به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، علی اکبر کمالی اردکانی در خصوص کپک انواع مواد غذایی و روش پیشگیری از آن اظهارداشت: کپکها با ریشه دار شدن در بافت نان میتوانند منجر به بروز بیماریهای گوارشی شوند بنابراین توصیه میشود از مصرف نان کپک زده خودداری شود.
وی ادامه داد: میوهها پس از چیده شدن، از خود گاز دیاکسیدکربن و اتیلن متصاعد میکنند، افزایش این دو گاز در یخچال باعث افزایش حرارت، رطوبت و در نتیجه رسیدن بیش از اندازه و کپک میوه میشود.
کمالی افزود: این کپکها بیماریزا هستند و شستن یا جدا کردن بخش کپکزده دلیل بر سلامت میوه نیست، بنابراین در صورت کپکزدگی، همه میوه را دور بیندازید.
این کارشناس توصیه کرد: در صورت کپک زدن کره تمامی کره کپک زده را دور بیندازید از مصرف آن جدا خودداری کنید، زیرا کپکها کره را تجزیه و اکسید کرده و خطر سکته را به دنبال دارند.
کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که مصرف پنیر کپکزده هم میتواند موجب بروز زخم معده شود، توصیه کرد: برای پیشگیری از کپک رب گوجهفرنگی یک لایه روغن در سطح آن بمالید تا عمل اکسیژنرسانی متوقف و از تشکیل کپک جلوگیری شود.
وی همچنین توصیه کرد: بهترین راه نگهداری رب بسته بندی به صورت لایه نازک در کیسه فریزر و منجمد کردن آن است.
کمالی اضافه کرد: برای پیشگیری از کپک آبغوره و سرکه نیز بطری شیشهای آنها را کاملا پر کنید تا در بطری جایی برای حضور هوا وجود نداشته باشد.
این کارشناس با بیان این که ادویهجات، چای و قهوه نیز مستعد کپک زدن هستند، ولی کپک آنها مولد سم مایکوتوکسین نیست، گفت: برای پیشگیری از کپک، آنها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
کمالی با بیان این که یخچال و فریزر کثیف یکی از دلایل فساد مواد غذایی هستند، توصیه کرد: هفتهای یک بار درون آن شسته شود تا از بروز فساد مواد غذایی پیشگیری شود.
کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: کپکها با ریشهدار شدن در بافت نان میتوانند منجر به بروز بیماریهای گوارشی شوند بنابراین توصیه میشود از مصرف نان کپک زده خود داری شود.