نارضایتی رهبران جنبش سبز از اقدامات انتخاباتی هاشمی، واکنش مراجع تقليد به حاشيه سازي ها درسخنراني لاریجانی، روایت روزنامه اصلاح طلب از شخصیت هاشمی، از جمله مطالب مهمی هستند که روزنامه‌های امروز کشور به آنها توجه ویژه‌تری نشان داده‌اند.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه که در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.


اهداف متعالی نظام و امام(ره) به روایت روزنامه دولت!
روزنامه دولتی "ایران" امروز در گزارشی تحت عنوان «اظهارات متناقض با اهداف متعالی امام و امت» به صحبت های انتخاباتی مسئولین از جمله آیت الله مکارم شیرازی ، آیت الله یزدی و آیت الله سبحانی اشاره کرد!

روزنامه ایران که گویا به بیان متناقض بودن سخنان بزرگانی چون آیت الله مکارم، یزدی، سبحانی با اهداف متعالی نظام امام و امت رسیده است، گزیده ای از سخنان این عالمان دینی را در تعارض با اهداف عالی نظام تشخیص داده است!

در بخشی از این گزارش که با تیتر «دعوا بر سر نیامدن مردمی نژادی دیگر» به چاپ رسیده است، به بیان مواضع انتخاباتی هاشمی رفسنجانی و طرح دولت وحدت ملی اشاره شده است و در ادامه عنوان شده است که پژواک صدای وی از قم شنیده می شود!

روزنامه ایران در بخشی از گزارش خود که تاکید ویژه ای بر روی بزرگانی چون آیت الله مکارم شیرازی، یزدی، و سبحانی شده است، می نویسد: هاشمی این روزها مصمم تر از گذشته شده است چرا که پژواک صدای خود را از قم نیز می شنود.

نارضایتی رهبران جنبش سبز از اقدامات انتخاباتی هاشمی
ارگان سازمان سيا ابعاد نامزدي احتمالي هاشمي رفسنجاني را بررسي كرد و نهايتاً از وي خواست به جاي نامزدي، جريان معترض را تقويت كند.

وب سايت راديو فردا در تحليلي به قلم يكي از اصلاح طلبان فراري نوشت: كانديدا شدن هاشمي به انصراف و كناره گيري نامزدهاي بالقوه اي چون محمد شريعتمداري، حسن روحاني، اسحاق جهانگيري و حتي شايد محمد عارف مي انجامد. آنها صحنه را ترك مي نمايند. به احتمال زياد اصلاح طلباني مانند خاتمي نيز از اين اتفاق استقبال مي كنند.

به گزارش کیهان، راديو فردا مي افزايد: اما شكاف جنبش سبز و بخش هاي راديكال اصلاح طلبان و اپوزيسيون مدافع تغيير با هاشمي رفسنجانی در صورت نامزدي وي بيشتر خواهد شد!

این ارگان سازمان سيا در ادامه توضیح می دهد: از آنجايي كه اكثريت نيروهاي خواهان تغيير تمايلي به رويكرد انتخابات محور ندارند، كانديداتوري هاشمي رفسنجاني را در تعارض با خط مشي و مقاومت رهبران نمادين جنبش سبز تفسير مي كنند. بنابراين، اين نيروها نه تنها روي خوشي به نامزدي هاشمي رفسنجاني نشان نمي دهند بلكه به تقابل با وي پرداخته و برنامه سياسي وي را رد مي كنند.

نامه فاضل لاريجاني به دادستان تهران
"تهران امروز" نوشت: فاضل لاريجاني طي نامه‌اي به دادستان تهران با تاكيد بر اينكه آمادگي محاكمه را دارد، خواستار رسيدگي به اتهامات مالي اطرافيان رئيس‌جمهور شد.وي در اين نامه با تاكيد بر اينكه هيچ‌گونه سوء‌استفاده مالي از طرف او وجود نداشته، عليه رئيس‌جمهور و مرتضوي اعلام جرم كرد.وي در بخشي از نامه خودآورده است: ماجرا از آنجا آغاز شد كه آقاي سعيد مرتضوي كه با اتهامات مختلف مواجه است، به دليل در پيش بودن محاكمه، از من دعوت كرد تا نزد رياست محترم قوه قضائيه و رياست محترم مجلس شوراي اسلامي تمهيداتي فراهم شود.در جريان اين ديدار، وي بر خلاف اصول قانوني با تجهيز اتاق ملاقات، مكالمات فيمابين را ضبط و تصويربرداري كرد و در حالي كه بيشتر وقت ملاقات به سخنان او اختصاص داشت، با حذف گزينشي آن قسمت از مكالمات خود كه بسترساز پاسخ‌هاي من بود و قطع و وصل‌هاي دلخواه كلمات و جملات، به زعم خود شاهكاري از كشف فساد پديد آورد و رئيس‌جمهور محترم نيز بدون توجه به جايگاه والاي رياست‌جمهوري محصول اين ترفند را به نمايش گذاشت.


واکنش مراجع تقليد به حاشيه سازي ها درسخنراني لاریجانی
ناتمام ماندن سخنراني علي لاريجاني رئيس مجلس در مراسم 22 بهمن در قم به دليل شعار ها و اقدامات عده اي از حاضران در اين مراسم واکنش هاي بسياري را برانگيخته است.

چند تن از مراجع عظام تقليد و علماي قم با محکوم کردن اين اقدام خواستار ريشه يابي و برخورد با آن شدند. به گزارش "خراسان" آيت ا... نوري همداني از مراجع عظام تقليد در تماس تلفني با رئيس مجلس، ضمن اظهار تالم و تاثر فراوان و فاجعه بار خواندن اتفاق ۲۲ بهمن قم، اقدام افرادي را که حرمت آستان حضرت فاطمه معصومه سلام ا... عليها و سالروز جشن بزرگ انقلاب را رعايت نکردند، منزجر کننده خواند.وي همچنين از حلم و بردباري رئيس مجلس تجليل کرده و با بيان اينکه حضرتعالي از بيت مرجعيت و روحانيت و فرزند حوزه و نماينده اول مردم قم هستيد، از حوادث تلخ ۲۲ بهمن ابراز تاسف کرد. وي همچنين صبح دوشنبه در درس خارج فقه خود بر برخورد با مسببان اخلال در مراسم 22 بهمن قم تاکيد کرد. سايت خبرآنلاين به نقل از روزنامه ۱۹ دي در قم نوشت: آيت ا... جوادي آملي روز يکشنبه درديداربا ۳۰۰ تن از اساتيد بسيجي دانشگاههاي کشور درباره راهپيمايي ۲۲ بهمن گفت: 'اغتشاش و اخلال در اين مراسم، حرام عيني است'.

 دفاع مجيد انصاري از مواضع عسگراولادي
روزنامه "مردم سالاری" با اشاره به مواضع اخير عسگراولادي گفت: بعد از سخنان درست، مشفقانه و دلسوزانه آقاي عسگراولادي ديديم که برخي به جاي راه انداختن موج همکاري و همدلي، همين مساله را دستمايه دعوا قرار دادند. به‌ گزارش روابط‌ عمومي آستان امام خميني(ره)، حجت‌الاسلام والمسلمين مجيد انصاري در ارتباط با اظهارات هفته‌هاي اخير حبيب‌الله عسگراولادي اظهار داشت: تفاهم و همدلي و اخوت بين نيروهاي انقلاب يک ضرورت و امري ممکن است که وظيفه همه دلسوزان نظام و جامعه تلاش در اين جهت است و اقدامات بعضاً مشکوک يا از روي ناداني که در جهت تفرقه انجام مي‌شود بي‌ترديد بر خلاف مصالح ملي و آموزه‌هاي قرآني و به‌نفع دشمنان و نظام و مردم است.

‌خاتمي: عارف دچار توهم است!
«جوان» نوشت: خاتمي در اين جلسه گفته دو ساعت با آقاي عارف صحبت كردم، ولي نتوانستم او را قانع كنم كه كنار بكشد. او دلايلي براي ‌آمدن خود ارائه كرد و من هم دلايلي براي نيامدن او داشتم كه نهايتاً نپذيرفت.

خاتمي عنوان كرده او (عارف) در جاهايي در توهم است؛ در جاهايي هم معلوم است كه تحريك شده، جاهايي هم احساس مي‌كند سنگ مفت است وگنجشك مفت. وي در توضيح ادعاي خود گفته مثلاً اينكه عارف مي‌گويد در وضعيت بلبشوي اصلاحات مي‌آيم، شايد تعداد قابل توجهي رأي‌ آوردم و توانستم به دور دوم راه يابم. با اين حال به موازات تصميم محمدرضا عارف براي كانداتوري در انتخابات آينده، در جلسه شوراي اصلاحات نيز براي معرفي كانديداي رياست جمهوري رأي‌‌گيري شده كه بيشترين آرا به ترتيب متعلق به ۱- عليرضا بهشتي ۲- بيژن زنگنه ۳- حبيب‌الله بيطرف ۴- محمد صدر ۵- مصطفي محقق داماد۶- اسحاق جهانگيري ۷- محمد رضا عارف بوده است. گفته مي‌شود اعضاي مجمع روحانيون تأكيد بيشتري بر كانديداتوري محقق داماد دارند.

روایت روزنامه اصلاح طلب از هاشمی رفسنجانی/ هاشمی یک منتقد است
روزنامه "اعتماد" اینگونه شخصیت هاشمی رفسنجانی را روایت کرد: هاشمي‌رفسنجاني مرد روزهاي بحران است. فقيه سياستمداري كه حيات سياسي‌اش همواره چه پيش از روزهاي شخم شوره‌زار سلطنت و پايان خودكامگي پهلوي دوم، و چه آنگاه كه ساخت قدرت و ريخت حكومت دگرگون شد و نهاد استبداد جاي خود را به نهاد دولت/ ملت داد با فراز و فرودهاي فراواني روبه‌رو بوده است. هاشمي‌رفسنجاني در طول عمر سي و چهار ساله نظام اسلامي ايران بيشتر پست‌هاي مهم حاكميتي را تجربه كرده و اما اين روزها تنها اقامت در كاخ مرمر برايش مانده است. او سال 91 را در حالي به پايان مي‌رساند كه فشارهاي زيادي را در اين سال متحمل شد اما اين فشارها هرگز باعث نشد تا آيت‌الله سكوت كند. هاشمي حرف‌هايش را گاهي در لفافه و گاهي با صراحت گفت. درخواست ديداركنندگانش را پذيرفت. انتقادها از وضع موجود را گوش كرد. البته او هم ديگر مجسمه دفاع از وضع موجود نيست. هاشمي هم منتقد است، البته منتقدي مدافع نظام. در اين ديدارها انتقاد كرد، راهكار داد و بر مواضع قبلي‌اش تاكيد كرد.

زمان به ضرر اصولگرایان در گذر است...
روزنامه "آرمان روابط عمومی" نوشت: به نظر می‏رسد دیگر کار از نصیحت اصولگرایان هم گذشته است. اتفاقات چند هفته اخیر که آخرین نمونه آن اخلال در سخنرانی علی لاریجانی بوده، اگر درس عبرتی برای اصولگرایان نشود، نشان از آن دارد که این طیف تا زمانی که تمام شکست‏های سیاسی را تجربه نکنند به واقعیت امور و حقیقت سیاست‌ورزی دموکراتیک پی نخواهند برد. آنچه امروز در حال وقوع است نه ریش سفیدی می‌طلبد و نه دل خوش کردن به روش‏های غیرسیاسی برای تقابل با رقیب. زمان با سرعت بسیار و به ضرر اصولگرایان سنتی در گذر است و تنها پذیرش مسئولیت آنچه اتفاق افتاده و تلاش برای در پیش‌گرفتن روش‌های اخلاقی می‌تواند فضا را برای تندروها تنگ کند.

نازايي اصلاح طلبان به روايت قابله BBC
علي اصغر رمضانپور در تحليلي كه براي سايت اينترنتي روزآن لاين نوشته، به سبك گردانندگان شبكه بي بي سي خواستار احياي اصلاح طلبان در ايران شده و مي نويسد: اصلاح طلبي دچار تغيير رهبري و سازمان هم تنش در ايدئولوژي آن و هم دگرگوني در خاستگاه اجتماعي شده است. در سال هاي نخست رياست خاتمي و حتي در زمان انتخابات نوعي رهبري سازمان يافته جمعي در كنار رهبري فردي خاتمي وجود داشت.

به گزارش کیهان، چهره هايي مانند سعيد حجاريان و مصطفي تاجزاده و عباس عبدي و متفكراني مانند حسين بشيريه كه در اينجا مجال نام بردن از همه آنان نيست و سازمان هاي سياسي مانند جبهه مشاركت و تشكل هاي نزديك به ملي-مذهبي ها و تشكل هاي مدني در درون يك سيستم شناخته شده به فرآيند تصميم سازي در رهبري جنبش كمك مي كردند. اما امروز گويي مجال گفت وگو تنها در فضاي آلوده و بي سازمان فيس بوك مانده است.

وي با بيان اينكه اصلاح طلبان نتوانستند شهرهاي بزرگ و كوچك را فتح كنند و نفوذ و عمق اجتماعي خود را از دست دادند، مي نويسد: اگر به تحول شعارهاي اصلي اصلاح طلبي در دو بازه زماني دوم خرداد و اكنون بنگريم بهت زده خواهيم شد. زماني شعار «ايران براي ايرانيان» در بين بود و حالا از شعار «نه غزه نه لبنان جانم فداي ايران» هم عقب مي نشينيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس