دولت آمريکا در تلاش است تا با انجام برنامه‌هاي فرهنگي درازمدت در بنگلادش، نسل جوان اين کشور مسلمان را به سمت فرهنگي آمريکايي سوق دهد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، "رايان برادين " (Ryan Bradeen) کاردار امور فرهنگي سفارت آمريکا در داکا در مقاله‌اي نوشت: در شرف عيد مقدس، گروه‌هاي مسلمانان و دانشجويان در بنگلادش بهترين آرزوها را از طرف "فرح انور پانديت "؛ نماينده ويژه اعزامي آمريکا به جوامع مسلمانان که در داکا و شهر تانگيل براي شروع تور چهارجانبه آسياي جنوبي حضور داشت، دريافت کردند.

به ادعاي برادين، بازديد پانديت درست بعد از سفر اخير "اوباما " به هند و اندونزي صورت گرفت و باعث تداوم برتري چهره رئيس جمهور آمريکا در جامعه مسلمانان آسيا شد.

اين مقاله در ادامه افزوده است: بنگلادش، چهارمين جمعيت مسلمان جهان را با حدود 90 درصد از 160 ميليون نفر داراست. در طي سه روز، نماينده ويژه پانديت تنوع گسترده‌اي را در اين کشور مشاهده کرد، از بازارهاي فشرده پايتخت تا مناطق توليد پوشاک صادراتي که در خارج از شهر رشد يافته‌اند، و زمين‌هاي کشاورزي غني که توده مردم را حمايت مي‌کند.

اين ديپلمات آمريکايي تأکيد کرده است: در شهر کوچک تانگيل در 70 کيلومتري شمال غرب داکا، نماينده ويژه پانديت از گروه‌هاي روزنامه‌نگار، حقوقدانان و مقامات سازمان‌هاي مردم نهاد (NGO) که شامل اعضاي اقليت بومي "گارو " هستند، سؤالاتي پرسيد. اما تمرکز سفر پانديت ملاقات با رهبران جوان بود که وي آن را تغيير نسل ناميده است، يعني افرادي که زير 30 سال سن دارند.

برادين نوشته است: در ملاقات با جوامع مسلمانان 30 کشور در طول سال گذشته، وي نسل جديدي از تغييرسازان را در سازمان‌هاي پيشرو و روش‌هايي براي شناسايي مشکلات کشورهايشان براي ساختن جوامعي قويتر مشاهده کرده است.

وي در اين ديدار اظهارداشت: "شغل من ارتقا و پيشبرد تعهدات رئيس جمهور براي تبادل گفت‌وگو است، دولت آمريکا مي‌تواند در طرح‌هاي ابتکاري و مشارکتي که ريشه در جوامع دارد شرکت کند، ما مي‌توانيم اين را با شنيدن و شروع هم‌انديشي، تسهيل کنندگان و شرکاي فکري با رهبران جوان به انجام برسانيم. ما مي‌خواهيم با همه بخش‌هاي مختلف جامعه مدني، هنرمندان، موسسين و پيشقدمان کار کنيم و روابطي جديد که مي‌تواند روايت ما را براي آنها و براي همه ما در مجموع تغيير دهد، بسازيم. "

کاردار امور فرهنگي سفارت آمريکا در داکا افزوده است: در داکا، نماينده ويژه پانديت با رهبران جوان سازمان‌هاي اجتماعي از قبيل عجاج احمد، " رئيس مرکز جوانان بنگلادش " و کوروي رکشاند از "جاگگو " ملاقات کرد، رکشاند 25 ساله اولين مدرسه انگليسي متوسطه را براي بچه‌ها در زاغه‌هاي داکا تاسيس کرده است.

رکشاند مي‌گويد: "ما به زبان انگليسي تمرکز کرديم چون که انگليسي فقط يک زبان نيست، زبان انگليسي ابزاري براي زندگي است. " وي سريعاً تشخيص داد که براي موفق شدن، دانشجويانش بايد بيشتر انگليسي ياد بگيرند، آنها نياز دارند تغذيه شوند و خدمات سالم داشته باشند. در نتيجه اکنون جاگگو بيش از يک مدرسه است و در حال حاضر برنامه‌هاي اجتماعي و سلامتي مهمي براي کل منطقه دارد.

نماينده ويژه پانديت تاکيد کرد که رهبران جواني که وي در اين مدت در نقاط مختلف جهان ملاقات کرده است، انگيزه‌هاي زيادي براي همکاري با جوامعشان دارند. پانديت مي‌گويد: "من رهبران جواني را ديدم که مانند شما بسيار فعال و با انگيزه هستند. "

نماينده کلينتون، بر روي برنامه‌هاي قرن 21 دولت آمريکا تمرکز کرد، پانديت معتقد است که از طريق تکنولوژي‌هايي از قبيل فيس‌بوک و توييتر، فعالان در بنگلادش مي‌توانند با رهبران هم‌فکر در هر جايي در جهان همکاري کنند و ايده‌هايشان را با هم پيوند بزنند. پانديت تعهد دولت آمريکا را براي کمک به رشد اين قبيل مبادلات به آنها رساند. اين تعهد به منافع بر اساس منافع و احترام متقابل در سخنراني اوباما در قاهره بهتر از اظهارات اخيرش در اندونزي نمايان شده بود.

اين مقاله افزوده است: در بنگلادش، جاييکه 80 درصد مردم زير 40 سال هستند، تغيير نسل بخش بزرگي از جمعيت را دربر مي‌گيرد. در موسسه "مدينه العلوم "، کميل مدرسا در مرکز داکا، نماينده ويژه پانديت بر اشتياق دانشجويان و معلمان براي به کار گرفتن عقايد آگاه از خارج از بنگلادش گواهي داد. موسسه شامل دو مدرسه متمايز است، يکي براي دختران و ديگري براي پسران. مقامات هر دو مدرسه تمايل داشتند که دانش آموزان اظهارات پانديت را بشنوند و در جلسه "کيو اند اي " مشارکت کنند، اما هرگز قبل از آن دو مدرسه با يکديگر در يک‌جا حضور نداشتند.

در ادامه اين مقاله آمده است: بعد از تأمل بيشتر، دانش آموزان موافقت کردند که اگر دختران و پسران در دو طرف حياط جداگانه بنشينند و اگر دختران نقاب بزنند، استانداردهاي حجاب و عفاف رعايت مي‌شود، چندين دانش آموز از هر دو مدرسه به عنوان بخشي از بورس تحصيلي سفارت داکا، به تحصيل زبان انگليسي مشغول هستند. هم پسران و هم دختران که مطالعات انگليسي را براي استفاده به جا فرا مي‌گيرند، از نماينده ويژه در يک مباحثه جالب توجه سوالات مختلفي پرسيدند.

پانديت در اين مباحثه گفت: "ما اکنون به اين نسل جديد رسيديم. آنها واقعا با صداقت هستند، من فکر مي‌کنم آينده‌اي پر از اميد در انتظار ماست. "
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس