به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق ،رئیس کل بانک مرکزی در ابتدای هفته اظهاراتی درباره نرخ سود بانکی مطرح کرد،که 180 درجه با مواضع رئیس‌جمهور در تضاد است.
احمدی‌نژاد در چهار سال اول ریاست جمهوری همواره خواستار کاهش نرخ سود بانکی حتی به صورت دستوری بود .

اما این نگاه و صحبت های وی مبنی بر کاهش نرخ سود بانکی در دولت دهم کمتر تکرار شد،اما هیچ‌گاه احمدی نژاد از مواضع خود عقب‌نشینی نکرد.

رئیس جمهور در گفتگوی تلویزیونی در شهریورماه سال گذشته بار دیگر بحث کاهش نرخ سود بانکی را مطرح کرده و گفت: «مسئله اصلي اين است كه به بهانه نرخ تورم بالا، سود بانكي را بالا بردن كار اشتباهي است. سال گذشته وقتي توانستيم نرخ تورم را به 12.4 درصد برسانيم از بانك‌ها خواستيم كه در مقابل سود بانكي را پايين بياورند كه نپذيرفتند. متاسفانه اجماعي در فعالين حوزه پولي وجود دارد كه مي‌خواهند نرخ سود بانكي بالا باشد، چرا نفع آنها در تداوم اين شرايط است و برخي را نيز فريب داده‌اند تا از آنها حمايت كنند... با افزايش سود بانكي به شدت مخالفم و به نظرم اين روش كاملا غلط و به زيان كشور است، كساني كه از اين ايده دفاع مي‌كردند مدعي بودند به واسطه آن پول‌هاي سرگردان را از بازار جمع مي‌كنند تا به طرف بازار ارز نرود، اما ديديم كه اين پول‌ها متمركز شد و يكجا به بازار ارز وارد شد و وضع را بدتر كرد.»

همچینن احمدی نژاد در مهرماه سال 90 در جمع مردم همدان
در رابطه با قیمت واقعی دلار گفته بود که "ميزان ذخيره ارزي کشورمان به قدري بالا است که همه نيازها مانند واردات و مسافرت ها را تامين مي‌کند و در حالي كه امروز يک دلار آمريکا در اقتصاد ايران به اندازه 900 تومان هم نمي‌ارزد اما با اقدام برخي افراد براي خريد کلان ارز تعادل بازار برهم مي خورد."

اما امروز شاهدیم که نرخ دلار در مرکز مبادلات حدود 2500 تومان است و در رابطه با نرخ سود بانکی نیز برخی مسئولان اقتصادی دولت نظری بر خلاف نظرات رئیس جمهور مطرح می کنند.

به طور مثال؛رئیس‌کل بانک مرکزی طی روزهای اخیر به طور قاطع خواستار افزایش نرخ سود بانکی متناسب با تورم شده است.

رئیس کل بانک مرکزی پایین نگه داشتن نرخ سود بانکی طی سال‌های اخیر را موجب افزایش تقاضای تسهیلات بانکی دانسته و گفته است: «نرخ پایین سود سپرده‌ بانکی کاهش سپرده‌گذاری در بانک‌ها را به همراه داشته است. پایین نگه داشتن نرخ سود سپرده‌های بانکی طی سال‌های گذشته موجب شده است تا کاهش نرخ سود سپرده‌های حقیقی را داشته باشیم، افزایش تقاضای تسهیلات بانکی هم در این رابطه بوجود آمده است؛ از سوی دیگر نرخ‌های پایین سود سپرده‌های بانکی کاهش سپرده‌گذاری در سیستم بانکی را نیز به همراه داشت. کاهش سپرده‌گذاری بانک‌ها موجب کاهش تراز بانک‌ها می شود این کاهش تراز به معنای افزایش بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی خواهد بود و همین امر موجب افزایش پایه پولی شده است و این هم به افزایش تورم ختم می‌شود.»

رئیس کل بانک مرکزی همچنین تصریح کرده که: «به نظر بنده نرخ سود 20 درصدی زمانی که تورم دی ماه 28.7 درصد و تورم بهمن ماه 29.8 درصد است منطقی بنظر نمی‌آید.»

بدین ترتیب به نظر می‌رسد اظهارات اخیر بهمنی، به نوعی پاسخ به اظهارات چند ماه پیش رئیس‌جمهور بوده است. باید دید که آیا بهمنی هم جزو آن دسته افرادی است که به ادعای احمدی‌نژاد، فریب فعالان بازار پول را خورده‌اند که خواستار افزایش نرخ سود بانکی شده‌اند؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ali ۰۲:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
    0 0
    Tahrim sharayet ra avaz mikonad!
  • صفري ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
    0 0
    از زماني كه نرخ بهره در حال افزايشه نرخ تورم و مشكلات اقتصادي نيز در حال افزايشه با توجه به اينكه نرخ بهره زودتر از اين گراني ها افزاش يافت. اقتصادانهاي ما از اقتصاد فقط افزايش نرخ بهره را بدند نه ساختار سازسي ايراني اسلامي
  • ناشناس ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
    0 0
    بهار می اید....
  • ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
    0 0
    الکيييييي ميگه..
  • ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
    0 0
    نرخ سود وام هم پس باید زیر 20 درصد باشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس