کد خبر 190964
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۰

پژوهشگر جوان کشورمان موفق به تولید الکتریسیته ازبرخی پساب صنایع خانگی شد. این طرح در چهاردهمین جشنواره جوان خوارزمی موفق به کسب رتبه دوم در رشته شیمی شد.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا،  ˈ آرش دارکی مهربانˈ مجری طرح تولید الکتریسیته به وسیله پیل سوختی میکروبی از پساب صنایع غذایی ˈ روز یکشنبه گفت: تولید انرژی از منابع جدید جزو مباحث روز دنیای علم است و امروزه محققان در تلاش برای توسعه منابع انرژی در جهان هستند.

وی افزود: یکی از روش های تولید انرژی های نو استفاده از پیل سوختی است . پیل های سوختی بیو با پایه میکروب می تواند علاوه بر تولید انرژی به رفع مشکل فاضلاب هم کمک کند.

این پژوهشگراظهارداشت: محققان ایرانی در زمینه پیل سوختی تحقیقات زیادی انجام داده اند اما تاکنون محققان به پیل سوختی میکروبی توجهی نکرده اند . دراین تحقیق سعی شده است تا از پساب برخی صنایع غذایی ، الکتریسیته تولید شود.براین اساس با استفاده از یک پیل سوختی و پساب باقی مانده از غلات مانند شلتوک برنج الکتریسیته تولید شده است .

وی یادآور شد : فناوری به کاررفته در تولید این پیل سوختی در کشور بسیار پیشرفته تر و متفاوت تر از نمونه های خارجی آن است . با توجه به حجم دستگاهی که برای تولید الکتریسته ساخته شده میزان الکتریسیته تولید شده کم است اما در صورت تامین امکانات بیشتر ، امکان تولید الکتریسیته بیشتروجود دارد.در واقع با تقویت این دستگاه ، برق یک منزل مسکونی تامین می شود.

وی خاطرنشان کرد : از این دستگاه در هر جا می توان استفاه کرد حتی در منازل مسکونی می توان با استفاده از پسابی که از سینک ظرفشویی خارج می شود ، الکتریسیته تولید کرد. این دستگاه در کشتی ها ، هواپیماها و به طور کلی هرجا که پساب وجود داشته باشد، کاربرد دارد.

دارکی مهربان افزود: پساب ها حاوی مجموعه ای از مواد آلیایی هستند که این مواد توسط میکروب ها پردازش می شوند و از بین می روند ولی با استفاده از دستگاه می توان از این مواد تولید برق کرد . در امریکا برای این کار از ماده ای به نام ˈ نافیون ˈ استفاده می شود که بسیار گران قیمت است اما در دستگاه ساخته شده توسط محققان ایرانی به جای این ماده از یک پارچه ورزشی استفاده شده است .

وی اظهارداشت: با توجه به هزینه بر بودن تهیه ماده نافیون و شرایط تحریم در کشور ، از پارچه ورزشی استفاده کردیم که در لباس های ورزشی کاربرد دارد زیرا این پارچه خاصیتی دارد که از یک سمت آب به داخل رسوخ نمی کند اما از سوی دیگر تعرق بدن ورزشکار را خارج می کند.

به گفته این محقق ، در حدود یک سال و نیم بر روی طرح تولید الکتریسیته از پساب های صنایع خانگی تحقیق کردم و این طرح برای نخستین بار در چهاردهمین جشنواره جوان خوارزمی شرکت کرد و موفق به کسب رتبه دوم در رشته شیمی شد. رشته شیمی رتبه اول نداشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس