به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، طی یک دهه آینده دو تلسکوپ رکوردشکن شامل تلسکوپ عظیم رادیویی SKA در آفریقای جنوبی- استرالیا و تلسکوپ بسیار بزرگ اروپا (E-ELT) به عنوان بزرگترین تلسکوپ نوری جهان در صحرای آتاکامای شیلی پا به عرصه اکتشافات نجومی می گذارند.
وظیفه اصلی این دو تلسکوپ پر قدرت، بررسی ماهیت تشکیل کائنات، تأثیر ماده و انرژی تاریک، وضعیت سیارات فراخورشیدی و یافتن نشانههای احتمالی حیات و هوش فرازمینی است.
کنسرسیومی متشکل از 14 کشور اروپایی به همراه برزیل در پروژه ساخت تلسکوپ بسیار بزرگ اروپا (E-ELT) به ارزش یک میلیارد و 361 میلیون دلاری مشارکت دارند و دولت انگلیس اخیرا بودجه 133 میلیون دلاری را به این طرح اختصاص داده است.
آینه اصلی تلسکوپ از 798 بخش شش ضلعی که نور را به آینه های دیگر منعکس می کند، ساخته شده و وضوح تصویری این تلسکوپ 15 برابر تلسکوپ فضایی هابل است که امکان بررسی جو سیارات فراخورشیدی و یافتن نشانگرهای زیستی مانند آب، دی اکسید کربن و مولکولهای اکسیژن را فراهم میکند.
«مارتین ریس» از محققان انجمن سلطنتی نجوم انگلیس نیز معتقد است: با توجه به توسعه فناوری تلسکوپهای فوق پیشرفته، انتظار کشف سیارهای شبه زمین با جو اکسیژن/ ازن طی چند دهه آینده دور از انتظار نخواهد بود.
کشفیات تازه و استفاده از تلسکوپهای پیشرفته، امیدواری محققان برای یافتن سیارات شبیه زمین زمین و احتمال وجود حیات فرازمینی افزایش داده است.
دولت انگلیس اخیرا بودجه 133 میلیون دلاری را برای سرعت بخشیدن به اجرای پروژه تلسکوپ بسیار بزرگ اروپا (E-ELT) اختصاص داده است.