حمله نظامی نمی‌تواند سرمایه فکری ایرانی‌ها – که در خلال تحقیقات خود بدان دست یافته‌اند – را از بین برد.اصولاً این مسئله غیرواقع‌بینانه است که از فردی بخواهیم تا از دانش خود استفاده نکند.

به گزارش مشرق،  جیمز کارترایت، معاون پیشین رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده هشدار داد با حمله نظامی به ایران نمی‌توان برنامه هسته‌ای این کشور را به طور کامل متوقف کرد.


ژنرال جیمز کاترایت، معاون پیشین رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده در سال 2010

کارترایت در نشستی که با عنوان "تعامل با ایران هسته‌ای" در اندیشکده مطالعات استراتژیک و بین‌المللی برگزار شد، دیدگاه خود پیرامون دشواری‌های موجود در حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران را تشریح کرد. از نظر وی، هیچ گونه حمله نظامی نمی‌تواند سرمایه فکری ایرانی‌ها که در خلال تحقیقات خود بدان دست یافته‌اند را از بین برد.

بنا به اظهارات کارترایت، حمله به ایران به جای از میان بردن توانایی این کشور در غنی‌سازی بیشتر اورانیوم، صرفاً این روند را با تاخیر مواجه می‌کند. وی در همین رابطه افزود: شما نمی‌توانید کل سرمایه فکری ایرانی‌ها را نابود کنید و انتخاب چنین امری به عنوان هدف نظامی، احتمالاً مستلزم اشغال بلند مدت خاک این کشور است؛ اشغالی که ممکن است ده‌ها سال به طول انجامد. اصولاً این مسئله غیرواقع‌بینانه است که از فردی بخواهیم تا از دانش خود استفاده نکند.

وی خاطرنشان کرد: منطقی نیست که بخواهیم ببینیم آیا آنها از این توانایی برخوردارند یا نه، بلکه در حال حاضر باید ببینیم آیا آنها واقعاً درصدد ساخت تسلیحات هسته‌ای هستند یا خیر؟ کارترایت با اشاره به ارزیابی لئون پنتا، وزیر دفاع ایالات متحده و آژانس‌های اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا افزود: ایران هنوز چنین تصمیمی نگرفته است. کارترایت در پاسخ به پرسش پیرامون امکان تشدید اقدامات رژیم ایران در زمینه ساخت سلاح هسته‌ای - در صورت حمله نظامی به این کشور گفت: هرگونه اقدام نظامی باید بتواند به جای تشدید فعالیت‌های ایران، به تغییر تصمیمات این کشور منجر شود.

کارترایت در ادامه سخنان خود افزود: استفاده از قوای نظامی، تنها زمانی در نظر گرفته می‌شود که دیپلماسی ناتوان از حل مشکل ایجاد شده است و ما از طریق اقدام نظامی خواهان چینش دوباره این موضوع هستیم. همچنین در پایان منازعه [نظامی] نیز می‌توانیم از همان ابزار دیپلماسی مجدداً استفاده کنیم. چنین آرایشی باید بتواند در متن یک راه‌حل سیاسی کلی‌ عمل کند. کارترایت با اشاره به لزوم اطمینان طراحان از مطابقت ابزار نظامی مورد استفاده با وضعیت نهایی مطلوب گفت: " منازعه نظامی پایان راه نیست." خط مشی ترسیم شده از سوی دومین مقام ارشد نظامی [پیشین] ایالات متحده با موضع دولت اوباما مبنی بر "وجود تمامی گزینه‌ها بر روی میز" مطابقت نزدیکی دارد.

کارترایت با اطمینان تاکید کرد: همچنان می‌توان از ابزار دیپلماتیک شامل تحریم‌های اقتصادی و مذاکرات مستقیم در تعامل با ایران استفاده کرد. باید مطمئن شد که این مذاکرات یکجانبه نبوده و منجر به بُرد یک طرف و باخت طرف دیگر نخواهد شد: چنانچه درصدد مذاکره باشید، آگاهی از بایدها، خواسته‌ها و آمال [طرف مقابل] ضروری است. وی در همین رابطه خاطرنشان کرد: "از این رو، یافتن راهی برای رفع نگرانی‌های ایران در زمینه تمامیت این کشور می‌بایست به عنوان بخشی از ارزیابی‌ها برای ایجاد فضای حل و فصل مسائل کنونی قرار گیرد." مذاکرات میان ایران و گروه 1+5، بعد از وقفه‌ای چند ماهه قرار است در پایان ماه فوریه در قزاقستان از سرگرفته شود.

سخنان کارترایت منعکس کننده اظهارات قبلی وی از جمله در جلسه استماع کنگره - پیرامون این مسئله است. بسیاری از نگرانی‌های مطرح شده از سوی کارترایت در این نشست، در گزارش [اندیشکده] پروژه ایران درباره حمله نظامی احتمالی به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران نیز به چشم می‌خورد. بسیاری از همکاران سابق کارترایت در نیروهای مسلح آمریکا که امضای آنها نیز در گزارش مزبور به چشم‌ می‌خورد، پیرامون ماهیت دشوار هرگونه حمله نظامی به ایران و احتمال پیشی‌گرفتن هزینه‌های آن نسبت به منافع حاصله هشدار داده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • Ali ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    ژنرال جیمز کاترایت كي هست كه بخواهد دزدي كند ؟ فكر جزء حريم شخصي است ، ژنرال احمق

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس