به گزارش مهر، محمدرضا عطارزاده امروز چهارشنبه در يک نشست خبري گفت: افزايش قيمت آب بر اساس تصميم رئيس جمهور با شيب ملايم انجام شده که بر اين اساس، متوسط قيمت آب شرب شهري به 250 تومان رسيده است، البته براي هر استان نيز ضرايبي در نظر گرفته شده است که بسته به موقعيت جغرافيايي، ضريب استحصال آب و کيفيت، در هر شهر و هر استان، متفاوت است.
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا افزود: بر اساس اين ضرايب، قيمت آب براي تهراني ها، 370 تومان به ازاي هر مترمکعب در نظر گرفته شده است، البته اين ضرايب براي ديگر شهرهاي استان تهران به نحوي است که در مواردي قيمت هر مترمکعب آب 180 تومان يا 200 تومان در نظر گرفته مي شود.
وي تصريح کرد: بر اساس پله هايي که براي قيمت آب در شهرها و روستاها در نظر گرفته شده است، مردم مي توانند با اندکي صرفه جويي، مصارف خود را کاهش داده و به پلکان پايين تري برسند تا قيمت کمتري را بپردازند.
به گفته عطارزاده، مطابق قانون موظف شديم که در مجتمعهاي مسکوني که امکان تفکيک کنتورهاي آب وجود دارد، اين کار را انجام دهيم، همچنين مردم مي توانند با مراجعه به شرکتهاي آب يا ارتباط با شماره تلفن 122، درخواست خود را مطرح کنند تا تيم کارشناسي بررسي کنند و در صورت امکان تفکيک کنتور، ظرف دو تا ده روز اين کار انجام خواهد گرفت.
وي اظهار داشت: البته با سازمان مهندسي مسکن و ساختمان نيز هماهنگي هايي انجام شده است تا در ساختمانهاي جديد، کنتورهاي آب تفکيک شده قرار دهند.
عطارزاده گفت: قيمت تمام شده آب هنوز نهايي نشده، اما وزارت نيرو با ارسال نتايج عمليات محاسبات قيمت به ستاد هدفمندکردن يارانه ها و سازمان حسابرسي، منتظر اعلام قيمت نهايي تمام شده آب است.
وي الگوي مصرف آب در شهر تهران را 18 تا 22 مترمکعب در ماه ذکر و تصريح کرد: اگر مشترکي کمتر از 5 متر مکعب مصرف کند، 340 تومان در ماه بايد هزينه آب بپردازد.
به گفته معاون وزير نيرو، اولين قبوض آب 15 دي ماه به دست مشترکان مي رسد که در آن قيمت آب مصرفي تنها از زمان اجراي قانون، به قيمت جديد محاسبه مي شود.
وي اظهار داشت: 85 درصد از جمعيت شهري کمتر از 3 هزار تومان افزايش قيمت آب خواهند داشت که اين رقم براي 82 درصد از جمعيت روستايي 2 هزار تومان خواهد بود.