کد خبر 197606
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۵

یک منتقد گفت: کاندیدا نشدن «آرگو» در دیگر بخش‌ها سوتی و گاف بزرگی برای داوران و اسکار دهند‌گان است که خود معترف‌اند این فیلم بار ارزشی ندارد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، «محسن سلیمانی‌فاخر» عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در مورد ارزیابی خود از مراسم اسکار، اظهار داشت: جایزه دادن به فیلم سینمایی «آرگو» در راستای موجی است که امروز علیه ایران باب شده است. موجی ضد ایرانی و در برگیرنده انواع و اقسام تحریم های اقتصادی، سیاسی و قدرت فزاینده این حرکت به قدری است که امسال بر بزرگترین جایزه هنری جهان هم رسوخ می‌کند و هم رسوا می‌شود.
 
وی در ادامه افزود: در ساده‌ترین تحلیل بزرگ‌سازی «آرگو» به حربه سیاسی –اقتصادی می‌توان رسید که بانیان و سردمداران اسکار نان و مواجب خود را در این دیده‌اند که به فیلمی غیر هنری جایزه دهند تا توجه سیاستمداران و جهانیان را بیش از بیش به این واقعه بزرگ تسری دهند اما در عمل این گزینش به واضح انگ بی‌ارزش خواندن اعتبار اسکار را برای برگزیدگان آینده این جایزه فراهم کرده است.
 
این منتقد و روزنامه‌نگار در ادامه به فارس، گفت: از سویی دیگر عملکرد اشتباه دولتمردان ما باعث شده است که این موج روز به روز گسترده‌تر شود تا جایی که آکادمی اسکار هم به این می‌اندیشد که اگر چنین نکند از این وادی بزرگ جا مانده است.
 
وی در ادامه خاطرنشان کرد: کاندید نشدن «آرگو» در دیگر بخش‌ها سوتی بزرگی برای داوران و اسکار دهند‌گان است که خود معترف‌اند که این فیلم بار ارزشی ندارد.
 
سلیمانی‌فاخر در ادامه افزود: شاید آنان آنقدر درگیر و دار دغل بازی های سیاسی شده‌اند که تنها به نتیجه و عواید اقتصادی و کسب اعتبار و همسو شدن با دولتمردان برای آنان کافی است. «آرگو» نشان داد که جهانیان و حتی هنرمندان هم نان به نرخ روز خور هستند.بهتر بود اگر آنان می‌خواستند در یک نبرد ملی شرکت کنند لااقل سفارشی را به گروهی می‌دادند که قدری از ابزار تخصص و هنر در ساخت چنین فیلمی به خرج می‌دادند تا آبروی هشتاد و اندی ساله خود را حفظ می‌کردند.
 
وی در ادامه افزود: این اقدام نوید می‌دهد که جامعه هنری نیز در حرکت است و ما از حالا به بعد باید منتظر موجی از فیلم‌های ضد ایرانی باشیم، اعلام جایزه این فیلم توسط همسر رییس جمهور آمریکا اتفاق عجیب این مراسم است چرا که کسی که ارتباطی به این فضا ندارند باید وارد چنین مقوله‌ای شود. مسئولین آکادمی به غایت دیگر ابایی از رو شدن بازی‌های پنهان خود ندارد و نقاب از چهره برداشتند.
 
این منتقد در ادامه افزود: از منظری دیگر جدای اینکه «آرگو» مفهوم و تمی ضد ایرانی دارد اما در واقع چند نگرش از آن استنباط می شود. آمریکا با اهدای اسکار به این فیلم پیام سیاسی‌اش را ازطریق این کانال هم به ایران می‌فرستد.به این معنی که ما برای مبارزه با ایران از هر اهرمی استفاده می‌کنیم.حتی با ساخت فیلمی غیر هنری که روابط، کنش‌ها و واقعیت‌های آن عاری از مدیوم سینماست.
 
وی در پایان این گفت‌وگو خاطرنشان کرد: فیلم «آرگو» را نباید صرفا کار بن‌افلک به عنوان کارگردان فیلم دانست. این أثر، در واقع نماینده تام‌الختیار پندار عمومی نظام آمریکا درباره ایران است. امروز دائم به محکوم کردن «آرگو» در مقالات، نوشته‌ها و اظهار نظرها راه صحیحی برای مقابله نیست. می‌بایست فیلمی در سطحی از بهره مندی از هنر ساخت و به دفاع از حیثیت ایرانی و مقابله به مثل کرد ،کاری که باید به کاردان‌ها سپرد و این هم می‌بایست آگاهانه و بهره‌مند از زیبایی شناختی هنر باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس