به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، نتایج تحقیقات اخیر در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا و دانشگاه جانزهاپکینز با ارزیابی میزان واکنشدهی کودکان به عوامل استرس زا با استفاده از یک آزمون استرس اجتماعی کوشا و اندازه گیری سطح کورتیزول بزاق آنها قبل و بعد از انجام آزمون نشاندار استرس، میزان مصرف غذا در شرایطی که کودک واقعا گرسنه نیست را افزایش میدهد.
در این تحقیق محققان مشاهده کردند به طور متوسط کودکان پس از انجام این آزمون 250 کیلو کالری از مواد غذایی مختلف مصرف کردند که در این میان کودکان بزرگتر در سنین 8 تا 11 سال که در این دوره میزان کورتیزول آنها بیشتر انتشار یافته بود، میزان شاخص توده بدون (BMI) بالاتری داشته و پس از آزمون، در شرایطی که واقعاً گرسنه نبودند نسبت به کودکانی که سطح کورتیزول آنها فقط کمی افزایش یافته بود به میزان بیشتری کالری مصرف کردند.
محققان همچنین افزودند: کودکانی که سطح کورتیزول آنها بالا باقی ماند، پس از انجام آزمون بهبودی کمتری در سطوح کورتیزول آنها مشاهده شد و بالاترین میزان (BMI) را داشتند و بیشترین میزان کالری را در حالت سیری مصرف کردند.
به گفته محققان، کودکانی که در هنگام مواجه شدن با عوامل استرس زا ضعیفتر عمل میکنند و استرس روی آنها تاثیر بیشتری میگذارد، بیش از بقیه در معرض خطر چاقی و اضافه وزن هستند و این امکان نیز وجود دارد که عواملی مانند فقر، زندگی در محیطهای خشونت آمیز و یا بودن کودکان در خانههایی که مواد غذایی همیشه در دسترس آنها نیست، بتواند در صورت وجود مواد غذایی میزان غذا خوردن در شرایطی که کودک واقعاً گرسنه نیست را افزایش دهد و باعث وقوع چاقی در آنها شود.
نتایج یک تحقیق جدید نشان داد: واکنش بیش از حد به عوامل استرس زا میتواند عاملی برای ابتلا به اضافه وزن و چاقی میان کودکان باشد.