به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، محققان فیزیک دانشگاه بیلفلد به سرپرستی «اندی توماس» در حال آزمایش ممریستورها – میکروکامپوننت های الکترونیکی با قابلیت تقلید رفتار سلول های عصبی طبیعی هستند؛ با طراحی و ساخت ممریستور با توانایی یادگیری، از آنها بعنوان اجزای اصلی برای طرح مغز مصنوعی استفاده می شود.
ممریستورها معادل الکترونیکی سیناپسهای مغزی هستند که بعنوان پل ارتباطی سلول های عصبی (نورون ها) با یکدیگر محسوب می شوند؛ ممریستور درست مانند سیناپس قادر به یادگیری است و بدلیل این شباهت برای ساخت مغز مصنوعی بسیار مناسب است.
«توماس» خاطرنشان می کند: اصول برگرفته از طبیعت می تواند در سیستم های تکنولوژیکی برای توسعه نوروموفیک یا رایانه های مشابه سیستم عصبی دوباره ساخته شده و مورد استفاده قرار بگیرند.
ممریستورها می توانند اطلاعات را دقیق تر از پردازنده های رایانه ای قبلی ذخیره سازی کرده و امکان ساخت پردازنده های قوی و کارآمد از لحاظ انرژی را با توانایی یادگیری فراهم کنند.
دانشمندان آلمانی از پیشرفت در حوزه طراحی مغز مصنوعی با قابلیت مشابه مغز انسان خبر می دهند که قادر به یادگیری بدون نیاز به برنامه نویسی است.