترام به حقوق هر دو کشور روابط خود با آنها را فرصتي براي حل مسايل مختلف از جمله مناقشه قرهباغ بر پايه عدالت و قانون ميداند.
امروز عرصه اقتصاد بينالملل صحنه ظهور قدرتهاي جديدي مانند ايران و ترکيه است
احمدينژاد در پاسخ به سوالي درباره کيفيت نقش ايران در اقتصاد بينالملل با توجه به موضوع تحريم گفت: ايران کشوري بزرگ با اقتصادي بزرگ است و از رتبه 17 اقتصاد جهان برخوردار است که با برنامهريزيهاي انجام شده در 5 سال آينده به رتبه 12 خواهد رسيد.
رييسجمهور افزود: امروز ايران ارتباطات گستردهاي با همه مناطق و کشورهاي دنيا دارد و به دنبال طراحيها و مدلهاي جديد اقتصادي برپايه عدالت و احترام به ملتها است. امروز عرصه اقتصاد بينالملل صحنه زوال قدرتهاي زورگوي سابق و ظهور قدرتهاي جديدي مانند ايران و ترکيه است.
سياست خارجي ايران با تغيير افراد تغيير نميکند
وي درباره تاثير تغيير وزير امور خارجه در مذاکرات پيشروي ايران با 1+5 تصريح کرد: سياست خارجي ايران سياست ثابتي است که با تغيير افراد تغيير نميکند و تغيير آقاي متکي صرفاً يک بازسازي درونسازماني است و وزارت امور خارجه با مديريت آقاي صالحي که دانشمندي برجسته و ديپلماتي ورزيده و باسابقه است حتماً کارکردها و توان بالاتري براي پيشبرد اهداف سياست خارجي از خود نشان خواهد داد.
در مورد مناقشه دو کره سوال جدي اين است که ارتش آمريکا در آنجا چه ميکند؟
رييسجمهور درباره نظر ايران در مورد مناقشه دو کره گفت: هيچ دليلي براي تنش در شرق آسيا وجود ندارد مگر به واسطه حضور کساني که براي پيشبرد اهداف و منافعشان در آنجا حضور نامشروع دارند و از همين جا متواضعانه از رهبران دو کره درخواست ميکنم خويشتنداري به خرج داده و منافع خود را قرباني مطامع سردمداران اقتصاد سرمايهداري که به دنبال رفع مشکلات اقتصاد شکستخورده خود با راهانداختن جنگ هستند، نکنند.
وي افزود: در مورد مناقشه دو کره سوال جدي اين است که ارتش آمريکا در آنجا چه ميکند؟
رييسجمهور در ابتداي اين نشست در سخناني با اشاره به اينکه امروز اقتصاد سرمايهداري و انديشه مادي ناتواني خود را در مديريت مسايل جهاني اثبات کرده است، اظهار کرد: ملتهاي مسلمان منطقه ظرفيت ارايه پاسخي کارآمد و ماندگار به نيازها و مسايل زمان را دارند و فرهنگ ما قادر است فرصت مشارکت همه ملتها و دولتها در مديريت جهاني را فراهم کند.
رييسجمهور تصريح کرد: خوشبختانه امروز کشورهايي مانند ترکيه و ايران به سرعت در حال پيشرفت هستند و فرصتهاي جديد و اثرگذاري را در عرصه بينالمللي پيش رو دارند و آينده متعلق به ملتهاي ماست.