گروه سیاسی مشرق - روزنامههای
کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی
اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک
رسانه باشد. آنچه که در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز
روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
***
***
انتخابات آزاد نيست فقط دوره پهلوي!
کیهان نوشت: وكيل مدافع رژيم خودكامه پهلوي گفت چون انتخابات در ايران آزاد نيست، در آن شركت نخواهد كرد.
شيرين عبادي كه اكنون در لندن اقامت دارد، در روزگار رژيم پهلوي جزو خدمتگزاران مطبوعاتي آن رژيم بود و حتي با اوباش خواندن مردم انقلابي، خواستار سركوب آنها از سوي ساواك و ارتش شده بود.
او چند سال پيش به پاس خوش خدمتي هايش به محافل ضدانقلاب، از سوي كريم لاهيجي (از همكاران سازمان تروريستي منافقين) براي دريافت جايزه نوبل معرفي شد. عبادي در مصاحبه با يك همكار ضد انقلاب خود در نشريه لوپوئن مدعي شده: از آنجا كه انتخابات در ايران آزاد نيست، من شركت نخواهم كرد؛ به ويژه آن كه رئيس جمهور قدرت مانور كمي دارد.
وي همچنين گفته است: سياست خارجي و مداخلات ايران در امور كشورها خطرناك تر و نگران كننده تر از بمب اتمي است.
عبادي خواستار تحريم سياسي مقامات ايراني از سفر به اروپا و همچنين تحريم ماهواره اي ايران شد.
وي در مصاحبه ديگري با «لاكروا» و درباره اينكه آيا انتخابات مي تواند آغازگر تغييراتي در درون حكومت باشد، نااميدانه مي گويد: قطعا انتخابات برگزار خواهد شد ولي نتيجه آن چندان اهميتي ندارد. هيچ چيز تغيير نخواهد كرد. زيرا قانون اساسي اين اجازه را نمي دهد. مشكل از قانون اساسي است.
از اخراج عناصر خبری اصلاح طلب تا دلسوزی برای آنها
مجتبی واحدی، روزنامهنگار فراری که این روزها بشدت فعال شده و در برنامههای متعدد حاضر میشود در واکنش به بازداشت چند روزه تعدادی از روزنامهنگاران که با خارج کشور در ارتباط بودهاند، طوری به دفاع از روزنامهنگاران پرداخته که گویا فراموش کرده در مقام سردبیري روزنامه آفتاب یزد، چگونه عمل کرده است.
به گزارش روزنامه وطن امروز، مجتبی واحدی، نهتنها برادرزن و برادر خود و چند تن از نزدیکان را به جای افرادی که از قبل از روزنامه سلام و بیان و... در آن ساختمان کار میکردند، قرار داد بلکه حتی روزنامهنگاران مطرح آن روزها که در بین روزنامهنگاران اصلاحطلب نام و جایگاهی داشتند را نیز اخراج کرد.
برای یادآوری این نکته لازم است مجتبی واحدی به یاد آورد که چه برخوردی با بنفشه سامگیس، گزارشنویس روزنامههای اصلاحطلب و خانم «ص» و ... داشت و با برخورد زننده و زشت، آنها را از روزنامه اخراج کرد. چه اتفاقی افتاده که در این چند سال، کسی که تنها به منفعت خود فکر میکرد و از روزنامهنگاری چیزی نمیدانست و یکشبه سردبیر آفتاب یزد شده بود و با روزنامهنگاران شناخته شده برخوردهای حذفی میکرده و... حالا یکدفعه خود را روزنامهنگار و حامی روزنامه نگاران معرفی میکند؟
البته جواب مشخص است به مجتبی واحدی جز حرف زدن زیاد و تند تند حرف زدن برای سبقت گرفتن از دیگران، نقش دیگری ندادهاند و او موظف است از تریبونهای مختلف و از صبح تا شام حرف بزند و بنویسد و حرفهای قبلی و عملکرد گذشته خود را با حالتی برعکس گذشته ماست مالی کند.
به نظر ميرسد سال 92 يكبار ديگر گردش نخبگان جديدي را ميبايست تجربه كنيم. اگرچه گردش نخبگان حاكم هميشه يكي از حساسترين سياستها جهت كارآمد ساختن دولت هاست اما اگر اين سياست با درايت صورت نگيرد هزينههاي سياسي، اجتماعي و اقتصادي زيادي را بر جامعه تحميل ميكند.
بنابراين براي خروج از ناكارآمدي موجود ما نيازمند دولتي كارآمد و نخبگاني مصمم و هماهنگ براي اجراي سياستهاي پيشرفت كشور هستيم. چنين دولتي ميتواند ناكارآمديهاي گذشته را جبران نمايد و دستگاه دولت و نظام اداري را كارآمد سازد. اين دولت با توسعه مداوم ميتواند به موتور محرك پيشرفت و متوازنكننده قدرت جامعه و دولت تبديل شود.
معلق بازي تازه اين بار به خرج سعودي در لندن
مزدوري علني مدير يك شبكه ماهواره اي تازه تأسيس براي رژيم سعودي، خشم ساير محافل اپوزيسيون را كه معتقدند نبايد به نوكري علني تظاهر كرد برانگيخته است.
بر اساس گزارش کیهان، اخيراً شماري از سلطنت طلبان با بودجه رژيم سعودي و مشورت هاي سرويس جاسوسي انگليس شبكه ماهواره اي موسوم به ايران فردا را راه اندازي كرده و آن را به عليرضا نوري زاده و شماري از همكاران اخراجي صداي آمريكا سپردند. نويسنده پايگاه اينترنتي اخبار روز وابسته به گروهك اتحاد جمهوري خواهان در واكنش به اعترافات بي پرده نوري زاده نوشت: روز شنبه براي يك گفتگوي راديويي به راديوي همبستگي در استكهلم دعوت شده بودم.
در ادامه گفتگوها، مدير اين راديو، ضمن خبر راه اندازي تلويزيون ايران فردا صداي نوري زاده، را پخش كرد كه از وليعهد عربستان تشكر مي كرد و مي گفت مانند يك برادر و رفيق، قولي كه براي تأمين هزينه هاي مالي اين تلويزيون به او داده بوده عمل كرده است. او، همچنين مدعي شد كه بدون كمك نيروهاي خارجي نمي توان تلويزيون راه انداخت.
خبر بد براي کارمندان ديپلمه
بر اساس گزارش خراسان، بر اساس بخشنامه اي که طي روزهاي اخير توسط يک مسئول دولتي به دستگاههاي اجرايي ارسال شده، از آنها خواسته شده است ارتقاي کارمندان داراي مدرک تحصيلي ديپلم تنها در حد يک طبقه و تا سقف کارشناس باشد و هيچ اداره اي حق ندارد رتبه اين دسته از کارمندان را به خبره يا عالي ارتقاء دهد و در صورت انجام اين کار در ماههاي گذشته، اين احکام بايد هر چه سريعتر لغو شود.
دبير كل مجمع روحانيون چگونه دور خورد؟
عضو مستعفي مجمع روحانيون علت جدايي مهدي كروبي از اين مجمع را بازگو كرد.
بر اساس گزارش کیهان، رسول منتجب نيا كه پس از تشكيل حزب اعتماد ملي توسط كروبي به وي پيوست و قائم مقام اين حزب شد، درباره علت جدايي كروبي از مجمع روحانيون در سال 84 مي گويد: انتخابات دوره هشتم رياست جمهوري در حالي برگزار شد كه آقاي كروبي از مجمع روحانيون مبارز كانديدا شده بود، ايشان دبير كل مجمع روحانيون مبارز بودند، و من در جلسه اي كه براي كانديداتوري ايشان راي گيري شد، بودم.
با كانديداتوري ايشان با راي بالايي موافقت شد. بعد از آنكه آقايان معين و هاشمي هم اعلام كانديداتوري كردند، بعضي از اعضاي مجمع در حمايت از آقاي كروبي مردد شدند و در ايام تبليغات انتخابات، مجمع حاضر به حمايت از كروبي نشد، ابتدا اعلام كردند كه كروبي كانديداي ما است ولي بعد هيچ حمايتي از ايشان نكردند.
وي همچنين به روزنامه اعتماد گفته است: بعد از انتخابات آقاي كروبي به شدت از دوستان مجمع روحانيون مبارز گله مند شد، و گفت ديگر در مجمع نمي مانم و هرچه اصرار كردند ايشان قبول نكردند. حتي در جلسه اي در دفتر آقاي موسوي خوييني ها در جماران، ايشان با رفتن آقاي كروبي مخالفت كردند و گفتند كه شما موسس اين مجمع هستيد و به هيچ عنوان خروج شما از مجمع صلاح نيست اما آقاي كروبي زيربار نرفتند و از مجمع خارج شدند.
وي با بيان اينكه اصلاحات تعريف و ليدر ندارد، خاطر نشان مي كند: مشكلي كه ما در دوران اصلاحات داشتيم و هنوز هم رفع نشده اين است كه اصلاح طلبان نيامدند تعريف روشني از اصلاحات ارائه كنند. من بارها در دوران اصلاحات از دوستان اصلاح طلب خواستم كه تعريف دقيقي از اصلاحات ارائه دهند.
نامه لاريجاني به احمدي نژاد درباره هما و آسمان
خراسان نوشت: علي لاريجاني رييس مجلس چندي پيش با ارسال نامه هايي به رييس جمهور، اعلام کرده است که مصوبه شماره 257091/47138 دولت درباره تهاتر مطالبات قوه مجريه و شرکت هواپيمايي آسمان و بخشنامه شماره 23446/ت47643ه کابينه درباره صدور مجوز انعقاد قرارداد با نيروهاي شرکتي توسط شرکت هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران، داراي ايرادات متعدد قانوني بوده و بايد لغو شود.
علت چرخش احمدينژاد/ محصولی: احمدینژاد از اول اینگونه نبود
روزنامه "اعتماد" در واکنش به سخنان روز گذشته محصولی نوشت: صادق محصولي رفيق شفيق احمدينژاد در روزهاي سرد اردبيل بود اما وقتي فضاي مجلس را براي كسب راي اعتماد جهت تصدي وزارت نفت ديد خودش آهسته و بيسر و صدا انصراف داد تا پس از استيضاح جنجالي مرحوم كردان وزير كشور شود؛ وزير كشوري كه پر حاشيهترين انتخابات رياستجمهوري ايران را برگزار كرد اما در دولت دوم يار ديرينهاش از محمود احمدينژاد جدا شد و ساز جدايي گفتماني را كوك كرد. اگرچه او را هنوز نزديكترين فرد جبهه پايداري به احمدينژاد ميدانند اما خودش تلاش دارد تا اين رابطه را رد كند.
روز گذشته صادق محصولي به گفتوگو با فارس پرداخت و در آن چرخش احمدينژاد از 84 تا 91 را امري طبيعي عنوان كرد و علت آن را هواي نفسي دانست كه دايم انسان را به زشتي دستور ميدهد. محصولي گفت: در واقع اينگونه نيست كه يكي چون امروز از انقلاب و ولايت دفاع قاطعي ميكند تضميني وجود داشته باشد كه در آينده هم در اين مسير بماند. برخي ميگويند آقاي احمدينژاد از اول همينگونه بود اما در حالي كه بنده در جبهه ديدم كه او تا مرز شهادت پيش رفت، لذا من نميتوانم بگويم وي از اول چنين بوده است.
درگیری لفظی کرمانیها در مجلس
آرمان روابط عمومی نوشت: دو نماینده مجلس در جلسه اخیر با یکدیگر درگیر شدند. بولتننیوز نوشت؛ محمدرضا پورابراهیمی و محمدمهدی زاهدی نمایندگان استان کرمان در مجلس در جلسه علنی دیروز خانه ملت با هم مشاجره کردند. تعدادی از وکلای ملت در اطراف این دو نماینده حضور یافته و از ادامه این موضوع جلوگیری کردند و پورابراهیمی را به مکان دیگری از صحن علنی بردند.
به نظر میرسد علت درگیری لفظی پورابراهیمی و زاهدی، نطق میاندستور پورابراهیمی بود که در آن گفته بود: مجمع نمایندگان استان کرمان بارها نسبت به عملکرد شرکت ملی مس انتقاد داشتند اما رئیس مجمع (زاهدی) آن را انتقال نداده است.
تکذیب رویترز درباره ایران
آرمان روابط عمومی نوشت: توقف خرید نفت ایران توسط هند تکذیب شد. ویراپا مویلی، وزیر نفت و گاز طبیعی هند گزارش خبرگزاری انگلیسی «رویترز» درمورد قصد هند برای متوقف کردن خرید نفت از ایران به خاطر نبود امکان بیمه فرآوری این نفت در رابطه با تحریم و مجازاتهای اقتصادی کشورهای غربی را تکذیب کرد. وزیر نفت هند خاطرنشان کرد: هند مساله کاهش یا افزایش واردات نفت از ایران را مطرح نکرده و خرید این مواد اولیه را ادامه میدهد.
بر اساس گزارش پایگاه خبری «رگنوم» هند، هفته گذشته اپراتور هندی مرکاتور لاینز، که دومین کمپانی در بخش لجستیک در کشور است اعلام کرد نفت ایران را بیش از این حمل نمیکند. کشتی متعلق به این کمپانی تنها نفتکشی بود که حمل نفت توسط آن در موارد اضطراری بیمه شده بود. این نفتکش از طرف شرکت ملی نفت ایران برای حمل نفت به پالایشگاه هندی به کار گرفته شده بود.
جایزه ویژه سردار نقدی به همسر اوباما
آرمان روابط عمومی نوشت: همسر باراک اوباما در یک جشنواره ایرانی جایزه برد. نشست نهایی ستاد جشنواره فرهنگیهنری رهاورد سرزمین نور برگزار شد. در این نشست مصوب شد که در جشنواره امسال با توجه به نقش خانم میشل اوباما در کمک به ارتقای بصیرت جهانی و افشای رسمی سرسپردگی سینمای آمریکا وهالیوود به کاخ سفید و اثبات عینی سیاسی بودن جایزه اسکار و فقدان ارزش هنری آن، جایزه ویژه این جشنواره به وی اعطا شود.
در این نشست، سردار نقدی رئیس ستاد جشنواره با اشاره به اعلام نام بهترین فیلم جایزه اسکار توسط همسر رئیسجمهور آمریکا یادآور شد: البته کار خانم اوباما خیلی عالی بود و اگر صدها میلیارد خرج میکردیم که اینطور با وضوح سرسپردگی سینمایهالیوود و جایزه اسکار را به کاخ سفید برای مردم دنیا ثابت کنیم، نمیتوانستیم چراکه آنها انکار میکردند و ژست استقلالطلبانه میگرفتند.
وليعهد بحرين نخستوزير شد
حمد بن عيسي آل خليفه پادشاه بحرين در فرماني "سلمان بن حمد آل خليفه" وليعهد خود را به عنوان معاون نخستوزير انتخاب كرد! به اين ترتيب وليعهد بحرين معاون "خليفه بن سلمان آل خليفه" نخستوزير رژيم بحرين و عموي پادشاه ميشود كه از سال 1350 تاكنون نخستوزير اين كشور است و با 42 سال حكومت، طولانيترين رياست سياسي در جهان را در اختيار دارد.
بر اساس گزارش روزنامه جمهوری اسلامی، اين انتصاب ميتواند اقدامي براي كاهش قدرت خليفه بن سلمان باشد ولي اينگونه تغييرات، باعث فروكش كردن اعتراضات مردم بحرين كه خواهان تغيير رژيم هستند نخواهد شد. در اعتراض به اين ترفند، مناطق مختلف بحرين در دو شب گذشته شاهد تظاهرات مردمي بود.