به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، به دنبال پرتاب و بازگشت موفقیت آمیز کاوشگر پیشگام حامل موجود زنده به ارتفاع 120 کیلومتری جو زمین توسط محققان کشورمان در نهم بهمن ماه امسال ، برخی از رسانه های غربی مدعی شدند که میمون اعزام شده به فضا در هنگام این عملیات مرده است و مسئولان سازمان فضایی ایران از میمون دیگری برای نشان دادن پرواز موفق استفاده کرده اند.
همچنین این رسانه ها مدعی شدند که کاوشگر پیشگام به طور موفقیت آمیز به فضا پرتاب شد اما هرگز به زمین بازنگشت .
دکتر ˈمحمد ابراهیمی ˈ رییس پژوهشکده سامانه های فضانوردی سازمان فضایی ایران که مسئول پروژه سه میلیارد تومانی ˈ اعزام کاوشگر حامل موجود زنده به فضاست ˈدر این مورد گفت : رسانه های کشور درهنگام اعزام کاوشگر پیشگام به فضا ، مجموعه ای از عکس های آرشیوی را منتشر کردند که در این عکس ها تصاویری از یکی از چهارمیمون پرورش یافته برای اعزام به فضا نمایش داده می شد . در حالی که این میمون، همان میمون پرتاب شده به فضا نبوده است . فیلم داخل محفظه شاهد خوبی برای قضاوت در این مورد است . فیلمی که در وب سایت سازمان فضایی ایران گذاشته شده است نشان دهنده میمون اصلی اعزامی به فضا و چگونگی اعزام این موجود زنده است .
وی اظهار داشت: دوربینی در داخل محفظه کاوشگر قرار گرفته شده بود که از لحظاتی قبل از قرار گرفتن میمون ˈپیشگامˈ در محفظه ( 2 ساعت قبل از پرواز) و تا لحظه خارج شدن از آن ( 4 ساعت بعد از عملیات اعزام ) را تصویر برداری کرده است.
ابراهیمی یادآور شد که اعزام و بازگشت پیشگام به فضا تنها 16 دقیقه به طول انجامید. این فیلم ساعاتی بعد از اعزام در وب سایت سازمان فضایی ایران قرار گرفت.
رییس پژوهشکده سامانه های فضانوردی افزود : استفاده از عکس های آرشیویی به دلبل سرعت بخشیدن به اطلاع رسانی در زمینه این موفقیت بزرگ بوده است . این در حالی است که بلافاصله پس از اعزام موفقیت آمیز این کاوشگر عکس ها و تصاویر واقعی و غیرآرشیویی از مراحل عملیات تهیه شد البته این تصاویر به دلیل تعطیلی روز بعد کمی با تاخیر در رسانه ها منتشر شد ولی آنچه که باید معیار قرار گیرد ، تصویر موجود زنده در داخل کپسول در حین عملیات است که فیلم آن به طورکامل منتشر شده است .
ابراهیمی در مورد انجام مانورهای پروازی قبل از اعزام کاوشگر پیشگام گفت: پیش از انجام عملیات اصلی ، مانورهای پروازی در چند مرحله انجام شد که در این مانورها ، راکت پرتابی علاوه بر حالت عمودی در حالت افقی قرار می گیرد تا تمرینی برای موجود زنده باشد.
رییس پژوهشکده سامانه های فضانوردی سازمان فضایی خاطرنشان کرد: پرتاب موفقیت آمیز کاوشگر پیشگام به فضا مقدمه ای برای پروژه اعزام انسان به فضا است و از آنجا که این عملیات در تمامی مراحل به همت محققان و متخصصان ایرانی انجام شد افتخار بزرگی برای کشور محسوب می شود .
رییس پژوهشکده سامانه های فضانوردی سازمان فضایی ایران گفت: فیلم رفت کاوشگر ˈپیشگامˈ به فضا و برگشت آن به زمین موجود است و بر روی وب سایت این سازمان برای مشاهده علاقه مندان گذاشته شده است.